Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn Gemme Audio Katana

Szczygieł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Prosze o pomoc w doborze wzmacniacza. Mam kolumny Gemme Audio Katana i obecnie wzmacniacz DIY, ktrory przestal spelniac moje oczekiwania. Potrzebuje czegos co wykrzesa z tych glosnikow powera:-) Wzmacniacz powinien miec na pokladzie dobrego DAC-a i porzadny przedwzmacniacz gramofonowy. Budzet do 30 000 zl. Jestem juz po odsluchach Mcintosha MA7900. Moge go kupic za przyzwoita kase. Na odsluchu bylo calkiem niezle, ale moze podsuniecie mi cos ciekawszego.

Muzyki slucham głównie z winyli na Lenco 75 - wkladka Goldring 1042 i z Tidala z użyciem Maca i Airport Express.

Dziekuje i czekam na sugestie.

• Redaktorzy

Posłuchaj ModWrighta KWI200 i trochę przekraczającego budżet Accuphase'a E360 (lub 260-ki mieszczącej się w 30 kzł z modułem phono i DACiem)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Posłuchaj ModWrighta KWI200 i trochę przekraczającego budżet Accuphase'a E360 (lub 260-ki mieszczącej się w 30 kzł z modułem phono i DACiem)

ModWright wyglada niezle ma bardzo pozytywne recenzje. Jedyne co mi przeszkadza to "ubogi" DAC. Airport Express korzysta z wejscia optycznego, a tu takowego brak.

Sprawdzilem, ze dystrybutorem w Polsce jest Soundclub. Maja siedzibe niedaleko mnie, wiec wpadne do nich i wypozycze do testow:-)

Kolumny oparte na ceramice więc potrzeba będzie dużo prądu, dodatkowo obudowa labiryntowa z tego co pamiętam, więc zwiększona kontrola niskich częstotliwości także by się przydała. Myślę że trzeba będzie się rozejrzeć za jakąś końcówka a Integry z założenia sobie odpuścić.

Myslisz, ze 2x200W z integry to za malo, zeby je odpowiednio napędzić?

Airport Express korzysta z wejscia optyczne

To raczej marny pod względem jakości dźwięku standard przesyłania dźwięku cyfrowego...

Soundclub sprzedawał te kolumny które masz to wiedzą najlepiej czym trzeba je napędzić aby zagrały dobrze...

To raczej marny pod względem jakości dźwięku standard przesyłania dźwięku cyfrowego...

Soundclub sprzedawał te kolumny które masz to wiedzą najlepiej czym trzeba je napędzić aby zagrały dobrze...

Juz z nimi rozmawialem polecili ModWrighta KWI200. Bede mial go na testy w swieta:-) Zobacze rowniez , jak to dziala z irDAC Arcama zamiast Airport Express.

A mial ktos okazje posluchac Hegla H360? Ma wbudowany AirPlay. Jest coprawda bez wzmacniacza gramofonowego, ale phono moglbym dokupic oddzielnie a budzetu i tak bym nie przekroczyl.

Szczygieł a jakiej muzyki słuchasz?

Kiedyś byłem w Soundclubie i te Katany tak pięknie grały fortepian...

Wg niektórych kolegów inne rodzaje muzyki nie brzmiały już tak świetnie.

Z Modwright słuchałem końcówki mocy 150 - bardzo dobry wzmacniacz.

ModWright chyba starczy Ci na długo.

Ale nie wiem czy z tym budżetem nie zmieniałbym kolumn.

Szczygieł a jakiej muzyki słuchasz?

Kiedyś byłem w Soundclubie i te Katany tak pięknie grały fortepian...

Wg niektórych kolegów inne rodzaje muzyki nie brzmiały już tak świetnie.

Z Modwright słuchałem końcówki mocy 150 - bardzo dobry wzmacniacz.

ModWright chyba starczy Ci na długo.

Ale nie wiem czy z tym budżetem nie zmieniałbym kolumn.

Słucham głównie jazzu, troche rocka. A czemu sugerujesz zmiane kolumn? Uwazam, ze to swietne paki i do tego pieknie wykonane

właśnie przeczytałem test tych kolumienek w hi fi 05/2009 i jest tam napisane, iż producent używa piecyków japońskiego almarro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

natomiast na audio show grało z dobrym rezultatem z kr audio kronzilla

Ukryta Zawartość

natomiast test najdłużej odbywał się w towarzystwie accuphase e 550 / dp 500

z konklzują, iż warto zainteresować się a klasowymi wzmakami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczygieł - chodzi mi o to czy większego zysku nie przyniesie zmiana kolumn niż wzmacniacza?

Ile procent będzie lepiej po zmianie wzmocnienia - 5%, 10%? Zresztą sam usłyszysz.

Na szczęście większość salonów audio pozwala na wypożyczenie i wypróbowanie u siebie.

Powodzenia

Włodek

Szczygieł - chodzi mi o to czy większego zysku nie przyniesie zmiana kolumn niż wzmacniacza?

Ile procent będzie lepiej po zmianie wzmocnienia - 5%, 10%? Zresztą sam usłyszysz.

Na szczęście większość salonów audio pozwala na wypożyczenie i wypróbowanie u siebie.

Powodzenia

Włodek

Spora roznica na korzysc byla juz slyszalna przy testach Mcintosh MA7900. Chcialbym tylko posluchac jeszcze czegosc wiecej, zeby zlapac punkt odniesienia. Wzmacniacz, ktorego uzywam obecnie robil mi Darek Kulesza. Szanuje jego umiejetnosci i prace, ale niestety ta amplifikacja, ktoram mam obecnie gra gorzej od MA7900

Sama firma Gemme Audio już od jakiegoś czasu nie istnieje. Mieli dobre recenzje produktów ale się zwinęli...kilka lat temu Soundclub wyprzedawał te kolumny za -50 procent...podobno dawny właściciel firmy założył kolejną markę...

Szukaj więc do swoich kolumn wzmaka i nie zmieniaj ich na inne bo jeśli ktoś je kupi to zapłaci grosze...a kolumny mają potencjał i są ładne wizualnie...powodzenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.