Skocz do zawartości
IGNORED

Philips SBC HD 1502 wzmacniacz słuchawkowy

seboski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, nie wiem czy zakladam temat w dobrym dziale, jeśli nie to prosze o przeniesienie

Poszukuję opinii na temat wzmacniacza słuchawkowego Philips SBC HD 1502 - zastanawiam się nad zakupem jednak w sieci ciężko o jakiekolwiek opinie dotyczące jakości dźwięku... może ktoś zna ten sprzęt i mógłby się wypowiedzieć?

Jako alternatywę rozważam Fiio E9 lub Pro-Ject Headbox SE II

która z tych trzech opcji byłaby najlepsza?

Jeśli chodzi o źródło dźwięku to jest nim Xonar DX, słuchawki obecnie Sony MDR XB500 jednak prawdopodobnie pójda do zmiany w najbliższym czasie np na senki 598 więc nimi prosze sie nie sugerować

z góry dzięki za wszelką pomoc:)

Witam wszystkich, nie wiem czy zakladam temat w dobrym dziale, jeśli nie to prosze o przeniesienie

Poszukuję opinii na temat wzmacniacza słuchawkowego Philips SBC HD 1502 - zastanawiam się nad zakupem jednak w sieci ciężko o jakiekolwiek opinie dotyczące jakości dźwięku... może ktoś zna ten sprzęt i mógłby się wypowiedzieć?

Jako alternatywę rozważam Fiio E9 lub Pro-Ject Headbox SE II

która z tych trzech opcji byłaby najlepsza?

Jeśli chodzi o źródło dźwięku to jest nim Xonar DX, słuchawki obecnie Sony MDR XB500 jednak prawdopodobnie pójda do zmiany w najbliższym czasie np na senki 598 więc nimi prosze sie nie sugerować

z góry dzięki za wszelką pomoc:)

Witam

Posiadam taki sprzęcik, jako słuchawkowy gra potężnie, z tego co pamiętam cieżko wyłączyć wszystkie te polepszacze, uprzestrzenniacze. Wymieniłem operacyjne na op275 i jest dużo lepiej.

no właśnie trochę tego się obawiam że "popsuje" mi dźwięk z Xonara

jak ogólnie oceniasz jakość dźwięku? wyczytałem gdzieś że do filmów, gier jest jak najbardziej ok jednak do muzyki niezbyt się nadaje... jakkolwiek to rozumieć

Philips SBC HD 1502

jako alternatywę rozważam Fiio E9 lub Pro-Ject Headbox SE II

Sorki, ale nie rozumiem.podajesz 3 wzmacniacze i tak naprawdę każdy z innej parafii i każdy inaczej brzmiący.

Philips SBC HD 1502 typowa kinówka ze wszystkimi dla tego typu "ulepszaczami"

Fiio E9 super, ale do kompa i to pod warunkiem , że jest sprzężony z FiiO E17 lub E7 wtedy bajka.

Pro-Ject Headbox SE II muzykalny ale kupować tylko z drugiej ręki jak się uda tanio

Ma być do kina, czy do muzyki??? no i za ile??

Przyznaję się bez bicia że dopiero wdrażam się w specyfikę sprzętu audio przez co nie znam jeszcze charakterystyk wszystkich wzmacniaczy

Sprzęt tak jak wspomniałem podłączony będzie do komputera stacjonarnego, a co za tym idzie: muzyka->filmy->gry - źródłem karta Asus Xonar DX

Podałem akurat te gdyż na chwilę obecną sa w moim zasięgu finansowym, tzn do 300zł - nie chciałbym raczej wydawać większej sumy - mowa oczywiście o sprzętach używanych

co do Philipsa to właśnie tej "specyfiki" nie byłem pewien - mam rozumieć że do słuchania muzyki będzie on kiepski? oczywiście po wyłączeniu wszystkich przestrzennych efektów - albo inaczej: czy popsuje mi dźwięk z Xonara?

co do Fiio E9 to na pewno nie inwestowałbym dodatkowo w E17 czy E7...

Jeśli chodzi o ceny to Philipsa mam za 220zł, Pro-Ject 300zł a Fiio dokładnie pośrodku - co się opłaca najbardziej? tego nie wiem, planowałem zaczac od najtańszej opcji - choć nie wiem czy słusznie, stąd temat na forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.