Skocz do zawartości
IGNORED

Grundig fine arts v3

rokob33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dużo czytałem o tym wzmacniaczu ,bo myśle o jego zakupie,nurtuje mnie tylko sprawa jak gra góra,wysokie tony ,lubie jak jest dzwięczna i detaliczna,oczywiście zdaje sobie sprawe ,że istotna jest również kwestia kolumn,ale no właśnie jak to wygląda w v3? ,może jakieś odniesienie do pioneera a602r którego obecnie mam,kolumny tannoy .

Takie jak na zdjeciu z interneu co prawda ale jestem teraz poza domem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/127348-grundig-fine-arts-v3/

Miałem kiedyś V3, bardzo przyzwoity wzmacniacz, ale dźwięk bardziej ze szkoły Marantza, góra nie jest specjalnie szczegółowa i dźwięczna, gra raczej delikatnie i muzykalnie, z lekka ocieplona.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nigdy nie słuchałem 602, słyszałem z tej serii Pioneera inne modele, V3 brzmiał zdecydowanie lepiej, to solidna maszyna.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

tak tylko tak prosto pytajac czy skoro gora nie jest specjalnie dzwieczna i detaliczna ,nie bedzie efektu jak spod,,koca" :( ,mam obawy żeby nie było nie wiem czy to dobre określenie za mdło igłucho , sygnał bedzie podawany z cd i gramofonu ,czytałem opinie pozytywne zachwalajace przedwzmacniacz gramofonowy w tym v3

Niestety najprostsze wyjście to jego zakup, posłuchanie, podjęcie decyzji i albo go zostawiamy, albo nie. To nie jest wzmacniacz, który ciężko odsprzedać.

Szukałem taniego wzmacniacza vintage który lepiej sobie poradzi z moimi Vienna Acoustics Mozart wersja 1 przy spokojnym słuchaniu na niskich poziomach głośności .Kupiłem przypadkiem Rotela RA-840 BX-3 .Dałem do przeglądu w serwisie i ustawienia parametrów w/g serwisówki , bo to 30 letni wzmacniacz co przy pracy dość mocno się grzeje. No i dla mnie z tymi kolumnami gra lepiej niż wzmacniacz Cyrusa z dodatkowym zasilaczem który to zestaw nowy był za 8000zł. Gra dynamiczniej ,przestrzennie i góra jest zdecydowanie czytelniejsza i dźwięczniejsza bez natarczywości.

Polecam poczytać lub zadać pytanie o Rotelach w wątku

Ukryta Zawartość

Tam ktoś opisuje jak graja poszczególne modele.

Niestety ceny na portalach aukcyjnych idą cały czas do góry i w ciągu ostatnich 6 miesięcy skoczyły o 100%.

Ukryta Zawartość

Miałem u siebie tego Grundiga, miałem też większość klocków ze złotej serii Fine-Arts, trzeba napisać wprost V3 to budżetówka gra raczej lekko, brak tu dociążenia na dole pasma, ale brzmienie jest dość przejrzyste za ok 200zł to dobry wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.