Skocz do zawartości
IGNORED

TV duzy bez fajerwekow do salonu

hifibloke

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mam 52" starego wiernego full hd sharpa. Dziala bez zarzutu obraz w hd jak dla mnie bardzo dobry wystarczy do wiadomosci etc. Jest, tylko jeden minus pobiera prawie 300W a TV czasem jak to bywa gra i gra..... szukam czegos nowszego co mniej pobiera W na 55" z dobrym hd obrazem bez wytryskow tanie i dobre ;) co polecacie ??

Przegladajac wpadlem na takie cos:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest to cos warte? czy lepiej szukac cos z Lg czy szajsunga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

https://www.audiostereo.pl/topic/129243-tv-duzy-bez-fajerwekow-do-salonu/

Słyszałeś może o aferze zaniżania przez VW zużycia paliwa ? Takie same zarzuty ma Samsung i podejrzewa się resztę koncernów o manipulowaniem o zużyciu prądu .

Masz projektor , ja także :) W salonie do kotleta mam 24" JVC ( LT 24 V 250 ) są napewno 32- 55 " . Nie wiem jak w wiekrzych przekrojach , ale w 24 obraz jest bardzo dobry .

Medion to niemiecka firma, mialem z nia stycznosc z 12 moze wiecej lat temu. Robia wszystko od dvd, mikrofalowek, dvd, tv co tylko dusza zapragnie chyba nawet nawigacje. Jakosc materialow, kedys nie byla wysokich lotow. W niemczech walalo sie to wszedzie, potem weszlo do polski i niska cena powodowala popularnosc.

Jak jest teraz nie wiem, osobiscie bym sie nie skusil.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

J.W.

Boję się iż ten Medio wytrzyma tylko okres gwarancji + parę miesięcy. To raz.

Dwa, jak padnie nigdzie nie naprawisz raczej...

Polityka serwisów takich firm polega na spychologii - coś jak z reklamacją butów.

Rozglądałbym się za LG, Szajsung mnie nie lubi - wszystko mi padało, może tak działam na tą firmę, ale polecić nie mogę....

Chyba zostane przy 55" w przedziale cenowym 2,5k-3k jest troche tv do wyboru miedzy innymi panas 320, 503, 501 i 630, widze nawet ultra hd mozna kupic... choc nie wiem czy w takiej cenie warto ? np. philips, Lg, sharp.

Jesli chcesz 55 cali to tylko FHD w tej kwocie.

Z Panasa polecam CS z serii "5" lub "6". Jako ze mozesz dostac serie "6" do 3K zl, wybor jest prosty.

Z Sony moze uda Ci sie kupic serie "7" w tym rozmiarze - ponizej serii "7" w przypadku Sony nie ma co schodzic.

Nic lepszego nie znajdziesz z nowych TV.

Powodzenia. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wybierając TV 55 cali w ubiegłym roku kierowałem się tylko jakością obrazu. Nagrałem próbki obrazu w różnej rozdzielczości sprawdzałem różne modele podłączając dysk zewnętrzny poprzez wejście USB. Wybrałem tv TOSHIBA i jestem z niego bardzo zadowolony. Kosztował poniżej 3 tys.

Panasa tez mozna kupic ponizej 3k szczerze bym sie zdziwil jak obraz bylby gorszej jakosci jak Toshiba.

Pewnie masz racje jednak zawsze lepiej zmniejszac pobor energii jak dodawac a z calego domu to sie nazbiera. Poza tym coz tivik robi sie leciwy, nie sadze aby chodzil w nieskonczonosc....

Jeżeli wchodzi w gre 55" do 3tys to raczej podstawowe modele więc sensowniej brać FHD nie 4K..

..FHD lepiej będzie sobie radził z obrazem..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Dzieki tez tak mi sie wydawalo. Kombinuje jeszcze troche sie wstrzymac moze blizej swiat beda jakies tzw. promocje.

Seria 6 Panasa czy seria 7 Sony to nie sa podstawowe modele. Mowimy o TV z 2015 roku.

Bedziesz mial promocje na modele z tego roku ktore w niektorych przypadkach maja znow matryce IPS zamiast VA i niektore sa gorsze niz to co bylo w 2014/15 roku. Zebys tylko sobie nie pogorszyl sytuacji z wyborem TV. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.