Skocz do zawartości
IGNORED

anthem integrated 225

Kejup

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Cały czas szukam czegoś dla siebie. Ostatnio obserwowałem CAV a12 ale troszkę przestraszyłem się tego wzmacniacza. Teraz wpadł mi w oko ten anthem i stąd moje pytanie czy dobrze on zgra się z moimi kolumnami tzn. MA gs20 (pokój 20m2, muzyka od jazzu po pop)? Pytam ponieważ i tym razem byłby to zakup w ciemno. Dzięki!

P.S.

Ile jest wart taki używany anthem bo nie wiem do ilu licytować w razie zakupu?

https://www.audiostereo.pl/topic/127894-anthem-integrated-225/

Dzień dobry.

Anthem to bardzo mocny, wydajny wzmacniacz. Nie będzie miał problemów z prawidłowym wysterowaniem Twoich kolumn. Co do brzmienia jednak zdecydowanie sugeruję odsłuch, będzie to raczej dźwięk z wyeksponowanymi skrajami pasma i wyraźnie cofniętym środkiem. Musisz odsłuchać, czy właśnie takie brzmienie szukasz. Moim zdaniem do kolumn MA GS należy szukać wzmacniacza z gęstym, dobrze wypełnionym w środku pasma brzmieniem, szybkim i krótkim, mocnym basem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

cześć

Do MA kup sobie Nada C372 - akurat słyszałem osobiście takie zestawienie u kolegi ,który zamienił wysoki model onkyo,właśnie na Nada-poprawie uległo wszystko -balans tonalny,bas,scena,a wzmacniacz taniutki.

No właśnie zależy mi na dźwięku gęstym i detalicznym. Szukam używek że względu na to iż można kupić taniej tylko wtedy jest problem z odsłuchem. Skoro on gra skrajami pasma to chyba jednak sobie odpuszczę :-(

Ja miałem Anthema z Kefami r900. Pozniej po ich sprzedaży miałem MA pl300. Według mnie Anthem który jest i mocny, i wydajny ma: świetny bas, zwykła średnicę i wycofana / przygaszona górę która jeżeli wszystkie MA grają podobnie może być dobrym uzupełnieniem wyeksponowanej góry MA.

Krzysztof

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Chyba pytałeś się o to mnie na maila .

Anthem dobry i nie wiem czy nie lepszy od C375BEE a jak chcesz fabryczny i bardzo dobry wzmacniacz to spróbuj używanego Denona PMA2020AE i sam oceń .

C372 zamula i wali basem . Nie są to też bezawaryjne wzmacniacze ( seria C37X )

Znacznie lepszy i bardziej uniwersalny od powyższych jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muda44 tak masz rację. Pytałem na maila ale wiesz jak to jest jak człowiek zaczyna kombinować. Sam już nie wiem co robić. Gdybym miał dużo więcej pieniędzy to nie było by problemu. Coś mi się wydaje że pomarudzę a i tak wrócę do pierwotnego wyboru. Jeżeli jest ktoś kto mieszka niedaleko Sosnowca i posiada nada c356bee po modyfikacji to proszę o kontakt.

Pytałem na maila ale wiesz jak to jest jak człowiek zaczyna kombinować.

Normalne , ja cały czas kupuję jakieś odtwarzacze , nagrywarki CDR-Audio czy magnetofony do zabawy ;)

Sam już nie wiem co robić

Jak Ci się nie spodoba C356BEE po modzie to Ci pomogę na niego kupca znaleźć - będziesz pierwszy :)

Gdybym miał dużo więcej pieniędzy to nie było by problemu.

Też tak myślałem i nawet ostatnio miałem Marantza PM-11S3 . Przez wiele lat myślałem że trzeba dać dużo kasy żeby słuchanie muzyki dawało dużą przyjemność ale im więcej wydawałem tym byłem bardziej zniesmaczony poza kilkoma wyjątkami.

Nie ukrywam że cały czas szukam na różnych portalach używanego nada c356bee w dobrej cenie i czasem trafia się coś takiego jak np. ten anthem który jak patrzę na necie kosztuje 7-8 tyś (nowy) i wtedy zapala mi się lampka że to może być to?

Nie ukrywam że cały czas szukam na różnych portalach używanego nada c356bee w dobrej cenie

Nie tylko Ty i dlatego dostać go poniżej 2000zł będzie ciężko .

Nowy kiedyś kosztował 3500zł więc używane są wystawiane za około 2000 - 2200zł . Dla mnie bez sensu jak za 2400zł możesz kupić nowy.

NOWY i to jest ważne . Grasz na nim z tydzień i jak jest wszytko ok robimy MOD . I masz wzmacniacz na wiele lat .

i czasem trafia się coś takiego jak np. ten anthem który jak patrzę na necie kosztuje 7-8 tyś (nowy)

Anthem kiedyś kosztował około 8000zł . Nikt nie chciał go kupować to przez jakiś czas były po 4500zł .

i wtedy zapala mi się lampka że to może być to?

Tak mi się zapaliła jak kupiłem nowego Krella S300i za 7500zł podczas gdy w sklepie kosztował 12000zł .

Największą radością było jednak jak kurier odbierał paczkę i pojechał do innego właściciela .

PM11S3 mogłem mieć nowy za 12000zł i też mi się lampka paliła ...

Piękny , pięknie wykonany i dobrze grający . Dobrze że nie kupiłem go w ciemno a znajmy mi udostępnił taki do posłuchania bo dopiero bym się wk ...

Auralic Vega kosztujący wtedy 14000 mogłem mieć za dychę ... Dobrze że wcześniej posłuchałem ...

I tak było wielokrotnie .

No ale jak Cie ciśnie żeby wydać to spróbuj PMA2020AE . Ja swojego rocznego z gwarancją i stan perfekt sprzedałem za 5000zł .

Bardzo dobry wzmak zarówno brzmieniem , funkcjonalnością jak i wykonaniem .

Zastąpił go ten tani NAD z modem ...

No właśnie nie ciśnie mnie nic bo nie chcę popełnić błędu oraz wydać za dużo kasy :-) Do tego planuję wymienić mojego hk avr255 na coś z onkyo np tx-nr809 (marzy się nr3030 ale chyba jednak za drogi).

Dzień dobry.

Anthem to bardzo mocny, wydajny wzmacniacz. Nie będzie miał problemów z prawidłowym wysterowaniem Twoich kolumn. Co do brzmienia jednak zdecydowanie sugeruję odsłuch, będzie to raczej dźwięk z wyeksponowanymi skrajami pasma i wyraźnie cofniętym środkiem. Musisz odsłuchać, czy właśnie takie brzmienie szukasz. Moim zdaniem do kolumn MA GS należy szukać wzmacniacza z gęstym, dobrze wypełnionym w środku pasma brzmieniem, szybkim i krótkim, mocnym basem.

+1

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Audio to jednak strasznie skomplikowane i nie tanie hobby szczególnie dla kogoś takiego jak ja. Na szczęście można skorzystać z pomocy ludzi takich jak Wy i unikać jak to tylko możliwe błędów. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.