Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Opticon 2 co do tego

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w tytule, jaki wzmak proponujecie do w/w monitorów? Szukam muzykalnego i ciepło grającego zestawu, raczej uniwersalnego z ładnym miękkim basem do 16 m. kw. Pozdrawiam.

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/127592-dali-opticon-2-co-do-tego/

Dzień dobry,

nie podałeś budżetu, jaki zakładasz na zakup wzmacniacza. Spójrz na pewno na integrę Vincent SV-400 (http://q21.pl/vincent-sv-400.html) oraz Mitchell&Johnson SAP-201V (http://q21.pl/mitchell-johnson-sap-201v.html). To dwie konstrukcje, grające dobrze wypełnionym, lekko ocieplonym dźwiękiem. Bardzo ciekawym rozwiązaniem mógłby być także Dayens Manuetto (http://q21.pl/dayens-manuetto.html) oraz trochę droższy Arcam FMJ A19 (http://q21.pl/arcam-a19.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jedna serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sorry, 1500-1700, oczywiście, żeby coś "wycisnąć" z tych monitorów...Mogę je kupić za 1500 z uszkodzonym rogiem...Podobno są poza tym nieuszkodzone, będę je oglądał przed kupnem...No ale chodzi teraz co do tego?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Witaj,

Jeśli szukasz sprzętu używanego Naim lub Roksan, jak nowego to NAD 326BEE.

Czy ten róg nie powoduje rozszczelnienia kolumny? Pytam gdyż cena jest na prawdę atrakcyjna. Sprawdź czy wszystko z nimi w porządku.

W razie pytań zapraszam

Sorry, 1500-1700, oczywiście, żeby coś "wycisnąć" z tych monitorów...Mogę je kupić za 1500 z uszkodzonym rogiem...Podobno są poza tym nieuszkodzone, będę je oglądał przed kupnem...No ale chodzi teraz co do tego?

Jeśli nowe to wspomniany już Nad 326 lub jeszcze Xindak A06. Z używek mógłbyś poszukać Mingdy MC34-A. Jeśli może być lampa.

no i ktoś podkupił :/. Nie myślałem, że się tak szybko kupiec znajdzie...CO w zamian, zaproponowalibyście? Najlepiej od razu ze wzmakiem...Te Dali zainteresowały mnie ze względu na cenę. Ale tak jak pisałem, brzmienie uniwersalne, ładny basik do 16m. kw...Mogą być używki, ale żeby wyglądały nie najgorzej...Sprzęt typu vintage odpada...

no i ktoś podkupił :/. Nie myślałem, że się tak szybko kupiec znajdzie..

Zareklamowałeś na forum to klient się szybko znalazł. Jak się trafia okazja to się tu o tym nie pisze tak na przyszłość. Zrobiłem komuś prezent :)

Zareklamowałeś na forum to klient się szybko znalazł. Jak się trafia okazja to się tu o tym nie pisze tak na przyszłość. Zrobiłem komuś prezent :)

Liczyłem się z taką opcją, ale spokojnie, nie napalam się...Dziś byłem w Audiopunkcie i spodobało mi się parę opcji, więc nie ma tego złego ;)

Z nowych monitorów mogę Ci zaproponować Magnat Quantum 753, to bardzo dobre modele.

Stosunkowo uniwersalne pod połączenie ze wzmacniaczem.

Wiec kwestia budżetu ile masz na wzmak i ile na głośniki? Lub ile chcesz przeznaczyć na całość?

Pytałeś z ciekawości o ich stan? W sensie rozszczelnienia? Bo cena na prawdę niska.

• 2 lata później...

Siemka :) mam zapytanie do pasjonatów , ekspertów , fachowców . Temat w moim odczuci w temacie ;) więc podbiję . Mam Nad 356 tani ale dość ciekawie grający temat, gra z dali concept 6 ponieważ sprzedałem kef r300 gdzie to połączenie mnie nie powalało , co więcej z concept 6 zagrał wzmacniacz przyjemną jasną górą aczkolwiek nie męczącą i nie przejaskrawioną w odróżnieniu od kef gdzie tego brakowało. Pytanko wyczaiłem na OLX podstawki Dali opiticon 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Człowiek powiedział że odda za 2000 zł bez kabli . Czy słyszeliście takie zestawienie ? Czy nie będzie nudy ? Boję się trochę tego bo what hifi pisze że "Wymagaj starannego dopasowywania systemu. Nie najbardziej uderzający bas" w teście czytam że kolumny są do bólu "neutralne" Pytanko jak grają naprawdę te kolumny ? czy te kolumny mają odrobinę szaleństwa w sobie ? No i cena , wydaje się atrakcyjna ale zawsze to 2k ? Warto ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.