Skocz do zawartości
IGNORED

Tunery radiowe do 300 z obecnie występujących...

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, to jeszcze prośba o polecenie z obecnie występujących tunerów radiowych na portalu aukcyjnym, w w/w kwocie 300 zl, niezdezelowanego z pilotem...:)

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Zapomniales podac propozycje, czy liczysz na to ze komus sie nudzi i bedzie szukal za ciebie?

To nieco chamskie z twojej strony nie uwazasz?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

To nieco chamskie z twojej strony nie uwazasz?

nie uważam

Nie masz ochoty, nie zabieraj głosu.

NIe bardzo wiem na co patrzeć więc tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie wiem czy jest pilot

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -nie wiem czy jest pilot

Na dzień dzisiejszy to chyba tyle...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Z Soniakami nie dostaniesz pilota. Miały w sobie odbiorniki sterowania (przynajmniej wszystkie te, które kiedyś się u mnie przewinęły), pod piloty od wzm., czy amplitunera.

Posiadaniem pilota zawsze się chwalą, więc budżet trzeba zwiększyć

przynajmniej o ok. 50%

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mieszkam w Warszawwie, czy rozglądać się za ttunerami DAB? DAB+ już za dużo kosztuje...

Z Soniaków: ST-S315 i 415*, ST-S 370 i 390*, ST SE700* Sony ST-S5xx ES (dolicz do ceny 100-200 zł za znaczek ES, jakościowo to samo co poprzednicy bez literek ES)

* modele z gwiazdką mają możliwość odbioru albo z anteny A, albo B

Na allegro szukaj sobie sam.....

p.s pilot do tunera to już dziwaczenie, po ustawieniu stacji jedyne co można z niego zrobić to zmienić stację...

A i jak Kolega napisał, w wypadku sonego - pilot systemy (od wzmacniacza) ma blok klawiszy od tunera.

Dzięki za odpowiedzi.

Który w takim razie z wymienionych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -tu mam opcję obejrzeć i odbiór osobisty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W obecnych czasach na jakość z radia nie licz, to samo dotyczy się DAB+. Dab + nie szumi, ale jakieś super dynamiki też tam nie ma. Co do radia internetowego i stacji tam nadających to też jakość jest różna z naciskiem na przeciętna.

Zmierzam do tego, że lepiej kupić nawet tańszy tuner tej marki co wzmacniacza , a jest szansa, że pilot od wzmacniacza zadziała na tuner w zakresie zmiany stacji.

W obecnych czasach na jakość z radia nie licz, to samo dotyczy się DAB+. Dab + nie szumi, ale jakieś super dynamiki też tam nie ma. Co do radia internetowego i stacji tam nadających to też jakość jest różna z naciskiem na przeciętna.

Zmierzam do tego, że lepiej kupić nawet tańszy tuner tej marki co wzmacniacza , a jest szansa, że pilot od wzmacniacza zadziała na tuner w zakresie zmiany stacji.

Z moich doswiadczen wynika, ze creek evolution lepiej odtwarza stacje radiowe niz sreeam magic C/A. Mowie o radio 3 rmf, z itd bez zadnych dabow. Tylko taki maly szczegol, ze ja mam antene do radia!.

Wiele tunerow gra roznie w zaleznosci od wzmacniacza, C/a lubia sie z creekami i hegelami a co ciekawe ni cholery ze soba.

Co do jakosci radia to nie mam zludzen w aspekcie polskiego radia. Reszta sypie mp3.

Do trzech stow to soniacze i pionki sa ok. Generalnie fajniejszy zakres znalazlby sie bez zdalnego sterowania, ale wymog jest z pilotkiem, pilocikiem..

Z moich doswiadczen wynika, ze creek evolution lepiej odtwarza stacje radiowe niz sreeam magic C/A. Mowie o radio 3 rmf, z itd bez zadnych dabow. Tylko taki maly szczegol, ze ja mam antene do radia!.

Wiele tunerow gra roznie w zaleznosci od wzmacniacza

Nie zrozumiałeś mnie. Co do 1 zdania to zgadzam się, jednak chodziło mi o coś zupełnie innego ...

Bo ani najlepszy wzmacniacz, czy antena(bez anteny ami rusz) nie zrobi z shitu strawnego twarożku i nie pomoże jak muzyka będzie nadawana jak jest obecnie.

Antenę mam dobrą , sygnał jest bez szumów i świstów, łapie stacje z innych miast, ale co z tego jak jakość nadawania jest kiepska.

3/4 stacji radiowych FM nadaje beznadziejnie skompresowaną i co gorsza podbitą jakimś loudnesem muzykę, a stacje "sieciowe" itp. to już sam zauważyłeś.

Wzmacniacz jest za tunerem jak ma zatem poprawić shit nadawany ze stacji radiowej i odbierany przez odbiornik radiowy który jest przed wzmacniaczem, wzmacniacz gra swoim stylem brzmienia, który dobrałeś do gustu ;)

Jak znasz cudowne wzmacniacze które z shitu i np. nadawanych 64kb/sek mp3 z telefonu przez BTH robią muzyczną ucztę to podziel się tym newsem z innymi;)

Nie zrozumiałeś mnie. Co do 1 zdania to zgadzam się, jednak chodziło mi o coś zupełnie innego ...

Bo ani najlepszy wzmacniacz, czy antena(bez anteny ami rusz) nie zrobi z shitu strawnego twarożku i nie pomoże jak muzyka będzie nadawana jak jest obecnie.

Antenę mam dobrą , sygnał jest bez szumów i świstów, łapie stacje z innych miast, ale co z tego jak jakość nadawania jest kiepska.

3/4 stacji radiowych FM nadaje beznadziejnie skompresowaną i co gorsza podbitą jakimś loudnesem muzykę, a stacje "sieciowe" itp. to już sam zauważyłeś.

Wzmacniacz jest za tunerem jak ma zatem poprawić shit nadawany ze stacji radiowej i odbierany przez odbiornik radiowy który jest przed wzmacniaczem, wzmacniacz gra swoim stylem brzmienia, który dobrałeś do gustu ;)

Jak znasz cudowne wzmacniacze które z shitu i np. nadawanych 64kb/sek mp3 z telefonu przez BTH robią muzyczną ucztę to podziel się tym newsem z innymi;)

Czyli: z guana bata nie ukręcisz.

Amen

Co do jakosci radia to nie mam zludzen w aspekcie polskiego radia. Reszta sypie mp3.

W tym kontekscie

Czyli: z guana bata nie ukręcisz.

Amen

Tak, ale sa wyjatki.

Jak to nie? Trza mieć amerykancki sprzęt- nie widzieliście na filmach, jak z odbicia w guziku robili "powiększ, wyostrz" i buźka bandyty jak malowana!??

Pewnie i z 64 kbps to potrafią!

W dobie internetu bez sensu jest kupowanie analogowych tunerów a Dab kiedy ruszy w Polsce?

doprawdy?

Nie ma, przykro mi... Z mp3 128 kb/s nie zrobisz nic. Choćbyś nie wiem jakie voodoo odczyniał...

masz racje!

Kolejny raz przytaczam kontekst grupie kolegow powyzej.

Lubie czasem posluchac klasyczne radio, nie uwazam zeby bylo, az tak tragicznie w stosunku np. do spotify, jedynie w radiu fm, stereo jakos kuleje, chyba faktycznie maja mp3jki z joint stereo :)

nie mniej nie uwazam za sluchanie radio analogowego za cos uwlaczajacego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.