Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki z średniej/wyższej półki

krzyszko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Aktualnie posiadam ath m50x, jestem z nich zadowolony aczkolwiek chcę coś lepszego

Główny cel użytkowy to filmy 60% ale dobrze by było gdyby nadały się równiez do counter strike oraz muzyki głównie dubstep dnb i hip hop. Na mój cel padły modele ATH-A2000X, senn hd700, AKG K712, hifiman he400i... Które z nich będą najlepsze? a może jeszcze inne? Dobrze gdyby miały tez wymienny kabel tak jak to ma miejsce w aktualnych które posiadam i gdyby dało rade zeby się mniej uszy pociły niz w tych ktore mam. Za pomoc z góry dziękuję

Co będzie zasilało nowe słuchawki, czy masz jakiś dedykowany wzmacniacz? Przykładowo HiFiMan HE-400i to bardzo dobre nauszniki, jednak podłączone pod "dziurkę" w telefonie lub komputerze nie zagrają dobrze.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj :)

Q21 ma rację, wiele zależy w tym wypadku od Twojego źródła dźwięku. Może, patrząc na ciekawy budżet, zaproponuję Ci HiFiMAN HE400S oraz wzmacniacz Cayin HA-3. Gwarantuję, że zaskoczysz się jak duża różnica jest między tymi słuchawkami. Wpadaj do nas, możesz odsłuchać wszystko już teraz na miejscu. Jak chcesz to nagram Ci filmik i wyślę jak to wszystko wygląda.

Na pewno dobierzemy Ci najlepsze rozwiązanie więc pisz śmiało :)

Aktualnie posiadam ath m50x, jestem z nich zadowolony aczkolwiek chcę coś lepszego

Coś znacznie lepszego w cenie 300zeta to Fostexy do Twoich zainteresowań będą aż za nadto!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U nich do 30 dni możesz zwrócić. I te słuchawki akurat w tym okresie dochodzą do siebie.

Słuchawki które podałeś wcześniej obrzydzą Ci używanie ich do tak różnych celów bo są za selektywne do wielu z Twoich potrzeb.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co będzie zasilało nowe słuchawki, czy masz jakiś dedykowany wzmacniacz? Przykładowo HiFiMan HE-400i to bardzo dobre nauszniki, jednak podłączone pod "dziurkę" w telefonie lub komputerze nie zagrają dobrze.

Na chwilę obecną posiadam do telefonu Creative Sound Blaster E3. Dostałem to gratis przy zakupie m50x. Uzywam to tylko do telefonu. w komputerze mam Sound Blaster Z. W planach jest zakup kina domowego 5.1 Yamaha YHT-4920UBL, ale jesli trzeba cos lepszego to nic nie szkodzi na przeszkodzie by dokupić.

Witaj :)

Q21 ma rację, wiele zależy w tym wypadku od Twojego źródła dźwięku. Może, patrząc na ciekawy budżet, zaproponuję Ci HiFiMAN HE400S oraz wzmacniacz Cayin HA-3. Gwarantuję, że zaskoczysz się jak duża różnica jest między tymi słuchawkami. Wpadaj do nas, możesz odsłuchać wszystko już teraz na miejscu. Jak chcesz to nagram Ci filmik i wyślę jak to wszystko wygląda.

Na pewno dobierzemy Ci najlepsze rozwiązanie więc pisz śmiało :)

Chętnie bym wpadł na odsłuch ale mieszkam w stanach i tu planuję zakup. He400s to o połowe nizszy zakup niz he400i. Nie mam specjalnie duzych ograniczeń co do zakupu ale chciał bym się zmieścić powiedzmy w max 700$.

Coś znacznie lepszego w cenie 300zeta to Fostexy do Twoich zainteresowań będą aż za nadto!

Ukryta Zawartość

U nich do 30 dni możesz zwrócić. I te słuchawki akurat w tym okresie dochodzą do siebie.

Słuchawki które podałeś wcześniej obrzydzą Ci używanie ich do tak różnych celów bo są za selektywne do wielu z Twoich potrzeb.

Co do słuchawek które mi podałes to ich cena jest ponad połowe niższa od tych co mam. Jestem w stanie je kupic za 40 dolców i one miały by zagrać lepiej? Widzę tez ze mają skórzane posuszeczki nie będą mi sie w nich uszy pociły tak jak w poprzednikach?

Ukryta Zawartość

A jak waszym zdaniem z tymi słuchawkami zgra się Hegel HD12 lub Espressivo.

Mnie bardziej chodzi po głowie ich pierwsza wersja HE400.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

HE400 polecam, jeśli tylko jest coś lepszego niż telefon aby je podłączyć. Były testowana tu na forum, poniżej link do testów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chętnie bym wpadł na odsłuch ale mieszkam w stanach i tu planuję zakup

To masz elastyczniej jak my.

Przynajmniej co do elektroniki :)

Sugerowałbym kupić jako wzmacniacz O2 amplifier:

Ukryta Zawartość

(można sobie zamówić wersję przystosowaną pod własne preferencje)

Ewentualnie, jak nie ufasz do końca projektom opensource'owym DIY i musisz mieć koniecznie logo firmy na przedzie obudowy, to Schiit Audio ma fajny asortyment sprzętu słuchawkowego.

Z parametrów to patrz tylko, żeby wzmacniacz miał jak najmniejszą impedancję wyjściową (minimum to według mnie: 2 ohm)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Audio - Technica wypuściła nowy model serii M, mianowicie ATH-M70x, jest to uzupełnienie poprzednika 50, warto rozważyć właśnie ten model jeżeli dotychczasowa charakterystyka wpasowała się w gust. Poprawiona została średnica oraz precyzja basu. Uważam, że jest to jedna z lepszych słuchawek w konstrukcji zamkniętej do 1500zł.

Ukryta Zawartość

zapraszam na odsłuch

Ukryta Zawartość

Schiit Audio ma fajny asortyment

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Jak dla mnie ta nazwa dyskwalifikuje ;) Shit audio...

Kiedyś moja koleżanka doradzała jakimś ludziom niepolskojęzycznym którzy chcieli w Polsce założyć spółkę i szukali jakiejś nazwy która będzie się kojarzyła z Polską i wzbudzała zaufanie. Wpadli na pomysł, że może nazwa jakiegoś bardzo polskiego drzewa. Trzeba było im tłumaczyć, że jednak "Lipa" to nie jest zbyt dobry pomysł :)

Schiit Audio ma fajny asortyment sprzętu słuchawkowego.

Ty w ogóle słuchałeś tych wzmacniaczyków? toż to lipa jest!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie słuchałem, bo w moim przypadku nie ma to sensu :)

Wszystkie wzmacniacze słuchawkowe (tranzystorowe) jakie dotąd słuchałem grały mi tak samo, zero różnic w dźwięku.

Dlaczego w tym przypadku ma być inaczej?

Co to znaczy, że dźwięk z urządzeń Schiit Audio to lipa jest?

Teraz jak sobie oglądam wzmacniacze słuchawkowe to patrzę na wygląd, impedancję wyjściową i jakie ma dodatkowe funkcje (np. pracuje jako przedwzmacniacza do sterowania aktywnymi kolumnami) :)

Panowie odsłuchałem kilka słuchawek w sklepie najbardziej mnie urzekły AT a2000x, ale odpadły ze względu na brak odłączanego kabla. Aktualnie mam wybor miedzy hd 700, hd650 i he400i w sklepie był tez model słuchawek który najbardziej mnie urzekł ale wyszło na to ze znacząco przekroczył mój budżet a w sumie to nie słuchawki które kosztują 699$ a wzmacniacz do nich dedykowany którego koszt to 999$. Konkretniej mówie o modelu Sony mdrz7... Aż żal było to sciągać z głowy do tego są mega wygodne. Mam takie pytanie czy kino domowe które planuje zakupic Yamaha YHT-4920UBL z amp amp rx-v379 wystarczy do tych 3 modeli słuchawek? czy potrzebuje czegoś lepszego? Czy da sie to jakos zintegrowac w jedność czy potrzebuje osobny wzmacniacz i osobny amplituner do kina domowego?

Efekty nie będą tak dobre, jak w przypadku dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego, ale ten zamontowany w amplitunerze Yamahy też sobie poradzi. Z wymienionych przez Ciebie modeli ja również polecałbym HiFiMANa HE-400i. Brzmienie słuchawek planarnych jest nieporównywalne do konstrukcji dynamicznych.

http://sklep.rms.pl/hifiman-he-400i-he400i-sluchawki-przewodowe-audiofilskie-planarne-ortodynamiczne

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Efekty nie będą tak dobre, jak w przypadku dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego, ale ten zamontowany w amplitunerze Yamahy też sobie poradzi. Z wymienionych przez Ciebie modeli ja również polecałbym HiFiMANa HE-400i. Brzmienie słuchawek planarnych jest nieporównywalne do konstrukcji dynamicznych.

Ukryta Zawartość

A jeśli możesz to jeszcze mi powiedz jak to podłączyć do komputera lepiej do karty graficznej gtx970 kablem hdmi... do płyty głównej hdmi, czy do karty dzwiękowej sound blaster zx jest na niej tyle wejsc ze nawet nie wiem... jak uzyskam najlepsza jakość? i czy przed podlączeniem słuchawek warto podlaczyc rowniez miedzy amp a słuchawki ten mini amplifier przenośny czy on sie tylko do telefonu nadaje?

Ukryta Zawartość

jeśli możesz to jeszcze mi powiedz jak to podłączyć do komputera lepiej do karty graficznej gtx970 kablem hdmi...

A co ma karta graficzna z dźwiękiem wspólnego?

W karcie dźwiekowej masz wyjścia i to z jich powinieneś skorzystać, a chyba jeszcze lepiej jak byś z usb wyszedł na jakiegoś DAC/amp z wyj. słuchawkowym trza tylko przygotować kompa ...

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ma to wspólnego, że nowe karty graficzne maja wyjście hdmi, i posiadając w domu amplituner AV, można w ten sposób wypuścić cyfrowo sygnał z kompa do DAC wbudowanego w ampli.

No karta graficzna ma wbudowaną karte dzwiękową... nawet w mikrofonie blue yeti jest tez jakaś wbudowana on idzie po usb. Dlatego pytam jak uzyskam najlepszą jakość... port optyczny w karcie dzwiękowej czy hdmi w graficznej? I czy potem między słuchawki a amplituner warto podlaczyc to małe ustrojstwo creativa

No karta graficzna ma wbudowaną karte dzwiękową.

Nie ma żadnej karty muzycznej w karcie graficznej.

Karta graficzna jak już, to tylko przekazuje cyfrowy sygnał audio dalej poprzez złącze hdmi.

Nie usłyszysz żadnej różnicy w dźwięku, jeżeli sygnał z kompa wypuścisz do swojego amplitunera czy to przez hdmi, czy toslink z płyty głównej.

Podłącz tak, jak Ci wygodniej :)

W tor audio pomiędzy wzmacniaczem słuchawkowym a słuchawkami nie ma za bardzo sensu nic wstawiać.

Jeżeli ładnie Ci gra to nie kombinuj - szkoda na to czasu i prądu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.