Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do właścicieli Pioneer PD-30 (lub podobnych) - głośność napędu

conrddd

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest głośność napędu przy normalnym użytkowaniu? W sklepie przy odsłuchu zupełnie nie zwróciłem na to uwagi natomiast po zakupie w zupełnej ciszy pokoju napęd jest bezgłośny od ścieżki 2 natomiast na utworze 1 każdej sprawdzanej płyty CD słychać jak napęd cichutko pracuje (taki "gładki" bardzo cichy warkot).

I teraz pytanie:

1. Jestem przeczulony (odtwarzacz mam 70cm od ucha)?

2. Ten typ tak ma?

3. Wada i do wymiany?

1

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Mój głośno pracował na początku, musiał się rozkręcić. Czasem jak go przenosiłem i zapomniałem wcześniej wyjąć płyty to przycinał. Ale tylko na początku i tę płyte w środku.

Mój głośniej chodził wpięty w listwę od komputera (taką lepszą), ucichł wpięty w TAP 8 Tomanka.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

2)

Warkot to może za dużo powiedziane, jak warczy to awaria.

Przy wczytywaniu i ruszaniu 1 kawałka faktycznie słychać lekki świst, czy szum. Bardziej smętnie wygląda i hałasuje wysuwanie i chowanie tacki na płytę. Całość operacji przypomina cdrom z PCta.

1)

Co prawda mówi się żeby siadać w pewnej odległości od kolumn, ale 70cm od odtwarzacza to tez mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.