Skocz do zawartości
IGNORED

PS3 Media Serwer- podwójne napisy

marteo1981

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, z nudów ściągnąłem na laptop ten serwer medialny i mam problem z napisami , jak temacie wyświetlane są podwójnie. Pierwsze mniejsze z obwódką które można edytować( wielkość, kolor), drugie większe pod nimi z którymi nic nie da się zrobić. Ktoś przerabiał temat bo w sieci nic pomocnego nie udało mi się znaleść. Jeśli to pomoże to napisy są w formacie srt i mają te samą nazwę co plik filmu a z laptopa wysyłam to przez wifi do telewizora. Dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/125576-ps3-media-serwer-podw%C3%B3jne-napisy/

Witam. Strzelam w ciemno ze Twoj "serwer medialny" ma wlaczona jakas opcje, ktora generuje te nieedytowalne napisy - trzeba by poszukac i wylaczyc. Albo zostawic i w TV wylaczyc napisy (to beda te edytowalne) i zostana tylko te pierwsze.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Pierwsze mniejsze z obwódką które można edytować( wielkość, kolor),

mozna je edytowac a nie mozna wylaczyc? Nie chce mi sie wierzyc - poszukaj.

Rozumiem ze to serwer DLNA, ale napisy w TV musza dac sie wylaczyc.

Ja mam 2 TV jeden samsung jeden LG i w obu moge napisy wlaczyc, odrobine modyfikowac i oczywiscie wylaczyc. Co masz za TV? to musi gdzies byc, albo zmien serwer na inny, taki ktory nie wtlacza napisow w obraz.

prosty bez instalowania - testowalem go u siebie na oppo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wskazujesz katalog, filmy sa indexowane i powinno smigac (niepamietam tylko czy testowalem tez napisy) teraz mam DLNA od synology tam dzialaja napisy bez problemu

rozumiem ze masz ten serwer:

Ukryta Zawartość

info w tekscie:

* Definitly disable subtitles: Displaying subtitles will automatically enforce transcoding. If you won’t to avoid transcoding and definitly don’t need subtitles enable this feature.

moje tlumaczenie: definitywne wylaczenie napisow - ta opcja musi byc WLACZONA (ON) zeby napisy nie bylo wtlaczane w obraz!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Tak , jest to ten serwer dlna który podałeś w drugim linku, tv to Panasonic st 60 . Jak lecę z serwera to kliknięciu na pilocie w opcje wyskakuje menu w którym nie ma pozycji "napisy", jak odtwarzam z pendrivea to przy wejściu w opcje jest już właśnie pozycja "napisy". Jest to trochę nie zrozumiałe ze tak właśnie jest. Sprawdzę jeszcze raz to wszystko a jak nie uda się to spróbuję ten serwer który poleciłeś. Dam znać co wyszło

albo wlacz w swoim ps3 media server opcje "Definitly disable subtitles" - ona wylaczy transkodowanie napisow i bedziesz mial tylko te ktore wyreanderuje tv

jakoś się udało, dorzucam zrzuty ekranu co i jak. Niestety serwer zacina filmy HD, teraz z tym trzeba się uporać.Mam teraz po wifi ale chyba trzeba po kablu.W MEncoder Video wyłączyłem napisy ASS/SSA

Ukryta Zawartość

post-18552-0-53301700-1455315575_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś też tak ma że serwer odtwarza płynnie film przez ok. 5 min i po czasie zacznie zacinać, przesył zaczyna spadać prawie do zero i póżniej znów odtwarza i za jakiś czas znów przytnie? miałem chwil win 10 i tam to nie występowało , wróciłem do 7 i zacina. Szkoda bo temat podwójnych napisów rozwiązany.Wklejam zrzut podczas którego serwer działał poprawnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1) po co transkodowac wideo? (ja tego nie robie, jak film nie dziala to transkoduje go sam, jednorazowo i po problemie)

2) WiFi to nie jest stabilne rozwiazanie :( kabel to kabel i mimo iz to tylko filmy to polecam 1gbs a nie 100mbs (czasem nawet w ripach zdarza sie 120mbs przez 2-3 sekundy i wtedy na 100mbs masz przyciach.

3) uzyj tego serwera co Ci polecilem i zobacz czy nie bedzie lepszy.

Czy ktoś też tak ma że serwer odtwarza płynnie film przez ok. 5 min i po czasie zacznie zacinać, przesył zaczyna spadać prawie do zero i póżniej znów odtwarza i za jakiś czas znów przytnie? miałem chwil win 10 i tam to nie występowało , wróciłem do 7 i zacina. Szkoda bo temat podwójnych napisów rozwiązany.Wklejam zrzut podczas którego serwer działał poprawnie.

kiedyś się tym bawiłem i było tak samo na wifi, rozwiązałem to podciągając kabelek, ogólnie serv działał badzo dobrze jak już się go skonfiguruje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.