Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe 2500 - 3000 zł.

Krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam dla znajomego zestawu KD ( amplituner + kolumny) w cenie do 3 tys. Zestaw kolumn może być 5.0. Pomieszczenie poniżej 20 m kw. Kolumny przednie muszą być małych rozmiarów ( podstawkowe). Może być to zestaw używany. Wiem że w tym przedziale cenowym cudów nie będzie. Nie mam rozeznania co do zestawów w tym przedziale cenowym, dlatego proszę Was o pomoc w wyborze.

https://www.audiostereo.pl/topic/126029-kino-domowe-2500-3000-z%C5%82/

Witam

Polecam Onkyo 609 oraz zestaw głośników Quadral Quintas 5000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam taki miałem ale sprzedałem z mieszkaniem.

Zestaw był świetny do mieszkania.

Policja była często ;D Do kina domowego do 20m spokojnie wystarczy.

Jak to jest mieszkanie w bloku to nie radze podłączać subwoofera ;D

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Jak to jest mieszkanie w bloku to nie radze podłączać subwoofera ;D

a kto mu każe robić nawalankę poza tym subwofer w kinie powinien być odcięty najniżej jak tylko można , zależy to oczywiście od wielkości frontów, jeśli podłogowe to suba odcinac pod dolną granicę możliwości frontów i wtedy odzywa się on tylko gdy potrzeba a nie gra jak kolumna jeśli jest za wysoko odcięty i nie będzie problemów czy to z policją czy z sąsiadami :)

Poza tym aplituner dobry i zestaw kolumn ok.

Ja zaproponuję Ci Taga Harmony 606v.3 set 5.0 to ok 1,2 tys zł (mam je na 25 metrach) jednak do nich do kina subwoofer zresztą do każdego zestawu kolumn niezależnie z jakiej półki cenowej musi byc sub. Popatrz na Taga Harmony Platinum

Ukryta Zawartość

poniżej tysiąca nie schodziłbym.

Ukryta Zawartość

Polecam zestaw Onkyo HTS-9700 THX. Jest trochę droższy niż przedział cenowy określony przez Ciebie, ale w 20m2 wyrywie Cię z butów, a pewnie taniej detal gdzieś go znajdziesz. Słyszałem go osobiście i jest świetny. Ma siedem głośników w komplecie (i subwoofer z 12 calowym głośnikiem), od biedy da się Dolby Atmos zrobić.

Quadrale 6500 to w rzeczywistości małe głośniczki i spokojnie zmieszczą się w wspomnianych 20 metrach.

I efekt kinowy i muzyczny będzie lepiej niż z małych głośniczków.

No i pamiętaj że x520 a x1200 to duża różnica w graniu.

Pozdrawiam

Dzięki za pomoc. Pokazałem koledze dzisiaj różne warianty zakupu. Po zapoznaniu również z ofertą z drugiej ręki stwierdził że może być również używane. Dlatego poszukiwania rozpoczynamy prawie od początku. Jak się nic nie znajdzie to chyba zdecyduje się jednak na modele podłogowe Quadrale 6500.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.