Jump to content
IGNORED

słaby słuch czy źle dobrane kable ?

cvahoo

Recommended Posts

Posiadam Yamahe pianocraft e-400 już od roku. Pierwsze co zrobiłem do wymieniłem kable : interkontekt na STRAIGHT WIRE MUSICABLE II, chyba nie oryginalny bo długość 0,75 m i końcówki NAKAMICHI(kupiłem okazyjnie). Kable Głośnikowe to półtorówki jamo ofc. I dzisiaj po roku odsłuchów chciałem zobaczyć czy bede w stanie usłyszeć różnice jeśli zmienie interkonekty na stare yamahy(wyglądają jak takie za 5 zł). Okazało sie że różnica nie jest spora, właściwie zauważyłem tylko że na starym kablu bas sie "rozjeżdża", troche dudni i zakóca inne dziwieki. Stąd moje pytanie czy róznica miedzy poszczególnymi interkonektami jest mało widoczna ponieważ MUSICABLE II niezbyt pasuje do pianocrafta czy też mam za słabe kable głośnikowe ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

właśnie zamierzam jakieś kupić, tylko wcześniej chciałbym przesłuchać ale w opolu zbyt wielkich możliwości(jeśli jakiekolwiek są) nie ma. A masz jakieś standy pod kolumny? Jeśli tak to czy jest spora róznica w dźwieku jeśli miałbyś porównywać do czasu gdy nie miałeś podstaw.

Hidden Content

Nie, kolumny stoją na czymś co możnaby nazwać dużym stoliczkiem nocnym ;) i obecnie są to Paradigmy Studio 20 v.2, ale ponad 2 lata grałem na kolumnach fabrycznych i też było bardzo ok :) W stendy warto jednak zainwestować lub zrobić DIY :)

Hidden Content

Mam ten sam interkonekt co Ty - Straight Wire Musicable II z tym, ze maja dlugosc 0,5 plus koncowki tej samej firmy. Uzywam go na zmiane z innym podanym w "o mnie". Sadze, ze dobrze laczy preamp z ampli ;).

Witam nowego forumowicza :).

O kablach i sluchu mozna duzo poczytac na tym forum. Skoro nie slyszysz roznicy tak wlasnie jest. Kieruj sie swoim rozumem i sluchem.

Pozdrawiam.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.