Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha ax 900 ? Wzmacniacz do 2000 zł kolumny, Stx F-360 n

Denis_57730

Rekomendowane odpowiedzi

Witam za jakiś czas chce nabyć wzmacniacz stereo właśnie wspomnianą wyżej Yamaha ax 900 i dlatego piszę ponieważ chce się poradzić.

Chce do niej dokupić na początek kolumny Stx F-360 n w późniejszym czasie może STX FX-300, czytałem trochę i zaniepokoiło mnie to że ax 900 gra jasno i z gorszymi kolumnami będzie grać słabo.

Czy mógł by mi ktoś to nakreślić jak to jest i najwyżej polecić mi inny wzmacniacz.

yamaha ax 900 już 2 koła kosztuję ? To bierz na pewno bo w takim razie przy dobrej reklamie odsprzedasz za 3 co najmniej za jakiś czas.

A tak na poważnie to napisz coś więcej choć by jaki metraż pomieszczenia odsłuchowego , czego słuchasz ile chcesz przeznaczyć na całość , czy sprzęt ma być nowy , używany.Czego oczekujesz w brzmieniu na co zwracasz najbardziej uwagę.

Pokój ma 14,5 metra, muzyki jakiej słucham to można powiedzieć ze wszystko oprócz poważnej, ale głównie (rock, pop,hip-hop,elektroniczna) ale reszta gatunków też się przewija.

Sprzęt może być używany, f360 chce kupić ponieważ chcę czasami posłuchać głośniej i często urządzam małe grille a altankę mam obok okna wiec żeby grało.

Gdybym kupił FX300 to będą służyły mi bardziej do odsłuchu spokojnego.( w przyszłości pewnie się na nie zdecyduje, teraz nie mam w planach wydawania tyle na kolumny)

Cena jaką mogę wydać to 2000 tys za wzmacniacz, kolumny max 1400-1500.

Przeczytałem wiele postów, forów i zdania są tak różne ze jeszcze bardziej mieszają :D jedni piszą ze ax 900 to jeden z lepszych wzmacniaczy, inni że seria a1xxx jest lepsza, inni ze Sony ta-f seria 7 i 8 są dużo lepsze, następni ze seria f 7 i 8 nie jest taka dobra że seria 6 lepiej gra, też spotkałem się z opinią że Sony TA-F 555 i Sony TA-F 444 są bardzo dobrymi wzmacniaczami i ze w niższej cenie mają do zaoferowania więcej niż seria 7 i 8 i to też mnie bardzo zaciekawiło.

Więc czy ktoś może mi to wytłumaczyć ? i polecić coś najbardziej optymalnego, dodam że kupując wzmacniacz za takie pieniążki chciał bym żeby został ze mną na następne kilka kilkanaście lat :D.

Ja bym na pewno mając 2 k zł skupił bym się na sprzęcie używanym ale paru letnim .Odpuścił bym sobie wszelkie starocie .Kilka przykładowych linków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może gdzieś masz blisko i możesz sam posłuchać.Co do kolumn na 14 metrów myślałbym o jakiś dużych monitorach ale tutaj nie jestem osłuchany bo sam na 20 m2 miałem zawsze podłogowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.