Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Eltax Liberty 5+

rafau8

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś mi poradzi w jaki subwoofer warto zainwestować - ma być uzupełnieniem dla Liberty 5+ Eltaxa. Narzekam na ewidentny brak basu - mam duży pokój 25m^2 i te kolumny nie dają w nim rady... Nie chcę wydać zbyt dużo - proporcjonalnie do wartości kolumn a więc jakieś 1000-1500pln.

https://www.audiostereo.pl/topic/12703-subwoofer-do-eltax-liberty-5/

Pokombinuj z ustawieniem, napewno zagraja lepiej ustawione na dluzszej scianie.

Nie przesadzaj rowniez z odlegloscia od sciany, mysle ze pol metra starczy.

Baze zrob na 2,5 metra a usiadz sobie powiedzmy 3 metry od niej. Nawet w ramach eksperymentu warto poprobowac- najwyzej kobieta Cie wygna ;)

Wydawanie pieniedzy na suba mija sie z celem, lepiej sprzedac to co masz i kupic cos wiekszego.

sprobuj przystawic kolumny jak najblizej sciany , i sprawdz czy dzwiek ci bedzie odpowidal , nie kieruj sie zalecana odlegoscia jaka ci tu preferuja przystawij ile wejdzie i sluchaj czy to co graja ci sie podoba , jak nie poskutkuje z basem to dopiero mozna myslec o jakims subie lub wyemianie kolumn , ja bym sobie kupil suba jesli dzwiek kolumn poza basem ci sie podoba , tylko koniecznie trzeba go odsluchac razem z twoimi kolumnami i elktronika ?

chyba poto mowie zeby przysunal i posluchal czy mu dzwiek odpowiada , co mu szkodzi a nuz mu sie spodoba :P a jak nie to sobie odsunie i musi myslec nad innym ustawieniem albo wymiana kolumn albo dokupieniem suba , trzeba sobie eksperymnetowac opierajc sie na wlasnym guscie !

no chyba jest szansa, że mnie wygna - nie mieszkam sam... no i niby jestem kawalerem ale już nie długo...

dzięki za rady - pokombinuję jeszcze z ustawieniem, chociaż wczoraj trochę się zmieniło na lepiej - zrobiłem dokładnie tak jak proponuje eMiL - (Twojego posta przeczytałem dopiero dzisiaj - telepatia?) - ale na krótszej ścianie. Przemeblowanie w pokoju chyba nie wchodzi w grę - no nie wiem - jeszcze się zastanowię. No i spróbuję wymienić kable na coś lepszego. Będę relacjonował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.