Skocz do zawartości
IGNORED

Audiomatus AS-500 - POMOCY

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

posłuchałem tej legendarnej końcówki - zagrała....tragicznie.

Tyle że słabe pasywne pre padało, a bezspośrednio z regulowanego cd lampowego na gorlitz audiophile....dawno nie słyszałem gorszego dźwięku.

brać mimo to (problem w cd i kolumnach) czy to ostro przereklamowany piec? (Korn, Turnau, Yello - dramat, podobno to wina złych realizacji płyt wg sprzedawcy z allegro).

https://www.audiostereo.pl/topic/128116-audiomatus-as-500-pomocy/

Kolega ma zestaw pre i końcówka i gra to bardzo fajnie. Ale wpięta w inny system zagrała tak sobie, choć nie tragicznie.

Moim zdaniem albo kompletnie nie wpasowała się w system, ale coś z nią jest nie teges... Co to za tłumaczenie, że złe płyty?

No i co to za pytanie: brać mimo to? Jak zagrało tragicznie, to nie brać.

Pozdrawiam Stempur

PS. Przyjedź posłuchać krakusa :-)

Gość numik

(Konto usunięte)

Kolega ma zestaw pre i końcówka i gra to bardzo fajnie. Ale wpięta w inny system zagrała tak sobie, choć nie tragicznie.

Moim zdaniem albo kompletnie nie wpasowała się w system, ale coś z nią jest nie teges... Co to za tłumaczenie, że złe płyty?

No i co to za pytanie: brać mimo to? Jak zagrało tragicznie, to nie brać.

Pozdrawiam Stempur

PS. Przyjedź posłuchać krakusa :-)

dzięki - chodziło mi o to czy to wyłącznie wina otoczenia, ale chyba nie - dynamika zero, rozdzielczość ujemna, selektywność - zero.

numik - coś mi się wydaje, że ten Audiomatus musi być grzebnięty albo padnięty. Aż tak źle? Trochę znam te urządzenia, potrzebują dobrego albo firmowego pre. Ale żeby aż tak źle było.

podeślij link do aukcji

Gość numik

(Konto usunięte)

numik - coś mi się wydaje, że ten Audiomatus musi być grzebnięty albo padnięty. Aż tak źle? Trochę znam te urządzenia, potrzebują dobrego albo firmowego pre. Ale żeby aż tak źle było.

podeślij link do aukcji

http://allegro.pl/audiomatus-as500-590w-na-kanal-ultra-hi-end-i6331799020.html

Gość numik

(Konto usunięte)

Numik ja też mam tą końcówkę tylko obecnie podpiętą do regulowanego wycia w Denonie DCD-3000 i takich odczuć nie mam. Napisz proszę jaki masz obecnie system.

to był odsłuch u sprzedawcy z allegro. Miał jakieś pre, ale padło, potem podpiął się bezpośrednio do cd (chiński lampowiec) z regulowanym wyjściem. Czegoś tak złego nie słyszałem dawno, cóż, nie mogłem podjąć decyzji o kupnie. Zakupiłem Roksana Caspiana. Kolumny Audiophil Gorlitz - dziwne dość - może to wina systemu, ale innej metody weryfikacji nie miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.