Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz na NOMFET'ach ?

zjj_wwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Macie jakieś doświadczenia w zakresie przedwzmacniacza na NOMFET'ach?

(Nanoparticle Organic Memory Field-Effect Transistor)

Z.

Matko moja, a cóż to takiego???

Raczej regularnie czytam EE, ale niczego takiego nie pamiętam.

Witam.

Macie jakieś doświadczenia w zakresie przedwzmacniacza na NOMFET'ach?

(Nanoparticle Organic Memory Field-Effect Transistor)

Z.

Matko moja, a cóż to takiego???

Raczej regularnie czytam EE, ale niczego takiego nie pamiętam.

P.S.

Google twoim pasterzem ;-).

Do wzmacniania sygnałów analogowych to się nie nadaje, zdecydowanie przeznaczone do układów logicznych typu "fuzzy logic" i innych emulujących pracę komórek nerwowych.

Osobiście przewiduję, że za jakieś 15 lat wytępi starszawych, przygłuchych ale forsiastych "audiofilów" w ocenie brzmienia systemów audio (oczywiście w połączeniu z odpowiednim AFE).

Jestem Europejczykiem.

Śledząc osiągnięcia technologii muszę stwierdzić, że w zasadzie nikt nie zawraca sobie głowy urządzeniami analogowymi.

Z technologii półprzewodnikowych w obszarze większych mocy widać zainteresowanie układami GaN (azotek galu) i SiC (węglik krzemu), czyli półprzewodnikami z szeroką przerwą energetyczną.

Dla tych ostatnich w obszarze DIY widzę zastosowanie w zasilaczach układów lampowych, dla tych pierwszych w układach impulsowych (zasilacze dużej mocy, być może końcówki wzmacniaczy tzw. "cyfrowych").

Układy analogowe być może skorzystają na szerszym wprowadzeniu technologii FDSOI, ale to wcale nie jest pewne.

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.