Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór konfiga ! (tylko na temat !!!!)

Alucard

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie... próbowałem Was poprosić i w sumie nic z tego nie wyszło...

niech w tym temacie piszą ludzie którrzy naprawde chca mi pomoc, a nie tacy co beda pisać texty typu "coś ty się uparł do tego technicsa" :|

mam 3000 zł i potrzebuje za to -> kolumn, amplitunera, cd i MD...

wiem, że to mało, ale wymyśliłem taką konfigurację :

kolumny KODA (potem polookam modele)

amplituner KODA AV502

MD Technics jakiś

CD Technics lub yamaha

Poradzćie mi coś, moze być na allegro ale z wawki... a wogole to jak Wam sie podoba takie coś? wiem ze to dla was dolna półka, ale ja cche poprostu dźwieku lepszego niż głosniki od kompa :D

pozdroo

muza jaką słucham = każda :D

https://www.audiostereo.pl/topic/12614-wyb%C3%B3r-konfiga-tylko-na-temat/

A po kiego grzyba Ci jest MD w dzisiejszych czasach (Płyta CD-R od 50gr/szt chyba że w samochodzie masz odtwarzacz MD), dlaczego KODA i Technics ? Te 3k PLN to wolałbym w lasach Pszczyńskich przepuścić ja inwestować w te marki ….

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Alucard,nie dziw się,że ludzie zamiast odpowiedziec zadają Ci pytania w stylu,"a dlaczego Technics"? itp.Ta konfiguracja jest naprawdę kiepska.I jeszcze ten MD!W tym momencie kompletnie nie rozumiem co kieruje akurat takim wyborem.Uzasadnij,po kiego czorta Ci ten MD?Chyba w dobie nagrywarek cd,które można kupić całkiem niedrogo,nie będziesz używał MD jak kiedyś magnetofonu?

mam nagrywarke... no dobra, to podajcie mi DOBREGO konfiga z kolumnami, amplem, cd...

Dobrego do 3K... ale nie żadne wieże typu Yamaha Piano... :/ chce coś fajnego.

technics mi się podoba, poprostu

dajcie jakieś konfigi i nie mowice ze za 3K nie kupie nic aspoko, bo ja nie cche hi-endow, lecz spoko zestaw do słuchania.

Gość

(Konto usunięte)

Przecie Sam już sobie sprzęt skonfigurowałeś:

kolumny koda ; ampli koda - a za reszte kup cd technics jakiś .

Ty chyba tylko chcesz żeby Ci ktoś przyklasnął?

Koda , technics - te firmy tu są w głębokim poważaniu

Gość vasa

(Konto usunięte)

Kolumny do dużych pomieszczeń

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34365621

do pomieszczeń do 15m2

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34518946

wzmacniacz

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34097165

CD

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33881900

Zestaw złożony "na szybko" ale akceptowalny brzmieniowo.

P.S.

Apel do bywalców: proszę nie bić za zły dobór "wypełnienia niższego środka" :-)

Ciut jakbym mojego kochanego sąsiada słyszał :). Chlopie!!! kup ty tak jak on zestaw 5+1 creative za 300 zl podlącz to do kompa z live tak jak mój sąsiad i koniecznie pokrętlo basu na maxa. Ahh i jeszcze dobra rada wstaw tak jak on subwoofer do szafki.

Ehh chlopie naprawde!!! Wydaj tą kasę na lepsze cele!! A na pianocrafcie nie wieszaj psów(to najlepszy sprzet jaki można kupic w większości eldomów itp. swietne male urządzono któremu do kiczu typu koda bardzo daleko!!

A tak nawiasem na co ci amplituner kody do odtwarzacza Cd.

Pomyśleć wac panie trochę trzeba… a niewiem czy wiesz ale do pianocrafta podłączyć można subwooferek a takich malych pierdzialek jest teraz wbród.

Za 3 tysiace poszukaj po sklepach albo allegro(uzywane takze) wycofanych ampli pionnera do tego kolumienek rubicona lub cos z allegro q compact są ok napewno(ale zeby ciebie zadowolic to musi byc subwoofer zapewne) a z suba to cos taniego gdzies widzialem tannoya za 800zl

taki tips ci dam :) cieżko ci pomóc bo "niewyraznie piszesz" jakiej sluchasz muzyki??

jak jestes pewien ze chcesz technicsa i kode, to po jakiego grzyba w ogole sie pytasz o jakies, jak to okresliles "konfigi"? nikt ci tutaj nie powie ze to dobry pomysl, wiec jak chcesz potwierdzenia super wypas bass konfiga, to go tutaj nie znajdziesz. dostales szybko kilka rad - nie pasowaly ci. to o co jeszcze pytasz? jezeli kupujesz uzywany odtwarzacz cd, to i tak na odleglosc nikt nie powie ci czy on dobry czy ledwie zipie.

pozdrawiam,

paulinka

Alucard, w mlodosci mialem nastepujace kolcki Technicsa ( wszystko nowe kupowane w Pewexach ).

Wzmacniacz SUV-560

Decki RS-B505, RS-B965 ( topowy model )

Kompakt : SL-P200, SL-PG 460 (bodajze )

Za wyjatkiem pierwszego decka nic z tego nie bylo warte 1/3 kasy jakie za to zaplacilem, wzmak ział gora, a bas mial taki jakbyz zapalka o stół pukal, najwyzszy deck mial mechanike ktora trzymala tasme jak jej sie widzialo, sprzeglo, ktore w losowych momentach wylaczalo naped i tania permalojowa glowice ( deck ten kosztowal na owczesne czasy majatek), kompakty cykaly jak zloto, tylko ze nic to nie mialo wspolnego z jakakolwiek muzyka. Po prostu czysty syntetyk do lupania w remizie . Jezeli tego oczekujesz kup Technicsa.

Jedyne co slyszalem pozytywnego Technicsa to CD SL-PS840, z tego co pamietam pozytywnie forumowicze wypowiadali sie tez o tym modelu z Remasterem.

Moim zdaniem zlozyles sobie sprzet do lupania na wiejska zabawe, jezeli Ci to pasuje OK, tylko po co sie nas pytasz usilnie o zdanie , dziwiac sie, ze do pewnych sprzetow mamy taki a nie inny stosunek.

CD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz (sporo można w nim poprawic i jest naprawde wydajny)

Ukryta Zawartość

Kolumny (Wersja złośliwa)

Ukryta Zawartość

,a tak na poważnie Tannoy M4 będzie odpowiedni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Masz tutaj przykładowy zestaw który naprawdę potrafi grać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Do tego M4 albo większe M5 (tutaj możesz się nie wyrobić z ceną).

Za 3 tys system jak znalazł

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Kurde, dobra cena i trudno o lepsze klocki do tuningu, kolega Opteron wie, bo ma. Gra to razem tak, że warto podłączyć nawet takie kolumny jak Dali Grand Diva (na te kolumny na pewno się nie wyrobisz w tym budżecie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.