Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC wybrać

stu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się który dac wybrać i jakie są między nimi różnice, a mianowicie chodzi o Musical Fidelity V90-DAC kontra Musical Fidelity M1 DAC. Sprzęt podpięty tylko pod komputer i wzmacniacz

Może coś innego jak np: Arcam rdac. Sprzęt może być używany. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/128107-jaki-dac-wybra%C4%87/

Polecam przetworniki IFI iDAC2, świetne urządzenie które mimo nie pozornego gabarytu potrafi oczarować dźwiękiem, Niezwykłą precyzja oraz naturalność dźwięku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Teraz kazdy zacznie proponowac to co ma , albo co slyszal I mu sie podobalo , albo co sprzedaje.

Zbyt wiele to nie pomoze w wyborze. Trzeba odsluchac jaki DAC zagra w twoim systemie. Mam audio gd NFB1 na sabre , czy jest dobry? Raczej tak ale Tobie moze nie odpowiadac. Na pewno na taka odpowiedz nie czekales ale tylko taka jest prawdziwa.

Dzień dobry,

aby doradzić Ci odpowiedni model, musisz podać więcej szczegółów. Przede wszystkim jaki posiadasz wzmacniacz i kolumny, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Teraz kazdy zacznie proponowac to co ma , albo co slyszal I mu sie podobalo ,

A co ma proponować? To co mu się nie podobało?

Też myśle o M1DAC, ale w środku straszna bieda. Przede wszystkim ile chcesz wydać i jakiego dźwieku szukasz?

?👈

Mam MF M3i + EPOS K1 + Chord Rumour 2 + QED Qunex 2 (do DAC-a taki akurat mam). Słucham muzy wokalnej, progressive rock. Cena za DAC - myślę że do ok.1000zł.

Zastanawia mnie to jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma modelami są w podobnych cenach do wyrwania (V90 DAC - M1 DAC).

Teraz kazdy zacznie proponowac to co ma , albo co slyszal I mu sie podobalo , albo co sprzedaje.

Podoba - nie podoba, M-Dac za 1500zł warto brać chociażby po to żeby go zaraz sprzedać za 500zł więcej.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jeżeli wystarczy tylko wejście USB to polecam Korg-a DAC 100. Nowy mozna kupić za 1000zł, używany widziałem z 650. Ma wyjście również XLR. Bardzo ładnie gra, a w połączeniu z oprogramowaniem AudioGate (darmowe dla użytkowników DAC-a) potafi odtworzyć pliki DSD.

Trzeba by to przykryc jakimś czarnym workiem po postawieniu na szafce. :)

Alternatywą jest Korg DAC 10R - srebrny i bardziej kwadratowy, do tego ma wejście umożliwiające zgrywanie sygnału analogowego do plików - tylko cena trochę większa :-) Aha oba mają jedną wadę - nie obsługują sygnału DXD.

Jakiego brzmienia szukamy? Czego Ci brakuje w Twoim systemie? Jakiej muzyki słuchasz?

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Jesli myslisz o musicalu M1 to musze powoedziec ze mialem i wedlug mnie nie jest to za dobry dac. U mnie braklo mu blasku, rozdzielczosci. Audiolab mdac jest ok jesli potrzeba dodac w system rozdzielczosci odrobiny analitycznosci. U mnie z dobrą rozdzielczoscią a zarazem muzykalnie zagral stello da100 signature. Moge go smialo polecic.

Tez mam Stello DA100 Signature. Gra cieplo przede wszystkim. Dla mnie super, ale na wyjściach XLR ma taki duży prąd że wzmak czasem łapie przester i dlatego będę szukał czegoś innego, ale nic nie ma ciekawego w tej cenie.

?👈

Polecam przetworniki IFI iDAC2, świetne urządzenie które mimo nie pozornego gabarytu potrafi oczarować dźwiękiem, Niezwykłą precyzja oraz naturalność dźwięku

Ukryta Zawartość

Pytanie mam. Jak wygląda sprawa zasilania w IFI? One mają akumulator (baterię) w środku?

Ukryta Zawartość

Witam. Zastanawiam się który dac wybrać i jakie są między nimi różnice, a mianowicie chodzi o Musical Fidelity V90-DAC kontra Musical Fidelity M1 DAC. Sprzęt podpięty tylko pod komputer i wzmacniacz

Może coś innego jak np: Arcam rdac. Sprzęt może być używany. Pozdrawiam

W cenie około 1000zł - Arcam rDAC . Warto poszukać z zasilaczem Teddy Pardo ( robiłem takie kupując regulatory od Teddy Pardo i jest tego sporo na rynku ) który duzo zmienia w tym przetworniku.

W cenie około 1500zł

Niedawno kolega widział w ogłoszeniach audiolaba M-Dac za 1500zł

W cenie około 2500zł

Stream Magic6 + mod

Ukryta Zawartość

I masz na bardzo wysokim poziomie kombajn - DAC , strumieniowiec i przyzwoity preamp

Polecam też Foobar 2000 + Jplay

Dla mnie super, ale na wyjściach XLR ma taki duży prąd że wzmak czasem łapie przester i dlatego będę szukał czegoś innego

Był temat jak zrobić tłumik na XLR - poszukaj

ale nic nie ma ciekawego w tej cenie.

He he , jest jest ale i tak się nie skusisz ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

£300

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Jesli myslisz o musicalu M1 to musze powoedziec ze mialem i wedlug mnie nie jest to za dobry dac. U mnie braklo mu blasku, rozdzielczosci.

Może byś łaskawie dodał...w moim systemie... ;-)

U mnie wprowadza lekkie przesunięcie równowagi totalnej w dół...i to nie na wszystkich realizacjach...ale bez utraty rozdzielczości...co do blasku? masz rację, znikają "iskierki"...dlatego używam go tylko do "ostrych" realizacji, gdzie i tak jest mnóstwo blasku masz:-)

Jesli myslisz o musicalu M1 to musze powoedziec ze mialem i wedlug mnie nie jest to za dobry dac. U mnie braklo mu blasku, rozdzielczosci.

Może byś łaskawie dodał...w moim systemie... ;-)

U mnie wprowadza lekkie przesunięcie równowagi totalnej w dół...i to nie na wszystkich realizacjach...ale bez utraty rozdzielczości...co do blasku? masz rację, znikają "iskierki"...dlatego używam go tylko do "ostrych" realizacji, gdzie i tak jest mnóstwo blasku i iskrzenia :-)

Dobierz większą wartość tłumienia

Jak dam -20 gra juz tak cicho że musze krecic wolume daleko, a trzaski dalej słychać tak samo, albo i głośniej. Jakby tłumiki tłumiły tylko muzykę.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.