Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer n 70 a czy Cambridge audio cxn

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

To zupełnie inne granie. Cambridge Audio to szybkość, detaliczność, świetne wypełnienie, dobry szybki i nisko schodzący bas. Pioneer gra równiej stawiając na bardziej techniczny, dokładny dźwięk.

Wybór zależy od pozostałych elementów toru audio i Twoich preferencji.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jestem z Pioneera bardzo zadowolony (jest mega stabilny). Sonicznie jest on wyżej oceniany od CXN w niemieckiej prasie audio. Jest też lepiej zbudowany. Gdybyś chcial kupić używany, napisz na priva.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Sonicznie jest on wyżej oceniany od CXN w niemieckiej prasie audio.

A w angielskiej lepiej oceniony jest CXN.

Teraz powiesz, ze niemcy slysza lepiej?

Byłbym skłonny do stwierdzenia, że jednak niemiecka prasa jest bardziej obiektywna od angielskiej (jeżeli w ogóle obiektywizm w prasie audio jest możliwy....), no a wracając do pytania to Kolega i tak powinien wypożyczyć do domu oba piecyki bo to jedyny sposób na trafny wybór. Dobre salony audio chętnie użyczają na odsłuch sprzęt audio.

-Salva Mea-

A w angielskiej lepiej oceniony jest CXN.

Teraz powiesz, ze niemcy slysza lepiej?

O tym nie czytalem. Zanieść referencje (link albo nazwę i wydanie właściwej gazety).

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Oppo BDP-150 to świetny, uniwersalny odtwarzacz, jednak pod względem sonicznym jest to jednak niższa klasa niż wspomniane odtwarzacze strumieniowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oppo BDP-150 to świetny, uniwersalny odtwarzacz, jednak pod względem sonicznym jest to jednak niższa klasa niż wspomniane odtwarzacze strumieniowe.

Czasem należy powstrzymać się z odpowiedzią na pewne komentarze. A jeśli już, to wcześniej wziąć 3 głębokie oddechy.

Oppo nie jest sonicznie gorszy, gra ciut inaczej niż CXN czy Pioneer'a.

Końcowe brzmienie i tak w tym przypadku wynika z zastosowanego wzmacniacza.

Miałem na odsłuchamy wszystkie 3 i jak czytam, ze Oppo gra gorzej...zamilczę.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Czasem należy powstrzymać się z odpowiedzią na pewne komentarze. A jeśli już, to wcześniej wziąć 3 głębokie oddechy.

Oppo nie jest sonicznie gorszy, gra ciut inaczej niż CXN czy Pioneer'a.

Końcowe brzmienie i tak w tym przypadku wynika z zastosowanego wzmacniacza.

Miałem na odsłuchamy wszystkie 3 i jak czytam, ze Oppo gra gorzej...zamilczę.

Potwierdzam..., grają różnie...., jednak podstawa to reszta systemu i to co chce się osiągnąć w brzmieniu. Z jednym wzmacniaczem i kolumnami będzie tak z innym nieco inaczej..... Bez precyzyjnych informacji ta dyskusja jest bezowocna:)

pozdrawiam

Potrzebuje więcej basu i dynamiki reszta toru to atoll in 200 i B W 683 s do muzyki elektronicznej i trance pozdrawiam.

Mam i oppo 105d i ca 851n. Osobiscie wole oppo. To subiektywne odczucie. Racje ma tu jeden z forumowiczow piszac o powody zmian. Czasem wlasnie pozostale elementy powoduja ze calosc brzmi inaczej niz to sobie wyobrazamy. Wzmacniacze, kable, zrodla....wszystko jest wazne i musi byc zgrane.

Jesli dla kogos oppo gra o klase nizej niz ca...cxn...to chyba nie sluchal...

Graja podobnie...szczegolnie gdy uzywamy polaczen po analogu....

Czemu oppo...bo tidal...bo multiformatowy odtwarzacz...

Trudno oppo porownywac z cxn bo chyba inne sa ich zastosowania...to tak na marginesie.

Ca to strumieniowec i tyle...swietny do odtwarzania radia netowego, odtwarzania muzyki z dysku NAS...itd...

Pioneer gra bardzo ladnie po...usb b....

Jesli masz szanse posluchac oppo to mysle ze warto. To odtwarzacz multiformatowy. Odtwarza sacd dvd audio pure audio blu ray itd....

Ma tidala...zbalansowany oddzielny tor na kosciach sabre...

Polacz to ze wzmakiem xlr i pisluchaj...

Poczytaj tu na forum opinie i o oppo i o ca i o pionku...

Poczytaj testy w prasie beanzowej....

A najlepiej wypozycz wszystkie...podlacz...u siebie w domu na swoich kablach..kolumnach..i zaufaj swojemu sluchowi...

Tak jak pisze Carmelcalif : ) również polecam Oppo 105D

U mnie pracuje jako centrum multimedialne filmy / muzyka.

Ostatnio miałem wzmacniacz Cambridge Audio CXA 80, bardzo szybko go oddałem : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Też miałem wzmacniacz C A 851 tragedia jak przesiadlem się na atoll in 200 to taki przeskok jakby 2 razy mocniejszy i lepiej grający klocek a na papierze parametry podobne.

No wiec zostaje do wyboru Pioneer n 70 a i oppo 105 cel dynamika i bas pytanie do tych co sluchali tych cacek pozdrawiam.

Też miałem wzmacniacz C A 851 tragedia jak przesiadlem się na atoll in 200 to taki przeskok jakby 2 razy mocniejszy i lepiej grający klocek a na papierze parametry podobne.

No wiec zostaje do wyboru Pioneer n 70 a i oppo 105 cel dynamika i bas pytanie do tych co sluchali tych cacek pozdrawiam.

Jesli tylko do sluchania plikow z dysku z netu czy tez z kompa..to chyba lepszy bedzie pionek..bo to typowy streamer. Moze wez tez pod uwage streamer cambridge audio 851n lub nawet duzo tanszy stream magic v2.... Maja mnistwo zalet jako streamery. Natomiast oppo nie ma radia netowego....nie ma funkcji airplay...ale za to czyta wszystkie plyty...ma tidala...odczyt plikow z dysku NAS... Dodatkowo ma tez procesor darbee ktory troche poprawia obraz....szczegolnie z plyt dvd...

Oba maja bardzo dobre dac...zarowno ca jak i oppo. Ca to wolfsony oppo to kosci sabre. Jesli w atollu masz wejscia xlr...to zainwestuj jeszcze w kable xlr...

Przeznaczenia streamera i odtwarzacza sa zupelnie rozne. Odpowiedz sobie na pytania z czego bedziesz sluchal najczesciej muzyki...czego potrzebujesz...jakie okablowanie..jaki dac..itd...

Przeznaczenie bedzie podstawowym kryterium wyboru....

A potem szukaj w ramach dokonanego wyboru...

A potem targuj sie w salonie audio...:)

Pioneera miałem sobie wypożyczyć jeszcze w tamtym roku. Jednak gdy się dowiedziałem że ten odtwarzacz myszowy dysków : ) zewnętrznych nie widzi NTFS przekreśliłem go z listy. Nie wiem czy to naprawili " aktualizacja "

Jak na razie najlepsza kombinacja dla mnie, to ... Oppo 105 D / BC Acoustique EX-362D : )

Będzie dynamika i bas : )

Oppo BDP 105 D bardzo dobrze zagrało również z Heglem H 200

Natomiast najgorzej wspominam zestaw Hegel H 160 / Oppo BDP 105 : (

: )

Pioneera miałem sobie wypożyczyć jeszcze w tamtym roku. Jednak gdy się dowiedziałem że ten odtwarzacz myszowy dysków : ) zewnętrznych nie widzi NTFS przekreśliłem go z listy. Nie wiem czy to naprawili " aktualizacja "

Jak na razie najlepsza kombinacja dla mnie, to ... Oppo 105 D / BC Acoustique EX-362D : )

Będzie dynamika i bas : )

Oppo BDP 105 D bardzo dobrze zagrało również z Heglem H 200

Natomiast najgorzej wspominam zestaw Hegel H 160 / Oppo BDP 105 : (

Mam wlasnie 160 hegla razem z oppo 105d...

Podobny zestaw rekomenduje wlasnie i hegel i oppo...

Czyzbysmy sie mylili....sluchalac tego i slyszac...muzyke?

Polacz kolego analogowo....dac oppo jest lepszy od....dac hegla...160

No wlasnie atoll nie posiada xlr.

To rca analog...

Byłbym skłonny do stwierdzenia, że jednak niemiecka prasa jest bardziej obiektywna od angielskiej

Na jakiej podstawie?

(jeżeli w ogóle obiektywizm w prasie audio jest możliwy....)

O wlasnie!!!

Ostatnio miałem wzmacniacz Cambridge Audio CXA 80, bardzo szybko go oddałem : )

Witam.

Pytam dlaczego? Ponieważ cały czas posiadam Cambridge Audio CXA 60 w połączeniu z Klipschami RP-250F i jestem z tego zestawu bardzo zadowolony..

Carmelcalif : ) wiem że masz takie połączenie.

Nie bój : ) u mnie napierdalam po XLR analogowo

Teraz mam kupca na EX 362 D i nie wiem co zrobić.

Po pierwsze ten mały piekarnik : ) EX 362 D idzie teraz na operację " tuning " Po drugie ostatnio słuchałem sobie wzmacniacz Hegel H 360. Jeżeli kumpel kupi BC EX 362 D kupie sobie nowy piec.

Tylko nie wiem co kupić BC EX 362 D / Hegel H 360

Najbardziej wkur... mnie w Heglu H 360, ten zjebany wyświetlacz. No i chyba H 360 jest troszku ulepiony z cieńszego materiału jak zauważyłem... Górna pokrywa.

Hegel H 200 jakiś taki troszku lepszejszy,i ma zajebisty wyświetlacz. : )

Jednak z drugiej strony H 200 nie posiada wejść optycznych, i to mnie wkur... Z drugiej strony Hegel H 200 ma fajne malutkie cyferki " wyświetlacz " Lubię takie piece jak najmniejsze " napisiki " : ) na froncie.

Albo niech piec ma małe literki na froncie " wyświetlacz " albo same diody.

Jeżeli chcesz się bawić Oppo BDP 105 D / Hegel H 160 to twoja sprawa.

Jak już się bawić, to lepiej dołożyć do H 360.

Jak będzie kumpel u mnie, " bo też słuchał tego zestawu" Hegel H 160/Oppo BDP 105D, to napisze z jakimi

kolumnami grał zestaw.

Na pewno były to kolumny Monitor Audio, oraz Amphion

Amphiony kosztowały jakieś 15 tys zł, a Monitor Audio około 12 tys zł może troszku więcej.

Jak kupowałem BC EX 362D do Oppo BDP 105D tutaj podpięliśmy focale berylowe. Nie pierdo....... się : )

Sprężyn daj sobie spokój z tym Heglem H 160. Nie dość że gra jak wygląda, to jeszcze na dodatek zrobiony z papieru. Takie chłamu dawno już nie widziałem. Gałki się ruszają jak w jakiejś integrze budżetowej za 1500 zł

Jedynie pilot ma fajny H 160, chciałbym taki w BC EX 362D.

Niepozorny wzmacniacz Block V - 120 zjada go na śniadanie, a kosztuje nieco ponad cztery tysiące...Budowa.

Jak będziesz miał możliwość obczajenia Blocka V - 120 to sobie zobacz.

Porządne RCA, wykonany jak czołg, Znakomite nóżki. Przepiękny wzmacniacz.

Znakomicie rozwiązana funkcjonalność na frontowym panelu. Oczywiście do takich pieców trzeba przejść pewną drogę.

V - 120 to czysty analog, także jego funkcjonalność w dzisiejszym świecie audio, jest troszku zawężona.

Jednak dzisiaj do takich pieców przychodzą z pomocą zewnętrzne przetworniki C/A : )

Gimbusy wolą plastikowe gówna, i funkcjonalność.

Jednak czasami w przyrodzie pojawiają się rodzynki, i można połączyć te dwa światy, nazywa się to...

BC Acoustique EX-362D : )

EX 362D ma taką stopę, i kontrolę, że nie będziesz szukał dalej spawarki. A szukałem dość długo pieca do Oppo

Do tego muzykalność, przejrzystość, stereofonia... ewenement : )

Pamiętaj że BC EX 362 D to piec w klasie A.

BC EX 362D został zaprojektowany głównie do wysoko skutecznych kolumn. Minimum to 90dB

Najlepiej konstrukcje zamknięte. Piec ma taki power że pociągnie wymagające kolumny : )

Oppo BDP 105D / BC Acoustique EX-362D Perfekcyjna symbioza : )

Zapomniałem dopisać : )

Minusy

BC EX 362 D

Pilot plastikowy. Za tą kwotę oczekuje metalowy pilot, i musi obsługiwać wyłącznie spawarkę : )

Za tą kwotę powinna być grubsza płyta górna, dlatego wymieniam 4mm : )

Lepsza jakość spasowania elementów... budowa zewnętrzna

Nie jest źle, jednak oczekuje bardziej dokładną jakość za tą kwotę.

Konkurencja nie śpi. Z drugiej strony konkurencja woli klepać typowe pojemniki, klepane ze starych parników.

Nóżki gumowe... dlatego wymieniłem.

Śrubki... do takich pieców tylko imbusy lub torx " Budowa zewnętrzna "...dlatego wymieniłem śrubki

Plusy

BC EX 362 D

Wygląd...

Głębszy niż szerszy : )

Funkcjonalność

Waga

Porządne wejścia RCA / XLR

Solidne terminale

Jednolity kolor całej integry

Klasa A / AB

Ja pierdziele... DHE ale jedziesz. Naprawdę kupując wzmak za 10-15 tys można się wspiąć ponad śrubki i blaszki i cyferki. A u Ciebie to clou wzmacniacza. Który bardzo chwalisz i jednocześnie chcesz wymienić. Piszesz o gimbazie i piszesz jak gimbaza. Ciężko to czytać i kupy się to nie trzyma. Proszę przedstaw argumenty brzmieniowe jeśli potrafisz.

Lubię słuchać muzyki! :)

Pisze jak gimbaza ? łokej, i niech tak zostanie : )

Kolego cyferki zawsze mozesz wylaczyc...

A kolumny to dynaudio new exite 38. Skutecznosc 88:). Daje rade....

A hegel 160 to typowy wzmak zintegrowany z poteznym basem i niezla moca. Dac klasy sredniej. Ostry i cyfrowy w odsluchu. Taki do mocnego rocka....i radia netowego grajacego mp3:). Dac w heglu to mily dodatek do swietnej integry za 12k.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.