Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD - zużywanie się lasera

rollins

Rekomendowane odpowiedzi

Mam może głupie pytanie. Czy laser w odtwarzaczach CD zużywa się także jak CD jest włączone ale nie odtwarza?

Np jeśli nie ma w odtwarzaczu płyty ale jest włączony?

Pytam bo ostatnio znowu padł mi kss240a w playerze który sporadycznie używam ale większość czasu był włączony - bez płyty.

dlatego trzeba mieć 2 cd

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tylko jak odtwarza. Sam laser w sobie się starzeje, elementy optyczne brudzą się ( i nie chodzi o samą soczewkę ).

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Aha, ma z 20 lat...

Ja w 14 letnim samochodzie też mam jeszcze dobrze działające CD, ale fakt że używam rzadko. Raczej słucham radia. Stacjonarny CD kupiony w roku 1992 też, odpukać, działa bez zarzutu.

Kiedyś to robiono lasery...

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pytam bo ostatnio znowu padł mi kss240a w playerze który sporadycznie używam ale większość czasu był włączony - bez płyty.

Nie wszystkie podróbki, to ten sam sort.

Są lepsze i gorsze.

Jak mówiła mama Forresta Gumpa : "życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz" :)

Nie wszystkie podróbki, to ten sam sort.

Są lepsze i gorsze.

Jak mówiła mama Forresta Gumpa : "życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz" :)

a masz jakiś namiar na porządne podróbki?

Kiedyś chwalili Lewandowskich, ale teraz chyba nie mają w ofercie...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.