Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Marantz Pm75 napedzi kolumny Jbl ti5000.

Radoslaw_58903

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę aby dał radę. Na początek proponuję poczytać ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Miałem Ti 3000 TI 5000 SE , Ti 250 clasic Limited Edition, jeszcze kilka par JBL z prawdziwej Amerykańskiej stajni szczególnie serii studio monitor. Tak naprawdę nie są to trudne kolumny do napędzenia, choć by tak wymagające ja Infinity Kappa, omega itd, Dali Skyline czy Audio Physic od modelu Avanti wzwyż . spróbuj napędzić je dość precyzyjnymi wzmacniaczami, wcale nie tak drogimi , Pionner 400x, wbrew temu co się uważa starsze modele Sony Ta F. made in Japan, graja świetną precyzja i sceną muzyczna .Denon pma1500 AE no i jeszcze przynajmniej tuzin klocków, których nie chcę wymieniać aby nie wprowadzać niepotrzebnego chaosu. JBL to specyficzna firma, często zaskakuje, znam modele które absolutnie nie zgrały się z przypuszczalnym i 100% faworytami i to rodzimej produkcji. Pozdrawiam

Jeśli to coś pomoże to u mnie PM-75 napędzał Infinity Kappa 8.2 z naprawdę dobrym skutkiem, czego nie mogę powiedzieć o niektórych, wydawałoby się mocniejszych integrach z tego przedziału cenowego.

Było naprawdę nieźle.

Jeśli Ti5000 nie są jakieś szczególnie trudne to warto spróbować.

JBLe to latwe obciazenie ale "14 woofer lubi prad.

Ti5000 nie maja startu do 250TI, inna klasa.

Zgadzam się , JBL 250 TI słyszałem wiele razy i rzeczywiście są lepsze , ale w obu przypadkach ( JBL Ti 5000 i JBL 250 Ti ) są to kolumny które by móc w pełni pokazać na co je stać trzeba zapewnić im odpowiednio duże pomieszczenie i przede wszystkim właściwie napędzić...

Maro69 twoim zdaniem jakie może być możliwie najmniejsze pomieszczenie dla JBL Ti 5000 oraz JBL Ti 250.

Witaj Dawid2011

Myślę że około 30 metrów to minimum ale wszystko zależy także od kształtu danego pomieszczenia jego akustyki jak również od ustawienia(rozmieszczenia) kolumn , odległość od ścian bocznych i tylnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.