Jump to content
IGNORED

Klub Impuls Audio

Krzysztof_54067
 Share

Recommended Posts

W dniu 21.08.2019 o 19:59, niki666 napisał:

Z czystej ciekawości, porównywał może ktoś Alize z Audio Academy Phoebe lll

Phoebe będą miały nieco inny charakter brzmienia aczkolwiek przeczuwam, że tu będą różnice bardzo subtelne. Kwestia gustów.
Uważam, że Alize dysponuje lepszym midwooferem, mimo mniejszej średnicy.
Visaton W170 to dość oklepana już i stara jednostka, uważam, że Tang-Band wygląda lepiej na papierze niż Visaton.
Na pewnie większą wiedzą w tym temacie dysponują Panowie z Impuls Audio i być może Oni wypowiedzą się na temat tych dwóch przetworników.
Co do wysokich do aluminiowy i jedwabny Seas to będą dość bliźniacze konstrukcje, ze względu na materiał membrany mogą mieć nieco inny charakter brzmienia, zależy co kto lubi.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited by robert19091990

• 1 month later...

Gdyby ktoś myślał o sprzedaży kolumn Norte w kolorze czarnym to proszę o kontakt.

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dataOK:
TopicOK: 0
---
Flaga: 1

• 11 months later...

Coś ucichło w klubie ? 

@Impuls Audio czy wiadomo coś o modelu Calima ? Bo póki co żadnych nowych informacji w klubie i na stronie producenta od kilkunastu miesięcy a ciekawość zżera odnośnie tych zestawów i postępów prac nad tą konstrukcją ? 

Hidden Content

Na forum audio.com.pl całkiem niedawno były opisywane wypożyczone z firmy na testy Lagune. Znaczy się Impuls Audio działa...

Hidden Content

No i super, że działa ? fajnie byłoby jakby w końcu model Calima trafił do sprzedaży lub byłaby możliwość przetestowania tych monitorów ? Na razie cisza...

Hidden Content

• 1 month later...

Witam. Wiem że  koledzy słuchali kolumn Lightstorm Impuls Audio. Ja mam je na testach . Wcześniej Tannoy Revolution XT 8F, Audio Physic Classic 8, Focal Aria 926, moje obecnie to Fyne Audio 502. W tych ostatnich trochę przeszkadza mi potężny i obszerny bas. Super były AP Classic 8. Jak przetworniki i ogólnie kolumny Impuls Audio wyglądają do wcześniejszych kolumn, szczególnie AP. Pozdrawiam

p.s. gra to z MF 6SI. Mam  kabel Genesis Silver Spiral, czy zmiana na miedziany kabel Melodiki coś zmieni

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edited by Trismus

Skoro miałeś te wszystkie kolumny i masz teraz na testach Lightstorm to MY powinniśmy CIEBIE zapytać o to jakie wrażenia wywołały Lightstorm względem reszty ? Mam nadzieję, że co nieco opiszesz na temat Lightstorm ? Pozdrowienia ? 

Hidden Content

• 7 months later...

Dzień dobry, dorzucam swoje 3 grosze. U mnie lagune grają z  roksan caspian + jag bas. No i co tu dużo pisać: muzyki w domu jest sporo, repertuar szeroki a zestaw jak do tej pory ( czyli około miesiąc ) nie zagrał jeszcze na tyle słabo abym w jakimkolwiek aspekcie poczuł niedostatek. Maglowany był na różne sposoby 🙂

Hidden Content

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.