Skocz do zawartości
IGNORED

Dali ikon 6 mk2 lub cos z lepszym basem

yooro

Rekomendowane odpowiedzi

Podaj proszę więcej szczegółów, przede wszystkim w jak dużym pomieszczeniu kolumny będą grały, z jakim wzmacniaczem, w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Posłuchaj Castli Knight 5 w Twojej konfiguracji, w tym metrażu powinno być ok, a nowe możesz kupić w granicach 4 tysięcy złotych.Kolumny dość uniwersalne raczej po ciepłej stronie i basu mają więcej niż Ikony, wiem bo sam miałem podobny dylemat, ale odsłuchy zadecydowały na korzyść "rycerzy".

Proponuję brać pod uwagę następcę Dali Opticon 6 (http://q21.pl/dali-opticon-6.html), które maja trochę bardziej wyeksponowany bas, natomiast świetnym wyborem będzie takźe flagowa, Polska konstrukcja Pylon Audio Diamond 28 (http://q21.pl/pylon-audio-diamond-28-13277.html).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Basy mówisz, hm .... może to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie słuchałem osobiście ale recenzja jest entuzjastyczna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za odpowiedzi i pomoc. Szukam też coś co by się w miarę łatwo odsprzedało po jakimś czasie i tak jakoś mocno przykuły moją uwagę. Ewentualny niedosyt basu próbowałbym łatać ewentualnie subwooferem. Orientujecie się w jakich cenach można upolować nowe ikony 6?

Castle Knight i Dynavoice z chęcią bym posłuchał - postaram się upolować jeden salon w którym mają wszystkie te propozycje i je odsłuchać.

Opticony 6 mam wrażenie że są krokiem do tyłu w stosunku do Ikonów aleeee to może tylko moje ucho tego dnia coś było przewrażliwione i marudne.

Harpia ... cóż, widziałem pewien wątek na tym forum i tak jakoś nie chcę przykładać złotówek w tą stronę. Z całym szacunkiem dla samego produktu rzecz jasna.

Chodzą mi po głowie Focal Chorus bo miałem możliwość słuchania 726 i zastanawiam się nad 826, tylko czy mój salon mały nie zadusi tych głośników swoim brakiem metrów.

A tak apropo porównania Pasteli do ikonów nawet nie ma co porównywać mam te dwie kolumny u siebie ,zapraszam na jednostronne widowisko, a watek jak wątek najistotniejsze czy klient jest zadowolony a z tym akurat problemów nigdy nie miałem i nie interesuje mnie kowalski tylko produkt finalny.

Witaj,

Rozumiem że słuchałeś Ikonów? Bo widzę że napaliłeś się na nie ale szukasz czegoś z większym basem? Czy aby opinia którą sobie o nich wyrobiłeś nie jest z sieci?

Ikony nie powalają ilością basu. Do tego nie mają go jakoś specjalnie zróżnicowanego.

Wybór Opticonów też nie jest specjalnie trafny, chyba że lubisz bardzo wysokie tony.

W tej cenie możesz mieć Magnat Quantum 805 które w cenie znacznie niższej są rewelacyjną propozycją.

Alternatywnie także Klipsch Reference Premier RP 260F,

Z używanych Audio Physic Classic 20, Studio 16 HZ Minas Anor III.

W Razie pytań lub wycen zapraszam

Dziekuje wszystkim za rady i pomoc w temacie. Tak sie nagrzalem na Icony ze je finalnie zakupilem za sensowne pieniadze. Poki co sie wygrzewaja ale juz jestem w stanie stwierdzic ze po zensorach 7 jest to fajny krok do przodu. Zdziwilem sie bo w porownaniu do zensorow 7 basu wcale nie jest mniej a tego sie balem.

Powoli sie edukuje w temacie audio i jakos nie chcialem Ikonow pominac w kolejnym kroku tej edukacji. Z checia dorosne do pozostalych marek tu wymienionych tym bardziej ze lubie zmieniac sprzet i sprawia mi to frajde.

Jeszcze raz dziekuje Wam wszystkim za pomoc

Poki co sie wygrzewaja ale juz jestem w stanie stwierdzic ze po zensorach 7 jest to fajny krok do przodu.

Czyli nowe? Napisz za pół roku słuchania :) Mama nadzieje że bedziesz zadowolony

Zdziwilem sie bo w porownaniu do zensorow 7 basu wcale nie jest mniej a tego sie balem.

No nie. Nie grzeszą basem ale jest lepszy niż w Zensor 7. Lepiej dostrojona zwrotnica oraz kubatura obudowy.

Zalezy kto by oceniał.

W przypadku dłuższego odsłuchu oraz bardziej zaawansowanych osób (dla których głośność to nie jakość) raczej lepiej wypadły by Revolutiony.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.