rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Jaki przewód polecacie na wykonanie iC we własnym zakresie? Coś co będzie łagodne, na średnicy szczególnie. Przeglądam oferte gotowców, ale nic nie ma w normalnej cenie. Elektronik ze mnie żaden, ale IC jeszcze sobie zlepię. Może macie namiar na jakiś sklep z przewodami sygnałowymi. A jak jest podobny temat to naprowadźcie, bo nie mogę wyszukac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SomekPoland 121 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 A normalna cena to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asta 17 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Może Supra eff w cenie 100pln/mb .Kabelek nie wyostrzający,i dosyć szczegółowy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 A normalna cena to? Trak 100zl za metr, jak kolega wyżej napisal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sybic 205 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 a coś tańszego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boomaga 205 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 To może klasyka: 1.Conducfil Speakfil 8896 2.Canare starquad l-4e6s lub l-4e5s ad.1 bardzo dobra średnica, łagodna dość szczegółowa góra, nieco zwolniony dźwięk. Bas jest zaokrąglony i nie schodzi za nisko. Fajna scena w głąb. ad.2 dobry bas, lekko wycofana średnica, w słabych systemach może wyostrzyć górę. Niezła precyzja i lokalizacja. Bardzo dźwięczny kabelek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Chce jak najbardziej wyciszyć średnicę. Sybic, może być taniej, czemu nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boomaga 205 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Chce jak najbardziej wyciszyć średnicę. Sybic, może być taniej, czemu nie. To canare powinien być dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Właśnie patrzylem, tylko 12zl metr więc co mi szkodzi. Widzę że ma 4 żyły więc dwie na plus i dwie na mase? A ekran? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boomaga 205 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Ekran z jednej strony ;) od źródła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 1 Października 2016 Razem z tymi dwoma zylami, czy wszystkie 4 na plus? :) a czemu ekran tylko od źródła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziarutek 43 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Mam Canare DIY i Qed Performance Graphite oryginał. Oba długości około 60 cm. Jak chcesz podeślę Ci do testów, obecnie nie używam a w zamian napiszesz czy jest jakaś różnica bo ja jestem głuchy jak pień i interkonektow nie słyszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boomaga 205 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Razem z tymi dwoma zylami, czy wszystkie 4 na plus? :) a czemu ekran tylko od źródła. jedna strona: 2 żyły na plus, 2 na masę + ekran na masę druga strona: 2 żyły na plus, 2 na masę, ekran nigdzie nie podłączony. "ekran tylko od źródła" żeby zakłócenia z ekranu zbierało źródło, nie wzmak. Możesz spróbować zrobić "coaxa" czyli ekran z obu stron do masy. Będzie grał trochę inaczej, ale mi czegoś brakowało w dźwięku. Wolę pierwsze połączenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziarutek 43 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 jedna strona: 2 żyły na plus, 2 na masę + ekran na masę druga strona: 2 żyły na plus, 2 na masę, ekran nigdzie nie podłączony. O tak właśnie mam wykonane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 (edytowane) jedna strona: 2 żyły na plus, 2 na masę + ekran na masę druga strona: 2 żyły na plus, 2 na masę, ekran nigdzie nie podłączony. "ekran tylko od źródła" żeby zakłócenia z ekranu zbierało źródło, nie wzmak. Możesz spróbować zrobić "coaxa" czyli ekran z obu stron do masy. Będzie grał trochę inaczej, ale mi czegoś brakowało w dźwięku. Wolę pierwsze połączenie. Dzięki, tak zrobię. Może i Coaxa też, bo mam takiego za 20zł Vivanco. Tylko muszę sobie oznaczyć żeby wiedzieć gdzie masa. A możesz napisać czym się różnią 5S od 6S? Nie chodziło Ci przypadkiem o l-4e5c? Mam Canare DIY i Qed Performance Graphite oryginał. Oba długości około 60 cm. Jak chcesz podeślę Ci do testów, obecnie nie używam a w zamian napiszesz czy jest jakaś różnica bo ja jestem głuchy jak pień i interkonektow nie słyszę. Dzieki, ale za krótkie. Musze 1 metrowe. Edytowane 2 Października 2016 przez rafal735r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek_z 1098 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Chce jak najbardziej wyciszyć średnicę. to przylutuj rezystor 1-2 omy przed zwrotnicą na średnich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boomaga 205 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 (edytowane) Dzięki, tak zrobię. Może i Coaxa też, bo mam takiego za 20zł Vivanco. Tylko muszę sobie oznaczyć żeby wiedzieć gdzie masa. A możesz napisać czym się różnią 5S od 6S? Nie chodziło Ci przypadkiem o l-4e5c? Ze strony producenta: L-4E6S The premier Star Quad cable for all handheld microphone applications. Flexible, satin smooth to the touch and extra strong, this standard diameter, 21 AWG cable fits perfectly in all XLR-type audio connectors. Forty separate strands in each conductor eliminate breakage due to flexing. Available in 10 beautiful matte finish color jackets. L-4E5C A narrow profile version of L-4E6S. Specifically designed to save space and reduce weight during remote field expeditions or confining installations. Nie polecam jednak "coaxa" jako "coaxa" z canare, jest bardzo słabiutki, tu lepiej zagra już kabel antenowy czym lepszy jakościowo tym lepiej np belden h1000 Edytowane 2 Października 2016 przez boomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 A coś z tad, bo tu będę bral te co polecales https://audeos.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mayster- 2 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Pod interkonekty nada się też (a nawet bardziej) l-2t2s: https://audeos.pl/pl/p/Canare-L-2T2S-kabel-symetryczny%2C-do-interkonektow/543 (pod koniec nadchodzącego tygodnia ma dotrzeć). Ciekawym odkryciem jest natomiast kabel ze srebra Yarbo: https://audeos.pl/pl/p/Yarbo-SP-1102PS-kabel-symetryczny-do-interkonektow-z-czystego-srebra/681 ale on akurat gra dość muzykalnie i raczej wycofania średnicy w nim nie uświadczymy. Ze strony producenta: L-4E6S The premier Star Quad cable for all handheld microphone applications. Flexible, satin smooth to the touch and extra strong, this standard diameter, 21 AWG cable fits perfectly in all XLR-type audio connectors. Forty separate strands in each conductor eliminate breakage due to flexing. Available in 10 beautiful matte finish color jackets. L-4E5C A narrow profile version of L-4E6S. Specifically designed to save space and reduce weight during remote field expeditions or confining installations. Nie polecam jednak "coaxa" jako "coaxa" z canare, jest bardzo słabiutki, tu lepiej zagra już kabel antenowy czym lepszy jakościowo tym lepiej np belden h1000 Którego coaxa masz na myśli? Jest ich przynajmniej 5, jak nie 10 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 (edytowane) Dlatego srebro odpada. Polećcie coś na coax z tego sklepu. W sumie widze tylko dwa sommera, więc wybór nie za duży. Edytowane 2 Października 2016 przez rafal735r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melepeta 207 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Jak DIY, to nic z gotowców. Tylko własna konstrukcja. A niech Wam będzie :-) Ten oto i zapomnijcie o IC: http://allegro.pl/belden-8402-i6538850096.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Az tak zaawansowane konstrukcje nie do mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melepeta 207 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 A co tu zaawansowanego? Dwie żyły w ekranie. Ot filozofia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Ale nie mam az takiej chęci na eksperymentowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SomekPoland 121 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Ten Belden to bardzo dobry przewód... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daris666 777 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Czy ten belden nie jest ciemny ? Jak to gra ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SomekPoland 121 Zgłoś Napisano 2 Października 2016 Nie powiem Ci niestety, bo to było już dosyć dawno. Pamiętam tyle, że było bardzo fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bikerbo 46 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Think about this for a moment: It turns out that back in the day that Belden 8402 was the choice for microphone cables in a fair number of recording studios (and other pro-audio applications), so there’s a reasonable chance that for your beloved recordings, the live music went to the microphone, down the Belden 8402 microphone cable, and onto the master tape. Part of what you and I associate with ‘the master tape sound’ is unsurprisingly the sonic characteristics of Belden 8402 microphone cable. Autosugestia level: 999999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gelson 164 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 Czy ten belden nie jest ciemny ? Jak to gra ? To dobry kabelek, ale do lampy - gra "trasą średnicową". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal735r 2210 Zgłoś Napisano 3 Października 2016 On jest cholernie gruby, i pewnie sztywny. Wziąłem Sommera, bo tylko sommera mieli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach