Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner do Castle Knight 2

selajel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zestaw Castle Knight 2 + Onkyo TX-8050, pokój 18m2, słucham rocka i dużo radia. Zastanawiam się nad zmianą amplitunera, jakość dźwięku no cóż, z kompa jest lepsza (zainstalowane sterowniki ASIO + Aimp) choć wiem, że wielu powie o kompie, że to żadne źródło do odtwarzania, ale wolę słuchać z kompa niż przez USB w Onkyo. Ten amplituner ma wiele wejść,a ja używam tylko jednego:) żeby podpiąć pod komputer.

Dlatego szukam małego systemy, czegoś kompaktowego z radiem i możliwością podpięcia USB do słuchania muzyki. Znalazłem PianoCraft MCR-N560 i Denon D-M40. Który z nich byłby lepszy do Castle Knight 2? Jest też opcja zakupu zestawu Denon D-M40 z głośnikami, ponoć wreszcie są dobrze zgrane.

Dzięki za podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/125938-amplituner-do-castle-knight-2/

Nie wierz w to że te małe zabawki bedą dobrze grały z Castle-ami. Będzie dużo gorzej.

Czyli lepiej zostać przy Onkyo lub poszukać coś w zamian, tylko co? Wiem, że wymagania odtwarzania z USB + radio (nie internetowe) można złożyć z kilku elementów, tylko jak je zgrać. Jak sprzedam Onkyo to może za 1200 czy z tego da się coś skroić?

Coś takiego jeszcze znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może Yamaha R-N500 lepiej by się zgrała z Castle-ami?

Ukryta Zawartość

Selajel

Piszesz, ze sluchasz duzo rocka, moim zdaniem castle knight do rocka kompletnie sie nie nadaja, dynamika wybitnie lezy, stopa perkusji nie istnieje. Sprzedaj te kolumienki bo bedziesz sie z nimi tylko irytowal przy muzyce, ktorej sluchasz. Zaden wzmak nie sprawi, ze castle knight nagle zrobia sie kolumna do sluchania rocka, nie tedy droga.

-Salva Mea-

Selajel

Piszesz, ze sluchasz duzo rocka, moim zdaniem castle knight do rocka kompletnie sie nie nadaja, dynamika wybitnie lezy, stopa perkusji nie istnieje. Sprzedaj te kolumienki bo bedziesz sie z nimi tylko irytowal przy muzyce, ktorej sluchasz. Zaden wzmak nie sprawi, ze castle knight nagle zrobia sie kolumna do sluchania rocka, nie tedy droga.

Dzięki za podpowiedź. Adam 38 jakie kolumny byś proponował? Gabarytowo te mi odpowiadały, większy nie dam rady upchać. Czy ta Yamaha R-N500 nadaje się do rocka?

Yamahy nie sluchalem, moze ktos inny w tym temacie sie wypowie. Nie wiem ile mozesz wydac na monitory ale sprawdz canto grand od studio 16 hz a do tego wzmak atoll in 100se.ps. Nowego atolla setke z salonu idzie kupic juz za 3.400zl.

-Salva Mea-

Yamahy nie sluchalem, moze ktos inny w tym temacie sie wypowie. Nie wiem ile mozesz wydac na monitory ale sprawdz canto grand od studio 16 hz a do tego wzmak atoll in 100se.ps. Nowego atolla setke z salonu idzie kupic juz za 3.400zl.

Budżet niestety mniejszy, może z 1200 uda mi się wziąć za te Castle, za Onkyo też z 1200 plus 500 mogę dołożyć, więc na wszystko 2900 (oby się udało).

..racja.Castle to specyficzne kolumny,bardzo dobre ,ale nie w takiej muzyce jaką chcesz słuchac.Te kolumny są ,,kobiece" ,są jak baletnica,jest w nich łagodnosc i ciepło.Tobie potrzeba ,,meskich" kolumn,gdzie jest uderzenie,agresywnosc,gdzie brak subtelnosci.Nie rozumie facetów którzy chcą meskich kolumn,to jest jak homoseksualizm.Oczywiscie to był żart....pozdrwiam:))

..racja.Castle to specyficzne kolumny,bardzo dobre ,ale nie w takiej muzyce jaką chcesz słuchac.Te kolumny są ,,kobiece" ,są jak baletnica,jest w nich łagodnosc i ciepło.Tobie potrzeba ,,meskich" kolumn,gdzie jest uderzenie,agresywnosc,gdzie brak subtelnosci.Nie rozumie facetów którzy chcą meskich kolumn,to jest jak homoseksualizm.Oczywiscie to był żart....pozdrwiam:))

:) to co z "męskich" kolumn byś polecał? Kurcze, z kasą kiepsko żeby coś dobrego złapać

...nie wiem co ci polecić.Jedno co moge powiedziec,wszystko do wymiany.Najgorszym wyjsciem,byłby ,,skok w bok" i widze ,albo inaczej,domyslam się ,że własnie tak możesz zrobić.Znowu kupisz i bedziesz niezadowolony.Pewnie zaproponują Ci NAD-a ,na pewno bedZie to dobry trop.Kolumny?Paradigm?Magnat?Usher?Dali zensor?albo Klipsch...ale mysle ze Pylon byłby dobrym wyborem,im wyzszy model ,tym lepiej.Pewnie cie rozczarowałem.Jesli jestes rozczarowany ,to dobrze,to bedzie pierwszy krok w strone audio,jeszcze nie raz sie rozczarujesz i przypomnisz sobie te opinie co pisze...udanych łowów.Pozdrawiam

...nie wiem co ci polecić.Jedno co moge powiedziec,wszystko do wymiany.Najgorszym wyjsciem,byłby ,,skok w bok" i widze ,albo inaczej,domyslam się ,że własnie tak możesz zrobić.Znowu kupisz i bedziesz niezadowolony.Pewnie zaproponują Ci NAD-a ,na pewno bedZie to dobry trop.Kolumny?Paradigm?Magnat?Usher?Dali zensor?albo Klipsch...ale mysle ze Pylon byłby dobrym wyborem,im wyzszy model ,tym lepiej.Pewnie cie rozczarowałem.Jesli jestes rozczarowany ,to dobrze,to bedzie pierwszy krok w strone audio,jeszcze nie raz sie rozczarujesz i przypomnisz sobie te opinie co pisze...udanych łowów.Pozdrawiam

Z Pylonów to stać mnie tylko na Pylon Audio Topaz Monitor. Nie ma problemu z rozczarowaniem, trzeba przejrzeć na oczy i uszy:)

Paradigmy i Dali Zensor 3 są ok, a z oboma w stereo NAD by się zgrał dobrze, ok zestawy do rocka.

Dzięki za podpowiedź. A myślisz, że dodanie wzmacniacza do tego Onkyo coś by dało i czy to ma sens, żeby poprawić brzmienie?

Yamaha RN 500 tylko zmieni brzmienie delikatnie, bez sensu wymiana biorąc pod uwagę koszty.

Także uważam że wina leży po stronie kolumn. wymiana na Dali Zensor 3, Magnat Quantum 753. Obie konstrukcje możesz podłączyć pod Onkyo które już masz. Dźwięk będzie żywy i dynamiczny.

Pytanie jaki wzmacniacz Onkyo. Jeśli 9050 to tak jeśli 9030 to nie wniesie za wiele.

Najpierw sprawdź inne kolumny z tym co masz.

Pozdrawiam

Yamaha RN 500 tylko zmieni brzmienie delikatnie, bez sensu wymiana biorąc pod uwagę koszty.

Także uważam że wina leży po stronie kolumn. wymiana na Dali Zensor 3, Magnat Quantum 753. Obie konstrukcje możesz podłączyć pod Onkyo które już masz. Dźwięk będzie żywy i dynamiczny.

Pytanie jaki wzmacniacz Onkyo. Jeśli 9050 to tak jeśli 9030 to nie wniesie za wiele.

Najpierw sprawdź inne kolumny z tym co masz.

Pozdrawiam

Dzięki:) czyli muszę sprzedać Castle i spróbuję z Dali, na Magnat nie uzbieram. Dzięki

oj coś czuję że będzie okazja na castle2 :) ciekawe jak by zabrzmiały z denonem 1500ae, który jest męski i może czasem się zgrać z kobiecymi kolumnami :)

będzie okazja, będzie:) tylko nie wiem czy mogę na forum się ogłaszać:)

Możesz jest do tego nawet dział.

Napisz do nas zrobimy Ci super ofertę na 753 :)

Jestem zielony w tych sprawach. Gdzie mam napisać jak mi się uda sprzedać Castle2? Na S4Home? :) ale i tak nie dozbieram do 753. Castle może się uda sprzedać za 1200 mam 500 więc trochę za mało, ale dzięki.

Jest dział nasze aukcje i ogłoszenia

Ukryta Zawartość

oraz giełda tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

opisz je dobrze, ładnie sfotografuj, może się jakoś dogadamy, jak nie ja to będzie ktoś inny. :)

Dodane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i piękne Castle 2 grają pięknie teraz u mnie pod Denkiem 1500ae, dodały mu trochę ciepła, przejęły od niego zrównoważone brzmienie, średnica wcale nie jest cofnięta, basu i sopranu pod dostatkiem, na początku wydawały się jakby trochę ociężałe, spowalniajace muzykę, ale po kilku kawałkach to ustąpiło, spokojnie dały radę nawet Metalice, nie mówiąc o led zeppelin, pink floyd czy queen, spokojniejsza muzyka jaką lubię to jeszcze lepiej, tak więc dobry wzmak potrafi z nich sporo wycisnąć.

• 2 tygodnie później...

Magnaty doszły, wykonane super, bardziej dopracowane on Castle, dźwięk też inny. Pewnie muszą się wygrzać, ale bas mają bardziej kontrolowany, nie snuje się jak w Castle i są jaśniejsze, ciężko mi to opisać, ale na razie pierwsze wrażenia super!

Blcak Sabbath - Paranoid bajka, wreszcie słychać to co trzeba:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.