Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner za ok. 2500 tys zł z dolby atmos

Adrian Bachorowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich poszukuje amplitunera do kina domowego jak w temacie do ok 2,5 tys. Jego głównym zadaniem ma byc praca z filmami, służył by on także do odtwarzania muzyki typu pop, rap, dance, chciałbym żeby ampli był mocny dawaj mięsisty czyściutki dźwięk nie będę na nim słuchał muzyki klasycznej ani nic podobnego ale nie chciał bym też żeby dźwięk był plastikowy i sztuczny. W przyszłości chciałbym rozbudować zestaw do dolby atmos ale jeszcze nie teraz bo fundusze nie te ale lepiej żeby amplituner już miał na przyszłość tą funkcje ;). Myślałem już nad Amplituner Denon AVR-X2200W co myślicie o tym Denonie jest to dobry wybór ? jest jakaś znaczna różnica pomiędzy nim a jego bratem X2300W ? Jest jakiś harman kardon z dolby atmos bo wizualnie bardzo mi sie podobają ? ;). Widziałem ampli sony tez w tej cenie ma coś jak dolby atmos tylko na swoich algorytmach wart jest uwagi Sony STR-DN860 ?

Pozdrawiam

Cześć,

Myślę że Denon spełni twoje wszystkie oczekiwania. Jako alternatywę możesz wziąć jeszcze Yamahe RX-V 779. Denon zagra cieplej i bardziej muzykalnie a Yamaha precyzyjniej i ostrzej, do tego będzie miała więcej ustawień w kinie.

Dzięki wszystkich za profesjonalną pomoc szczerze wam powiem że napaliłem sie na Denona choć nigdy go nie słuchałem ;P moc marki każdy mi mówi że dobra firma. Ale na forach bardzo chwalą onkyo tylko ze bym obstawił jak już model 656 ze względów wizualnych, starsze modele mi się nie podobają choć podobnie wyglądają ale taki już jestem ;) Jak w porównaniu do siebie wypadają te 2 modele jest naprawdę jakaś różnica bo też głosy słyszałem ze w tym przedziale cenowym za bardzo się nie różnią a całą resztę można wyregulować do własnych preferencji to prawda ? Lubię też żeby przy cichym graniu było słychać fajny pomruk basu czy obydwa amplitunery mi to zapewnią ? Podkreślę jeszcze raz głównie zależy mi na ,,kinowym brzmieniu,, choć będzie to tez mój odtwarzacz muzyki bo na razie na wzmacniać mnie nie będzie stać ;P

POZDRAWIAM

Denon jest spokojniejszy, gra wyżej średnicą.

Z kolei Onkyo jest bardziej dynamicznie w kinie dostarcza więcej emocji, jeśli słuchasz też żywiołowej muzyki także będzie ciekawiej.

Co do samej konfiguracji sprzętu to Onkyo 656 jest banalnie proste Denon już od paru lat walczy z swoim interfejsem. Teraz ma Polskie Menu więc nieco to ułatwia. Do Denona trzeba się po prostu przyzwyczaić.

Pozostałe funkcję obu amplitunerów są bardzo zbliżone. Onkyo ma nieco więcej złącz i przy konfiguracji Zone 2 nie musisz rezygnować z 7.2 w pierwszym pomieszczeniu.

Jeśli jesteś bardziej skłonny ku marce Denon to idź w nią. Spokój ducha to bardzo ważna sprawa.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.