Skocz do zawartości
IGNORED

Aukcja Yamahy CDX393 -co o tym myślicie?

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy mógłbym prosić o jakieś opinie o poniższej aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to aukcja odtwarzacza Yamaha CDX-393. Obecna cena to 130 zł, chętnych na razie brak. Jak uważacie: czy jest to okazja? Sprzedający pisze o pewnej wadzie tego sprzetu (nie czyta niektorych CDRów) - czy jest to coś poważnego? Czy ta usterka może z czasem przerodzić się w jakiś poważniejszy problem? A może miał ktoś do czynienia z tym sprzedającym?

Dzięki za jakiekolwiek porady.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Radzioc

A czy mógłbyś mi coś powiedzieć o modelu CDX-490? Mam okazję nabyć ten model za mniej niż 200 zł (cały czas negocjuję cenę). Jakie oferuje brzmienie, jak sie sprawuje? Jak myślisz, czy jest lepszy od CDX-393?

trudno mi powiedziec czy 393 jest lepszy od 490 i odwrotnie. biorac pod uwage numerologie to odpowiednikem 393 jest 493 tak wiec 490 jest o oczko wyzszym modelem od 393 ale jednoczesnie o jedna generacje starszym modelem (choc seria xx0 ma ladniejsze jak dla mnie obudowy niz xx3) obecie chyba sa produkowane modele z 6 na koncu. jesli chodzi i brzmienie to moja yamaha gra dzwiekiem raczje cieplym i uspokojonym z niezla stereofonia czyli jest to raczej dzwiek bezpieczny i niemeczacy przy dluzszym sluchaniu, juz troszeczke mi sie zapominialo jak gra yamaha bo obecieni uzywam marantza CD-57 MKII (kupilem go z eksppzycji po okzayjnej cenie dlatego ze mam inne klocki marantza a obecnie produkowane cd marantza maja troche chore ceny tzn 2500 tys za cd ktory jest nastepca cd 6000 ktory kosztowal 1600 i niestety wycofali go zanim uzbieralem kase :)

ale roznica miedzy seria 3 i 4 jest zadna. np. w obecnej 496 ma tylko dodatkowe wyjscie sluchawkowe. lepsza jest tylko seria 5 - ponoc zdecydowanie. 490 to stary model, kup n393, 393 mkII albo nawet 396 za ok. 400zl w super stanie.

Dzięki za wszystkie wpisy.

Rzeczywiście, słyszałem że seria 5xx jest zdecydowanie lepsza. Jest tam chyba wielobitowy przetwornik i jakiś system Probit. Niestety ceny modeli 5xx są równiez zdecydowanie "lepsze".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.