Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo czy kino domowe??

osa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zadałem chyba śmieszne dla wszystkich pytanie, ale dla mnie, zielonego w tym temacie to jest problem.

Chodzi mi w skrócie o to żeby uzyskać, polepszyć dźwięk otrzymywane z TV i wieży. Mam TV Thomsona 29" 100Hz i wieże technicsa, niby oba urządzenia są stereo Tv nawet z systemem virtual dolby, ale uzyskiwany dźwięk powiedzmy przeciętnej jakości. W jaki sposób można to poprawić? Czy zakup kina domowego przy założeniu że oglądanie filmów dvd mnie raczej nie interesuje (wolę posłuchać muzyki) ma jakiś sens? zastanawiałem się nawet nad zestawem samych głośników z aktywnym subem do którego podłącza się satelitki, ale to też podobno jest chała. Czy możecie mi coś doradzić, wytłumaczyć w miarę prosty i zrozumiały sposób?

Bardzo dziękuję i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/12927-stereo-czy-kino-domowe/

>osa

Jeżeli nie oglądasz zbyt często filmów, to musisz po prostu kupić lepsze stereo. Na początek możesz spróbować wymienić kolumny, to zwykle daje największy efekt. Jeżeli chcesz kupić odtwarzacz dvd do stereo, to wybierz taki, który ma wbudowane dekodery DD/DTS z wyjściami analogowymi 2.0, np. Panasonic S-27 lub S-47.

A nie prosciej bylo odswiezyc watek na podobny temat? Tyle tego jest, ze... gdybym sam przeczytal moze inaczej wygladala by moja sciezka z audio... A tak...

...to juz zastanawiam sie czy zostawic tego ampli czy pozbyc sie go nawet z duza strata, bo to, ze stereo bedzie to juz pewniak! ;>

Pozdrawiam.

P.S.

Rozumiem tych, ktorzy tak czesto nawolywuja nowych forumowiczow do czytania a nie otwierania ciagle tych samych watkow. Wiem, ze chce sie zaistniec i ze... ma sie dylemat, ale...

...pisze:

"Zanim dodasz nowy temat skorzystaj z wyszukiwarki!

Sprawdz czy odpowiedz na Twoje pytanie czy problem nie znajduje sie w archiwum forum..."

Temat nr 3234

itd. bla, bla, bla

Nie chcialem byc bynajmniej uszczypliwy :)

Osa jesteś na forum w którym są (prawie?) sami maniacy stereo = audiofile, i normalne jest że polecą Ci stereo. Gdybyś wpisała ten wątek na forum kino domowe pewnie policiliby Ci KD:)) Ale zdrowy rozsądek nakazuje kupić lepsze stereo bo do słuchania muzyki pięć, sześć lub siedem kanałów jest bez sensu:) chyba że słuchasz muzy z DVD która ma ponad 2 kanały

cold fire - masz rację i nie :)) Gdyby napisał że raczej ogląda filmy niz słucha muzyki to myślisz że wszyscy na siłę by wpierali że ma brać stereo...? :) Wątpie.

Pozdrawiam.

The odd get even.

Ururam Tururam-> Święte słowa.

Na cos się trzeba zdecydować. Sprzęt uniwersalny oczywiście istnieje, ale......... .

Szkoda gadać, dobrze się zastanów, bo wydać "kesz" jest łatwo.

A do muzyki oczywiście STEREO.

NIe tak jak ja.8-(((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.