Skocz do zawartości
IGNORED

tani DAC na zastępstwo

bolth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dawno nie pytałem gdyż złapałem uszatego ale po roku czasu czas na kolejną zmianę a czemu by nie :)

Szykuję się pod Primare i32 ale z braku funduszy muszę sprzedać CD i ampli jednocześnie.Może starczy na i32 lub cosik dołożę,wyklaruje się w praniu.

Pytanie dotyczy jak w temacie o jakiś w miarę tani ale nie straszne badziewie,wiem wiem tak se ne da pane Hawranek ale na jakiś czas będe na takie rozwiązanie skazany.

Wcześniej miałem DAC wbudowany z USB i po nim leciałem Spotify i Foobar z tableta Lenovo więc nie mam pojęcia tak na szybko jakiś DragonFly się napatoczył na ebay.uk cena myślę do 100funa żeby przy sprzedaży dużo nie wtopić.

Pozdrawiam z deszczowej krainy,masakra jakaś w tym roku jest

Edit:

chodzi mi dobre właściwości soniczne,nie zależy mi w tym wypadku na szukaniu muzyków po pokoju itp

Łokmen Saba

https://www.audiostereo.pl/topic/126833-tani-dac-na-zast%C4%99pstwo/

Też polecam SMSL np Sanskrit Pro na AK4490, słuchałem poza M8 wszystkie SMSL i muszę powiedzieć, że za pieniądze jakie kosztują są naprawdę fajne. Oczywiście są lepsze dac-i ale w swoich cenach SMSL-e są ok. Może jeszcze Aune x1s.

Do lapka to najlepiej juz cos z xmosem i w miare nowoczesna koscia ess9018 lub ak4490

Juz w tej kasie mozna dostac proste przetworniki

Jak sie nie boisz to na aliexpress chinskie wyroby maja dobry stosunek ceny do jakosci

dzięki panowie za cenne rady i propozycję,czymś się muszę posiłkować do zakupu docelowego DAC a co to będzie to nie mam pojęcie na tym etapie.

Chińczyk nie chińczyk ważne że wypluwa dźwięki :)

Łokmen Saba

Czy ktos testował już Dragonfly Red?

v1.2 mam od 2 miesięcy i jest naprawdę dobry, nawet na porzadnym systemie stereo. Jedynym minusem jest tylko wyjście mini-jack.

Nie ma też problemów z napędzeniem AKG K702.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.