Skocz do zawartości
IGNORED

Tani zestaw amplitunera Denon AVR-X520BT czy YAMAHA RX-V379

leon.leon

Rekomendowane odpowiedzi

to bedzie moj w sumie pierwszy tego typu sprzet...prosilbym o porade...

Wzmacniacz bedzie ustawiony w duzym pokoju, głosniki ktore mam dostac to drewniane PRISM, na poczatek graja...

nie potrzeba wifi ale bardzo milo gdyby mialo bluetooth, czytam czytam opinie itd ale nie jestem wstanie nic sensownego wyczytac - pewnie z braku wiedzy na ten temat.

glownie bedzie uzywany do tv, konsoli czy dvd pozniej moze bluray, nie jestem jednak w zadnym sklepie namierzyc by byly oba wzmacniacze na stanie dla porownania - yamahy sa wszedzie denon na zamowienie

prosze o pomoc wiem 1200 to nie wiele i nie ma co sie spodziewajac fajerwerkow ale kazdy jakos zaczynal

pozdrawiam i dziekuje z gory za kazda podpowiedz

Bo nie znajdziesz nic sensownego na temat najnizszych modeli, przeciez nikt tego nie poleci i nie bedzie zachwalal, kup uzywke onkyo yamaha z 6 z przodu lub denka z 2jka i filozofi w tych pieniadzach nie ma zadnej

Witaj,

Jesli chcesz nowy to weź Yamahe 379 jest milsza w obsłudze i bedzie prostasza na poczatek przygody.

Ale przemysl jakieś używane głosniki, bo te Prismy będą bardzo słabym ogniwem. Pomyśl nawet nad Eltaxami podobna cena a jednak wykonanie i brzmienie lepsze.

Pozdrawiam

Witam

Wiem ze to szalu nie ma za te pieniadze...ale jakos zawsze mozna zaczac...jest to jakas opcja

Prismy - niestety puki co dostaje w prezencie - wiec musza chwilowo zostac chyba ze trafi sie jakas okazja wymiany na inne - tak jak mowisz np eltaxy

przeraza mnie troszke w yamahy jedna rzecz - wiele osob ma , i wielu sprzedawcow bardzo to poleca - choc nikt nie daje roznicy lub powodu dlaczego jest niby lepszy od denona:(

"kup uzywke onkyo yamaha z 6 z przodu lub denka z 2jka i filozofi w tych pieniadzach nie ma zadnej " - jakie to modele i czy maja bt?

pozdrawiam

nie wiem skąd jesteś ale jeżeli chodzi o Denon`a to jak masz blisko zajedź do Salonu Denon i pogadaj, obejrzyj, posłuchaj

Napisz jeszcze do jak dużego pomieszczenia ma być ten zestaw. I czy będzie też słuchana na nim muzyka. Jeśli tak to przypuszczam, że prędzej czy później zaczniesz się rozglądać za innymi kolumnami. Ale posłuchasz tych Prismów i sam zobaczysz. A nóż Tobie podejdzie ich brzmienie.

Wlasnie do kazdego salonu denona mam daleko... pokoj ten ze sprzetem to kawal wiekszego pokoju polaczonego z kuchnia i jadalnia, jednak one maja naglosnic jedynie 3/3 metry gdzie na scianie beda glosniki tv sprzet itd a po drugiej stronie kanapa.

Co do glosnikow jesli nie dadza rady zawsze pozniej mozna je zamienic - ale puki co chcialbym sie skupic na amplitunerze - z tych najprostszych modeli (wymienionych w temacie) - nie wiem co ale sklania mnie cos na denona, ale moze dlatego ze wszyscy sprzedawcy mowia o yamaha, a rzadko kto o denonie

pozdrawiam

udalo mi sie wjechac na chwile do denona sklepu - nawet tam mowili zeby dozbierac na model 1200 i 520 zebym sobie odpuscil... a ta 1200 calkiem calkiem

Jest mimo wszystko spora różnica cenowa (procentowo) musisz sobie przeanalizować do czego będziesz używał amplitunera i w jakim zestawieniu. Każdy model będzie miał zalety i wady, wiadomo w przypadku Denon AVR-X520BT największą zaletą jest jego cena bo za 1199 pln brutto masz markowy sprzęt z 3 letnią gwarancją i Bluetooth. Im wyższy model tym lepsze brzmienie, funkcjonalność i przetworniki z których jest wykonany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.