Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz kenwood da 9010 ka 7020

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie wzmacniaczy kenwooda da 9010 i ka 7020,z tego co udało mi się znaleźć to wiem ze były to najwyższe modele firmy. Ale ogólnie malo informacji jest na ich temat, moje pytanie czy te wzmacniacze są dobre, czy grają dynamicznie, jak maja sie one do np denon serii x60,Yamahy ax 700,onkyo a 9711,marantz pm 7000,pm 80,czy te kenwoody mogą konkurować z tymi klocami, i jak wypada ich budowa oraz wydajność względem tych klocków, proszę o opinie bo naprawdę ciężko cos na ich temat znalezc.

https://www.audiostereo.pl/topic/127871-wzmacniacz-kenwood-da-9010-ka-7020/

Kenwood KA 7020 na pewno nie może konkurować z wymienionymi przez Ciebie Marantzami, jest zdecydowanie od nich gorszy, żadne cudo - mimo solidnej budowy.

Zdecydowanie lepsza konstrukcja Kenwooda to starsze wzmacniacze z serii KA-990V, KA-990EX, że o KA-D1100EX nie wspomnę.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

To się zdziwiłem, z parametrów wydawało sie ze to konkretne wzmaki, dosc ciężkie kolo 15 kg-18kg,dziwne ze ceny tych dwóch na allegro sa kosmiczne, za da 9010 nawet 1500zl. Kolego jarex a ten 990ex to dobry wzmak jest taki chyba wystawiony za pare stów.

Posiadałem KA-990SD, konkretnie brzmiący wzmacniacz (przestrzeń, barwa, scena), KA-990EX jest podobno minimalnie lepszy, przynajmniej nie jest zbudowany na hybrydzie.

W swoim pierwszym poście wymieniłeś tyle różnych wzmacniaczy, że ciężko oczekiwać jakiego brzmienia oczekujesz i do jakiej muzy szukasz wzmacniacza.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kolego jarex narazie chce złożyć zestaw stereo, muzyke słucham praktycznie każdą prócz jazzu, klasycznej., lubie elektroniczną, metal, hiphop, pop. Pokój 25m,szukam wzmacniacza do 800zl,na początku będzie grać na kolumnach jbl tlx 5000,ale chwilowo:-) miałem klipsch f10,jamo 606,jbl e80 i odziwo te tlx graja najlepiej,. Szukam wzmacniacza dynamicznego, z wmiare niskim mocnym basem, z mocą zeby niebylo problemu z wysterowaniem kolumn, oczywiście niechodzi mi o jazgot w stylu technics. Dlatego dałem tyle propozycji bo juz mam taki metlik w głowie ze niewiem co brac, myślałem nad kenwoodami, denonem pma 1060, onkyo 9711,marantzem 7000, 8000,yamaha ax 700. Piszą ze denon suchy, onkyo ma koc na glosnikach, Yamahy za jazgotliwy a marantz ze muł i nienadaje się do mocne grania, także sam juz niewiem, był bym wdzięczny jak napisał bys mi o tych wzmakach.

• 1 rok później...

Drodzy forumowicze, podepnę się pod temat, bo aktualnie poszukuję wzmacniacza do swojego zestawu stereo.

Kwota, jaką planuję przeznaczyć na wzmacniacz wynosi ok. 1000 zł, zależy mi na tym, aby wzmacniacz charakteryzował się brzmieniem z miękkim i nisko schodzącym basem przy dość sporej jak na warunki domowe, mocy (np. około 90W na kanał przy impedancji 8 ohm).

Fajnie by było, gdyby wzmacniacz grał (jak na tę klasę cenową) w miarę detalicznie i naturalnie.

Chciałbym uniknąć typowo dyskotekowego jazgotu w postaci podbitego basu oraz tonów wysokich przy wycofanej średnicy.

Co do muzyki, jakiej słucham to głównie jest to muzyka elektroniczna typu trance, house, EDM, jednak nierzadko zdarza się także słuchanie spokojnych kawałków z różnych gatunków, na przykład takich, jak:

The Connells - '74-'75

Fiction Factory - (Feels Like) Heaven

Gheorghe Zamfir - The Lonely Shepherd

Wzmacniacz będzie grał z potężnymi kolumnami podłogowymi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Zdaję sobie sprawę, że w tym momencie mogę spotkać się z krytyką, jednak kolumny te, wbrew pozorom, potrafią zagrać - zarówno detalicznie jak i naturalnie, bez wyraźnych podbić pasma (oczywiście dół jest wyraźnie nakreślony za sprawą wielkich, 30cm głośników niskotonowych, jednak nie dominuje nad pozostałą częścią pasma :-)

Przy dobrym napędzie kolumny potrafią odwdzięczyć się przyzwoitym dźwiękiem ze świetnym i niesamowicie nisko schodzącym basem przy ogromnym zapasie mocy - nie mają zadyszki nawet przy głośnym odsłuchu.

Dotychczas kolumny grały z budżetowym wzmacniaczem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i szczerze mówiąc mnie to brzmienie odpowiadało, zdecydowałem jednak na zmianę napędu na coś wyższej klasy, aby dać większe pole manewru kolumnom.

Pod uwagę brałem wzmacniacz Marantz PM 78, jednak z sieci można wyczytać między innymi, że gra on płasko i bez charakteru.

Rozważam zakup wspomnianego w poprzednich postach wzmacniacza Kenwood KA-990V, aktualnie dwa takie egzemplarze są dostępne na allegro w cenach: 799 zł oraz 599 zł. Numery aukcji to odpowiednio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Czy ten wzmacniacz będzie dobrym wyborem przy moich preferencjach oraz kolumnach, jakimi dysponuję?

Jakie ewentualnie inne wzmacniacze możecie polecić do kwoty 1000zł, oczywiście używane?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i wszelkie sugestie oraz propozycje.

Pozdrawiam

Filip

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

swego czasu udało mi się kupić jako ekspozycyjny nowy wzmaczniacz TEAC A-R650 za 950zł (gwarancja, pudło, papiery, stan sklepowy). U mnie gra również z kolumnami z 30cm wooferem i mogę go z czystym sumieniem polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.