Skocz do zawartości
IGNORED

Kto z Wawy zaprosi na odsłuch.

Farin

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka - chcę skomponować swój pierwszy zestaw stereo. Zgodnie z logiką i podpowiedziami ludzi z forum - na początek chciałbym się jak najwięcej osłuchać, żeby wybrać jakąś drogę, na podstawie której potem będę szukał sprzętu.

Czy ktoś z Was (z Warszawy) miałby ochotę poświęcić pół godzinki na możliwość pokazania mi na co stać Wasz zestaw?

Najchętniej przyszedł bym z 2-3 ulubionymi kawałkami na CD.

Szukam sprzętu w granicy 4-5.000zł za kolumny + wzmacniacz + dac z drugiej ręki. Nie boję się vintage.

Czekam na info i z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/128227-kto-z-wawy-zaprosi-na-ods%C5%82uch/

Hej. Zapraszam do siebie :) mieszkam na gocławiu. W sprawie adresu zapraszam na priv :) chetnie pomogę i służę pomocą swoim zestawem.

Sam kiedyś się zastanawiałem nad napisaniem takiego wątku na audiostereo. Chętnie poznałbym ludzi z okolic, którzy są pasjonatami dźwięku :)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Gdybyś był zainteresowany, zapraszam do siebie. Przesle wówczas kontak do mnie. Pozdrawiam. Krzysztof

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

OK - dzięki za zaproszenia - chciałbym tylko nadmienić (żeby nie było zdziwień i rozczarowań) - że nie jestem audiofeelem, ani jakimś extra pasjonatem dźwięku. Po prostu chciałbym skompletować zestaw stereo (w rozsądnych pieniądzach do 5000zł) który pozwoli mi na słuchanie ulubionej płyty Pink Floyd, Nory Jones czy Sade przy wieczornej kawie.

Tyle - nie zamierzam wydawać nastu tysięcy złotych, nie chcę sprawdzać 15 modeli kabli mniej lub bardziej złotych. Potrzebuję przemyślanego zakupu zestawu, który prawdopodobnie w niezmienionej formie będzie mi służył na długie lata.

Może to brzmi ostro - ale chciałbym, wyjaśnić to na wstępie:-)

Dzięki

A ja podbijam, gocław osiedle saska. Mam do zaoferowania do posłuchania Chario Delphinus i whisky do wypicia ;)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

No No Panowie ale żeście mnie zaimponowali .

I można z kulturą , szacunkiem i wyciągniętą pomocną ręką do kolegi co o pomoc prosi ?? Można!
Teraz widać , że wcale nie jesteśmy stetryczałymi samotnikami zakochanymi w sobie i swoim sprzęcie lub nieszkodliwymi zamkniętymi w swoim świecie dziwakami ;)

Do mnie 200 km . Ale jakby co nie ma problemu,oczywiście jeśli dotrze do Ciebie , że słuchawki jednak Twoją pasją są :)

Również zapraszam, do odsłuchu to co w stopce:) Bielany jak coś to priv:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

OK - dzięki za zaproszenia - chciałbym tylko nadmienić (żeby nie było zdziwień i rozczarowań) - że nie jestem audiofeelem, ani jakimś extra pasjonatem dźwięku. Po prostu chciałbym skompletować zestaw stereo (w rozsądnych pieniądzach do 5000zł) który pozwoli mi na słuchanie ulubionej płyty Pink Floyd, Nory Jones czy Sade przy wieczornej kawie.

Tyle - nie zamierzam wydawać nastu tysięcy złotych, nie chcę sprawdzać 15 modeli kabli mniej lub bardziej złotych. Potrzebuję przemyślanego zakupu zestawu, który prawdopodobnie w niezmienionej formie będzie mi służył na długie lata.

Może to brzmi ostro - ale chciałbym, wyjaśnić to na wstępie:-)

Dzięki

Ja też kiedyś tak mówiłem teraz królika się goni :)...

podobnie mi mówili Top Hi Fi w mieście Sopot "wrócisz będziesz szukał dalej " ;)

Udanego poszukiwania sprzętu pozdrawiam

Ja też kiedyś tak mówiłem teraz królika się goni :)...

podobnie mi mówili Top Hi Fi w mieście Sopot "wrócisz będziesz szukał dalej " ;)

Udanego poszukiwania sprzętu pozdrawiam

U mnie też tak poważniej zaczęło się dzięki kumplowi dj'owi który pracował w warszawskim tophifi przy bankowym. A wcześniej oby głośniej i jak najwięcej basu:) ale to było z 10 lat temu.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Zazdroszczę...u mnie wszyscy "udają", że czasu nie mają...

Pozdrawiam serdecznie...miłego słuchania...

No ale to tak powaznie w Trojmiescie? ;) ja planuje za rok a moze i wczesniej usadowic sie w Gdyni takze w razie jakby kto pytal to tez zapraszam ;)

Co do mojej ostatniej wypowiedzi zaproszenie jak najbardziej aktualne:) Ale chętnie ugoszczę Farina i nie tylko już po wcześniejszych odsłuchach u innych, żebym miał od Was uargumentowane, szczere, poparte przykładami porównanie. Zapraszam na priv

:-)

fajnie tak widzieć tyle podniesionych rąk chętnych do pomocy.

Pewnie nie wszystkich odwiedzę - ale kto wie:-)

Będę się odzywał sukcesywnie na PRV.

a co do audiofeelii - sam nie wiem czy chciałbym, żeby ta "choroba" mnie dopadła ;-) Patrząc po cenach sprzętu - pewnie trzeba by tylko na to zbierać;-)

• 2 miesiące później...

Witam Panowie i Panie również, ja też jestem z Gocławia, chętnie wymienię się doświadczeniami z Kolegami Sąsiadami ;). U mnie można posłuchać Thieli 2.4. Jakby ktoś miał jakiś ciekawy cd (Audio Aero, MBL, Audio Research, Accoustics Arts itp...) może go również wziąć pod pachę bo pomału rozglądam się za nowym źródłem.

No No Panowie ale żeście mnie zaimponowali .

I można z kulturą , szacunkiem i wyciągniętą pomocną ręką do kolegi co o pomoc prosi ?? Można!
Teraz widać , że wcale nie jesteśmy stetryczałymi samotnikami zakochanymi w sobie i swoim sprzęcie lub nieszkodliwymi zamkniętymi w swoim świecie dziwakami ;)

Do mnie 200 km . Ale jakby co nie ma problemu,oczywiście jeśli dotrze do Ciebie , że słuchawki jednak Twoją pasją są :)

Prawdziwi Audiofile to Spoko Goście!!!!!Pozdrawiam wszystkich i także zapraszam!

De gustibus non est disputandum

Mam nadzieję, że to nie offtop, ale jak czytam odpowiedzi tu w wątku, to aż serce rośnie :) Spodziewałem się postów w stylu "każdy musiał jakoś szukać, nie było u kogo odsłuchiwać, itd." a tu proszę :) Brawo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.