Skocz do zawartości
IGNORED

Zorloo ZuperDAC - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie..

marantz_boy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktokolwiek widział, słyszał, testował Zorloo ZuperDAC?

Zastanawiam się nad dodatkowym, przenośnym pendrajwopodobnym mini dac do słuchania w pracy i m.in zainteresowałem się tym modelem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na pokładzie Sabre: DAC See9018K2M i wzmak słuchawkowy See9601. Czyli brzmi zachęcająco.

Obecna cena ok 50$.

Warty uwagi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chciałem Synowi na Imieniny kupić FiiO K1, ale widzę, dobrze że się wstrzymałem . Podbijam pytanie o Zorloo ZuperDAC. Teraz mi marantz_boy w głowie pomieszał ;)

Po oszałamiającej ilości odpowiedzi wnioskuję, iż sprzęt ten jest w Polsce jeszcze kompletnie nie znany albo.. niewarty uwagi :)

Więc może zapytam inaczej:

Jaki podobnie zrobiony DAC usb, podpinany do kompa w pracy, polecilibyście mi w cenie max 300zł?

Warunek jest taki, że musi grac pliki 24/96 minimum :)

• 1 miesiąc później...

Nabyłem po okazyjnej cenie z drugiej ręki Zorloo ZuperDAC. Mam też Audoqesta Dragonfly 1.2. Oba na kości Sabre, tyle ze Zorloo na 9018 a Dragonfly na 9023.

Dragonfly gra mocnym środkiem i basem, góra raczej nienarzucająca się, niezła dynamika i szczegółowość. Generalnie dobre nasycenie melodyjność, detal i scena.

Natomiast Zorloo bezpośrednio po przełączeniu gra jakby trochę ciszej. Takżę w brzmieniu słychać, że przeniesiono nacisk na średnicę i górę.

Bas nie schodzi tak nisko i nie jest tak mocny, średnica neutralna, za to najwięcej dzieje się w wysokich, Wysokie tony mają dużą szczegółowość i bogatą, pełną detali i niuansów fakturę. Wybrzmienia są dłuższe i bardziej dźwięczące niż w Dragonfly. Lepsza jest też przestrzeń i rozciągnięcie sceny.

Co ciekawe, oba mini DAC bez problemu i podobnie, jeśli chodzi o sygnaturę dźwiękową, radzą sobie wpięte w pełnowymiarowy system audio, nie ustępując stacjonarnym DAC na kości sabre 9023.

Czy ktoś też już może miał do czynienia i słuchał tego Zorloo? A może porównywał z innym przenośnym mini DAC-iem podobnej klasy? np FiiO K1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.