Skocz do zawartości
IGNORED

słaby słuch czy źle dobrane kable ?

cvahoo

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Yamahe pianocraft e-400 już od roku. Pierwsze co zrobiłem do wymieniłem kable : interkontekt na STRAIGHT WIRE MUSICABLE II, chyba nie oryginalny bo długość 0,75 m i końcówki NAKAMICHI(kupiłem okazyjnie). Kable Głośnikowe to półtorówki jamo ofc. I dzisiaj po roku odsłuchów chciałem zobaczyć czy bede w stanie usłyszeć różnice jeśli zmienie interkonekty na stare yamahy(wyglądają jak takie za 5 zł). Okazało sie że różnica nie jest spora, właściwie zauważyłem tylko że na starym kablu bas sie "rozjeżdża", troche dudni i zakóca inne dziwieki. Stąd moje pytanie czy róznica miedzy poszczególnymi interkonektami jest mało widoczna ponieważ MUSICABLE II niezbyt pasuje do pianocrafta czy też mam za słabe kable głośnikowe ?

właśnie zamierzam jakieś kupić, tylko wcześniej chciałbym przesłuchać ale w opolu zbyt wielkich możliwości(jeśli jakiekolwiek są) nie ma. A masz jakieś standy pod kolumny? Jeśli tak to czy jest spora róznica w dźwieku jeśli miałbyś porównywać do czasu gdy nie miałeś podstaw.

Mam ten sam interkonekt co Ty - Straight Wire Musicable II z tym, ze maja dlugosc 0,5 plus koncowki tej samej firmy. Uzywam go na zmiane z innym podanym w "o mnie". Sadze, ze dobrze laczy preamp z ampli ;).

Witam nowego forumowicza :).

O kablach i sluchu mozna duzo poczytac na tym forum. Skoro nie slyszysz roznicy tak wlasnie jest. Kieruj sie swoim rozumem i sluchem.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.