Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana kolumn w systemie - Usher / Harbeth - slyszal ktos?

Doe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam sie nad zmiana glosnikow.

Interesuja mnie kolumny full range, monitorujace.

Moje obecne PL300 graja swietnie, ale zdecydowalem sie na pre

ktory wyciska z nich troche zbyt duzo gory.

Tak wiec szukam czegos co bedzie gralo pelnym pasmem, z duza dynamika i podawalo wszystko to co w torze.

Dobrze by wysterowal je moj 100 watowy wzmak.

Obecnie zastanawialem sie nad Usherem be10 dmd i Harbethem 40.

W systemie gra: Modwright ls36.5 razem z kwa 100.

Pozdrawiam

Mój post wiele nie wniesie, ale jako miłośnik Usherów miałem przyjemność słychać BE10 z monoblokami Emotiva i z MF M6si i oba połączenia grały pięknie. Ogólnie te kolumny to bajka

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Tak wiec szukam czegos co bedzie gralo pelnym pasmem, z duza dynamika i podawalo wszystko to co w torze.

Dobrze by wysterowal je moj 100 watowy wzmak.

Obecnie zastanawialem sie nad Usherem be10 dmd i Harbethem 40.

Harbeth 40 -> obejrzyj film na tej stronie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzieki za informacje.

Harbeth wydaje sie niezla opcja.

Podobaja mi sie Be10 Ushera, choc pewnie moj kwa 100 moze miec problem by je wysterowac (nie planuje jednak zmieniac wzmacniacza - w swoim czasie mialem u siebie wiekszy kwa150se. Jednak kombo kwa100/se i ls36.5 to jest to.)

Postaram umowic sie ze znajomym ktory ma u siebie mniejsze Usher mini dancer, w sumie moze nie trzeba daleko szukac ;)

Jezeli macie jakies swoje typy dobrych monitorujacych kolumn do sprawdzenia to chetnie sie z nimi zapoznam (w przedziale 10-30k).

Ukryta Zawartość

Waty watowi czasem nie równe - jesli chodzi o Harbeth to im więcej watów tym lepiej graja , ci co mieli sprzęt tej marki sami sie przekonali , a ci co twierdza ze nie za mocny wzmacniacz wysteruje dobrze to sie sami okłamują :) w harbertach najsłabsza strona jest bas - a im mocniejszy wzmacniacz tym lepiej zapanują nad tym basem

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

można napisać w skrócie o sednie sprawy o której mowa w tym filmie? bo słabo u mnie z angielskim

Ukryta Zawartość

można napisać w skrócie o sednie sprawy o której mowa w tym filmie? bo słabo u mnie z angielskim

Popatrz na wskaźniki (pobór mocy chwilowej) - 500W z hakiem kiedy pojawia się bas.

Dynamika i szybkość mają swoje wymagania. Jestem ciekaw jak to jest w wypadku mniejszych Harbeth Domestic 30.1. Rekomendowana moc wzmacniacza w ich wypadku od 25W. Wydaje mi się że zdecydowanie to mało.

Popatrz na wskaźniki (pobór mocy chwilowej) - 500W z hakiem kiedy pojawia się bas.

Dynamika i szybkość mają swoje wymagania. Jestem ciekaw jak to jest w wypadku mniejszych Harbeth Domestic 30.1. Rekomendowana moc wzmacniacza w ich wypadku od 25W. Wydaje mi się że zdecydowanie to mało.

dziwne bo nie tylko mniejszych ale nawet w opisie Harbet 40 jest coś takiego:

Minimalna moc wzmacniacza do prawidłowego wysterowania kolumn 35W/kanał

dziwne bo nie tylko mniejszych ale nawet w opisie Harbet 40 jest coś takiego:

Minimalna moc wzmacniacza do prawidłowego wysterowania kolumn 35W/kanał

To zagra przy 35W, ale dopiero jak dasz zdecydowanie więcej membrany zaczną śmigać, tak jak powinny. Wtedy zaczynają grać z rozmachem.

Są kolumny i kolumny. Niektóre po prostu wymagają wydajnego pieca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.