Skocz do zawartości
IGNORED

Szum w Marantz pm 6005

bartkz1

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

No właśnie bo skąd wiesz że to marantz szumi. Nie wpinac nic czy na innym źródłem też to jest? Co wpinasz przez optyk? Nie masz kabla jack chinche nawet prostego oby na chwilę podłączyć telefon czy komputer? Szukał bym problemu w źródle skoro problem nie występuje przy kręceniu potencjometrem tylko jest cały czas.

Czekamy na update.

Pozdrawiam

Z wejscia optycznego musi byc sygnal jak nie ma sygnalu tu nie szumi ale z innych szumi , jak narazie mam tylko sluchawki ale one nie szumia sprawdzalem w innym źródle ale jak podkrece poncjometr w prawo to bardziej szumi optykiem mam podloczony PC

Odłączyłem kabel dalej szumi

Poczekaj bo się pogubilem. Piszesz że jak nie ma sygnału to nie szumi a jak nie ma kabla to szumi?

Zrób tak:

Wypnij wszystko, czy szumi jeśli tak przy jakiej głośności?

Wepnij optyka i nic nie puszczaj czy szumi

Puść coś, czy szumi?

• 2 tygodnie później...

Terminy maksymalne określają zapisy w karcie gwarancyjnej.

Jeszcze jakby je przestrzegano,

szum slysze jak jest pauza albo jest coś cicho

Czyli jest szansa ze jest caly czas tylko o stalym natezeniu. wiec jak sluchasz glosno to go zagłuszasz.

szum slysze jak jest pauza albo jest coś cicho

Jaki masz poziom głośności na wzmaku a jaki w komputerze podczas tych szumów?

Może to wina kabla? Sprawdź może przez kabel chinch. Szczerze to jak oddasz na gwarancję coś takiego to stwierdza ze nic nie jest uszkodzone i Ci go zwrócą...

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Czyli jest szansa ze jest caly czas tylko o stalym natezeniu. wiec jak sluchasz glosno to go zagłuszasz.

tak myślę za ja ten szum zagluszam.

Jaki masz poziom głośności na wzmaku a jaki w komputerze podczas tych szumów?

głośność na wzmacniaczu to prawie ćwierć a na PC 75

Wzmacniacz jest podpięty tylko pod PC nie mam jak sprawdzić na innych wejsciach

Kolego, ale już Inni pisali, że wystarczy jak przestawisz wybór źródła dźwięku na np. AUX, CD, Tuner, aby usłyszeć czy nadal szumi, wciśnij też source direct.

Owszem może być tak że DAC uległ jakiemuś uszkodzeniu, jednak według mnie podajesz do wzmacniacza raczej kiepski sygnał z komputera, lub też sam komputer zakłóca (częsty przypadek) pracę toru audio.

Właśnie,robiąc test o którym pisałem wcześniej zrób próbę na włączonym komputerze i wyłączonym z sieci, mimo, że na wzmacniaczu wy bierzesz CD, lub aux.

Jak możesz to nagraj ten szum czy warkot telefonem i wrzuć na zippyshare.com a następnie wrzuć link.

Jak taki ala warkot to kabel lub wejście uszkodzone od kompa.

A podpinales np telefon pod wzmaka i daj głośność w tel na 80-90% i na wzmaku z 20% i czy będzie słychać?

A jak radio FM to tez jest warkot?

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.