Skocz do zawartości
IGNORED

"mini" recenzja słuchawek sennheiser HD 6mix

bartkz1

Rekomendowane odpowiedzi

Wstęp: słuchawki nabyłem w sklepie muzyczny.pl link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mają trochę taniej niż wszędzie.

Budowa zewnętrzna:

Słuchawki przyszły,otwieram i widzę bardzo ładne pudełko od słuchwek (ma nawet specjalne otwieranie do środka :))

otworzyłem i widzę nie słuchawki a "etui" które jest utwardzone i ma trzymadełko :) w tym "etui" znajdują się same słuchawki do których przejdę potem kabelki taki rozciąganie producent podaje że ma 4 metry i zwykły kabel.

Same słuchawki wyglądają bardzo porządnie są całe metalowe słuchawki wygrały nawet Red Dot Design Award

Same słuchawki nie są zbyt wygodne (zapomniałem wspomnieć wcześniej są dwie pary nauszników skórzane i filmowanie) słuchawki męczą po dłuższym noszeniu na głowie. Najgorsza jest ta guma na górze palaka tak się klei że aż wyrywa włosy okropne.

Brzmienie

Źródło dźwięku to Marantz pm 6005 dodaje że nie jestem jakimś super hiper audiofilem co wszystko słyszy :)

Dodam że słuchawki są już chyba wygrzane. Na początku wziąłem Eminema do odsłuchu (oczywiście 24 bit flac bit rate ok 3000) brzmienie jest bardzo nudne i nie zaskakujące i bardzo sterylne wokal nie jest cofnięty i nie jest go za mało ani za dużo gorzej jest z górą bo jej jest bardzo mało i teraz czas na bass bas w tych słuchawkach to głównie mid bas brakuje na nich zejścia tego mid basu wcale nie jest tak mało.

Teraz kolej na jakiś rock w tych słuchawkach rock nie jest wcale zły jak by nie braki góry a wokal jest neutralny.

Na tym zakończę mój pierwszy skromny test. Te słuchawki kupił bym tylko do studia do są bardzo neutralne.

Taki wynik testu może być spowodowanym Marantzem a Marantz jest podpięty kablem optycznym

W najbliższym czasie postaram się o zdjęcia i przepraszam za wszelkie błędy i literówki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.