Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz blu-ray z przegladarką internetową z flash player

marteo1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako użytkownik tv Panasonic mam brak możliwości oglądania treści video w wbudowanej w tv przeglądarce web, aktualizacje w viera market też niczego nie rokuja w tym temacie, było to poruszanie też na zagranicznych forach. Podejście Panasonic w tym temacie to żenada. No ale wracając do tematu czy ktoś posiada jakiś Blu-Ray który poprzez wbudowaną przeglądarkę odtworzy filmy np. z cda.pl ? Pozdro Marcin

Szukaj czegoś z flashem....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to się nie opłaca. Ew. kup przystawkę smart/android - mnie to brzydzi, ale niektórzy chwalą androida na smarcie.

Albo sieć domowa, albo zwykły kabel hdmi - PC <-> TV

BR z flashem to flagowce i w.g mnie skórka nie warta wyprawki...

Łatwo znajdziesz, bo to raptem parę modeli....

Ukryta Zawartość

Jaki odtwarzacz Blu-ray z dobrym Smart TV (po wifi) do 700 zł żeby zagraniczne stacje TV (online) można oglądać (bez angola) hiszpańskie, rosyjskie, francuskie, ? I jakaś najprostsza przeglądarka ?

np. SONY BDP-S3700 (nowość nie dostępna jeszcze w sklepach ?)

Dzięki za pomoc, właśnie też myślałem o laptopie tylko musiałbym kupić bo w moim aktualnym nie mam wyjścia hdmi niestety. Zakup takiego nowego z napędem Blu Ray chyba byłby najlepszym dla mnie rozwiązaniem bo znów z laptopem byłby spokoj na parę lat.

@Shrek o co chodzi z tą siecią dokładnie?

Jeśli masz tak jak ja TV ze smartem, BR z netem, można sobie postawić serwer i zrobić wewnętrzną sieć i z jednego miejsca rozprowadzić bez kabelków żadnych - po całym domu wszelkie treści audio-wideo.... Czyli z dowolnego miejsca słuchasz i oglądasz co chcesz...

Mnie ze względu na wiek - pamiętam pierwsze dinozaury, właśnie dopadł leń i tak się przymierzam do postawienia serwera na linuxie.

Kasy do tego nie trzeba wielkiej, procesor też wystarczy np. AmD 2, 4 rdzenie. Karta graficzna full wypas zbędna...

A docelowo taki serwer odczyta mi każdy plik, audio i wideo - czyli odpadnie mi to iż dany odtwarzacz nie czyta tego, a ten tamtego.

Monitor zbędny - sterowanie z tabletu. A że nie będzie to demon do gier to i cisza gwarantowana, a bez monitora, klawiatury i myszy może stać w kącie ;P

Ale ja dopiero raczkuję w tym temacie, także popytaj w dziale PC np.

najprostszy nas to pendrive i w miare nowy router.. wrzucasz na pena co chcesz a router sieje po domowej sieci, a jak masz ddns to i na swiat wyjdziesz, pena zasilasz sobie laptokiem i wrzucasz co tylko sobie sciagniesz z neta, sam tak teraz robie bo nie chce mi sie kupowac nasa czy tez stawiac serwer na linuchu

A coś takiego np. nie rozwiązuje sprawy ? ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale jaki koszt.... moje rozwiazanie tansze i to o wiele a jak juz ma byc pc do tv to po taniosci i jakosci czyli cos takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też może być, podobna zasada tylko inny system operacyjny :)

Bawiłem sie podobną przystawką na Androidzie z Fergusona :>

Jak sie podłączy myszke z klawiaturą to jest to w miare używalne, ale nie wiem jak sie sprawdza na dłuższą mete ;)

Zresztą kwestia indywidualna, dla mnie komp z Windą jest najwygodniejszy zdecydowanie ;) Nie wiem jak takie "mini" działają w porównaniu z prawdziwym PC ;>

Ja też wolę komputer, o tym myślę, tylko żadne atomy a zwykłe CPU najwyżej z literką M i z max. poborem 65 w.

Chodzi mi o to żeby nie dostał zadyszki jak mi wpadnie do głowy jakiś nietypowy pomysł na odtwarzanie, dwa zwykłe dyski HDD - posiedzę porobię sobie flaczki z CD. Dalej płyta główna z kompletem wyjść - mam DAC-a -sem kupiłem u chińskiego naroda ;) (jak coś)

Reasumując zwykły komp w małej obudowie - dwa wiatraczki wyciszę do minimum ( na CPU i zasilaczu), sterowanie tabletem - odpada mi klawiatura mysz - mogę go postawić tak że będzie niewidoczny. Do tego karta wi-fi i linux. Za windows i do tego 10 to ja podziękuję....

W sumie całość max 1000 zł i to z dyskiem. I jak mówię odtworzy wszystko łącznie z płytą chodnikową...

A i duża mobilność - mogę zmienić system, wybrać soft....

I jakość też na poziomie playerów z wysokiej półki....

Taki mój chytry plan lenia ;)

P.S. Najtaniej do filmów i flac i tego typu klimatów to KORR 158 - bodajże, acz numeru nie pomnę. Jest to dekoder do starych tv kineskopowych, ale poza odbiorem multipleksów, odtwarza praktycznie wszystko, można nagrywać - czyli mamy magnetowid, a po podpięciu pendvive -odtworzy każdy film i muzykę - koszt = 100 zł. (nowy)

Ma wyjścia także można bezpośrednio pod wzmacniacz podpiąć - pilot też jest...

Fakt nie ma netu, czyli do tego jakiś BR z netem z allegro - i mamy odtwarzanie płytek BR i net Koszt = 150 zł

To wersja dla oszczędnych szkotów, ale wcale nie tragiczna - ino nie koszerna....

P.S. Ew. rozwiązanie Kolegi @ryback - też z grubsza w tej cenie i tez nie złe.

Widzę że propozycje się posypały, dzięki. Ale na chłodno na to patrząc i mając na uwadze to że mój laptop już do najmłodszych nie należy zdecyduję się właśnie na zakup nowego z napędem Blu Ray. Jedno pytanko odnośnie właśnie nowego lapka, na co zwrócić szczególną uwagę , chodzi mi jaką grafikę najlepiej wybrać, Nvidia czy Geforce, chyba cos z dedykowanych?do gier mi niepotrzebna bardzo wydajna bo nie gram.

Gość

(Konto usunięte)

Widzę że propozycje się posypały, dzięki. Ale na chłodno na to patrząc i mając na uwadze to że mój laptop już do najmłodszych nie należy zdecyduję się właśnie na zakup nowego z napędem Blu Ray. Jedno pytanko odnośnie właśnie nowego lapka, na co zwrócić szczególną uwagę , chodzi mi jaką grafikę najlepiej wybrać, Nvidia czy Geforce, chyba cos z dedykowanych?do gier mi niepotrzebna bardzo wydajna bo nie gram.

Nividia a Geforce to ,to samo. Jak coś to Nividia i Ati.

Laptop powinien być mały (~13"), lekki i solidny ale przy tym wygodny, bez napędu ;)

To urządzenie przenośne, przynajmniej moim zdaniem :) Np. coś takiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taki napęd blu ray w lapie to jest tak dla picu ;) Do instalacji czasem czegoś, sporadycznego użyku, padnie po kilku filmach ;) Jak już potrzebujesz bardzo to kup sobie normalny odtwarzacz np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i będzie ok ;>

Laptop jako jedyny komp w domu mi sie w głowie nie mieści, ale sa też większe z tej serii, obczaj ;>

Ukryta Zawartość

żadnych gieforców czy ATI

to jest zzUUUoo w laptopach -

intel 4000 lub wyższy załatwi wszystkie Twe potrzeby - a psuje się RADYKALNIE rzadziej!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

I odtwarzacz BR kup oddzielnie - te komputerowe to złom niestety...

Lepiej już nawet używkę z allegro, lub coś z promocji niż BR w komputerze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.