Skocz do zawartości
IGNORED

Co kupić za 2500 zł (nie znam się:) ??

adamm84

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wydania około 2500zl na :

- DVD wazne zeby obsługiwało DVD+/-WR, DivX i MP3

- amplituner

- głośniki, nie muszą mieć duzej mocy,raczej postawił bym na czystość dźwięku

To wszystko ma być podłączone do cyfry+, pierwszy model pioneera

Z góry dzięki za pomoc

Słuchałem tego zestawu. Sprzedawcy podkręcili na maksa sobrany i bassy zeby był efekt. Dałem się nawet na to złapać słysząc jak dynamicznie gra ten zestawik. Ale z tego zestawu polecałbym tylko DVD i kolumienki. Ampli nie różni się jakością i mocą dzwięku od marketowych kombajnów. Dołorzyć lepiej i kupić Y450. To już jest jakaś podstawa.

zobacz też tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie kupuj amplitunera poniżej modelu 450

Ukryta Zawartość

zaoszczedz na dvd które jest naj mniej wazne i kup np mante 001 za około 250zł i np ode mnie lepsze ampli:) mam do sprzedania własnie Yamahe 640 za 1450zł.Sian idealny jak nowyJesli jestes zainteresowany to pisz na gg 4542486,albo [email protected] tego np jakies Kody albo Wharfedale na poczatek wystarcza Ci 2 sztuki puzniej bys dokupił reszte.I w ten oto sposób masz nie porównywalnie lespzy zestaw niż w/w.

Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

opłaca sie za te pieniądze ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ok juz prawie sie zdecydowałem :)

Ukryta Zawartość

jak sie dodzwonie to kupie od tego pana :)

narazie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (który lepiej, a moze Y505)

tylko problem z głośnikami (koło 1000zł)

chyba zostaje mi koda,ale jaka 702 czy 707 moze inna, sw najwyzej dokupie pozniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

więc (z allegro) masz 750+1250 (w komplecie pewnie 1950)+kolumny (albo Koda 702 - same fronty w oficjalnej cenie 899 zł, w komplecie 1399 zł) albo poszukaj dwóch perełek w podobnej cenie Gale 3030 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - do kupienia w dobrych sklepach

Ukryta Zawartość

pioneer albo Y 505+505 oba koło 2000zł

jeszcze kwestia głośników

lepiej Kody 702 czy 710 (707) i czym one sie roznią ?? ev. Eltax silverado

frontowe (te największe) mozna powiesić ? wogole czy mozna wieszac glosniki pod sufitem w naroznikach?

jakie kable??

Panie siemina Pan sobie zarty robisz czy na powaznie tak??? 1450zł za prawie nówke ampli kupione w styczniu tego roku stan igła,seriia subiektywnie lepsza od xx50 która na allegro stoi wyzej od serii xx50,i to ma byc duzo,no jesli ampli tego co ja sprzedaje nikt nie widział to moze sie wydawac duzo.Ostatnio na allegro poszedł za takie pieniadze.Wiec Panie siemina prosze nie oceniac ile dany sprzet jest warty;).A taniej go nie sprzedam bo gra za dobrze i w stereo sie przyjemnie słucha jak na ampli do KD,tak wiec,za taki sprzet to nie duzo,allegro odwiedzam i widze co ludzie sprzedaja w jakiej cenie i w jakim stanie.

Pozdr

adam nie chcesz mnie posłuchac,to nie twoja sprawa.Ale zapewne jak kupisz to dvd z tymi super hiper divxami bedziesz niezle rozczarowany jak włorzysz pierwszy lepszy film w tym formacie.

popieram - im lepszy sprzet kupisz, tym szybciej stwierdzisz ze divexy i inne xvidy sa do bani i... trzeba sciagac cale voby :) w moim przypadku - to, co bylo na wyjsciu vga/svga z komputerka do TV to wstydliwa przeszlosc ;)

a przy okazji - jesli chodzi o fronty podlogowki - jest taki RUBICON z modelami rp26 (990zloty/para) i rp36 (1780zeta/para). czy ktos potrafi powiedziec czy to nadaje sie do stereo/KD czy bardziej do kominka?? :)

pozdr.

moim zdaniem za ta kase nie kupisz nic fajnego ja popelnilem blad i kupilem rok temu Pionka 714 za ok 2tys sam ampli i mysllem ze kupa kasy ale jak potem psolsuchalem to sie opamitealem postanowilem ze zmienie ale juz wiecej nie kupie nic tanio

i tak postanowilemz e bede zbiral mam dzis kolumny JBL E90 i E30 jako surrond CD NAD 542 i dalej kompletuje zostal mi centralny i subwofer...

dvd (philips) tez chce zmienic ale juz ze SACD i DVD-Adio.... tez wlasnie zbieram na amplituner i na xcelowniku jest Denon 3805 lun NAd t773.... i tobie bym radzil nie kupowac nic pochopnie.... uzbierac wiecej kasy bo bedziesz potem zalowal...

byly takie promocje Marantza dvd plus AVR chyba 5400 to juz dobry za 4400 zl naprawde nie warto kupowac czegos w pospiechu...

a divxy olej nie ma sensu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu kupie

To co brać :

1) y 505 + 505

2)pioneer 814 + 575

3)denon 1910 + 1710 (dvd)

To jest sprzet dla moich rodziców,nie maja jakis super wymagań,a juz napewno nie sacd,głównie to oni filmy na cyfrze oglądaja. Chyba ze kupic jakis badziewny cd (jakis niski model dobrej firmy) , wzgledny ampl np. y450 i władowac wiecej kasy w głośniki (musie sie zamknąć koło 3000zł)

zestaw y350 + y450 + eltax uniwerse sie starym podobał :) to co bym nie wybrał to bedzie wypas

Odpowiedzcie jak byscie to zrobili, muza bedzie glownie z mp3 i 5-10 filmow z dvd w miesiącu,a tak to cyfra. Biorąc pod uwage to ze biorąc od pana z allegro jestem 1000zł do przodu to w sklepie bym za taki zestaw z 4k zapłacił

Ukryta Zawartość

zle sie wyraziłem.Chodziło mi o wzmak stereo za np 2000zł vs Denon 3805.Posłuchaj jakiegos wzmaka za te 2000-2500zł i potem denona 3805 a sam sie przekonasz o co mi chodzi:)

za 2500 tys. wydaje mi sie, że można kupić aplituner np Denon 1905, głośnik centralny np Magnat Vector Needle 11 (70W)+ 2 surroundy np Vector Needle Center 10 (50W) i na tym koniec. Planuje sobie coś takiego sprawć tylko nie wiem czy dobrze kombinuję. Ja miałbym do tego jeszcze jako fronty stare tonsile zestaw sub-sat 1.1 (dwie satelitki 2x40W pasmo 80-25Khz, za zwrotnicą 140Hz-25000Hz i pasywny sub 2x60 - pasmo 40-140Hz) wydaje mi się, że stare tonsile dobrze grają i szkoda mi się ich pozbywać. Mam pokój 3,5 x 4,5m. Napiszcie co sądzicie o takiej kombinacji?

"sorry ale ja nie rozumiem i ne uznaje setreo.... posluchaj cos w SCAD lub DVDaudio w ukladzia 5,1 a zrozumiesz o co mi chodzi"

no własnie w tym sek ze ja słuchałem i dla mnie to troche dziwne słuchac jak z tyłu gra trabka a powinna z przodu,sorry ale do mnie to kompletnie nie przemawia.Moze jest to efektowne ale na dłuzszy czas jest meczace i sie odechciewa.Na pokaz 5 minutowy moze tak ale tak jak mówie da dłuzej to robi sie meczace.Wiec jesli SACD to wolał bym na 2 kanałach.

dobra zmądrzałem :)

jade do Germany po sprzęt, chyba jednak marantza 4400 Cd i ampl, mozna tam ten zestaw dostać za koło 2200zł, w Polsce koło 4tys

tylko jest prpblem z głośnikami bo whardefali i gali to tam nie maja

jaki zestaw do kd proponujecie w okolicach 300-350 Euro, ewentualnie fronty i central, a pozniej surroundy i suba dokupie,ale wolał bym komplet za te pieniądze. Najlepiej gdybyscie cos z tej strony mi wybrali

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ELFAN & 3.14-er

CO WY? PRACUJECIE W AUDIOKLANIE? MACIE SKLEP YAMAHY?!!!!! Wszystko Yamaha, Yamaha, Yamaha i Yamaha. Denon NIE!!! Harmann NIE!!!! Pioneer NIE!!!.

Spotkajcie sie może gdzieś poza formum na żywo i tam sie podniecajcie i przebijajcie wiedzą o wyższości Yamahy nad Yamahą. A nie róbcie ludziom sieczki z głowy - a może was opłacili żebyście lżyli konkurencję i wychwalali Yamahe? Fachowcy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.