Skocz do zawartości
IGNORED

Chario czy ...? Jakie kolumny do Roksan Kndy K2 ?

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Forumowiczów !

Po nieudanej próbie ożenienia Dynaudio z serii DM z Roksanem Kandy K2 / amp + CD / szukam kolumn podstawkowych do tej elektroniki.

Roksan z Dynaudio to było kremowe, "budyniowe" granie, przebasowione w 16 m2 i jednak z utratą szczegółów.

Okablowanie to Oyaide Explorer 2.0 v.2 i Oyaide Across 750.

Kilka osób bardzo poleca mi Chario Hiper mk2 / są jeszcze nowe do kupienia /, a inni - polecają Usher Mini S-520 II.

Proszę, naprowadźcie na dobry trop... trop grania barwnego i nie zza koca. Czy z tym Roksanem / prezent, więc nie sprzedam tak szybko / jest takie granie możliwe ?

Miłosz

Witam szanownych Forumowiczów !

Po nieudanej próbie ożenienia Dynaudio z serii DM z Roksanem Kandy K2 / amp + CD / szukam kolumn podstawkowych do tej elektroniki.

Roksan z Dynaudio to było kremowe, "budyniowe" granie, przebasowione w 16 m2 i jednak z utratą szczegółów.

Okablowanie to Oyaide Explorer 2.0 v.2 i Oyaide Across 750.

Kilka osób bardzo poleca mi Chario Hiper mk2 / są jeszcze nowe do kupienia /, a inni - polecają Usher Mini S-520 II.

Proszę, naprowadźcie na dobry trop... trop grania barwnego i nie zza koca. Czy z tym Roksanem / prezent, więc nie sprzedam tak szybko / jest takie granie możliwe ?

Miłosz

No właśnie podstawowe pytanie...Jaki budżet?

De gustibus non est disputandum

Jeżeli szukasz czegoś co nie zamuli Ci brzmienia warto by było przesłuchać również kolumny B&W 685 S2.

http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/685-s2.html

Salon TopHiFi - LUBLIN, ul. Fabryczna 2, piętro 1

81 531 78 51, [email protected]

pn-pt: 10.00–19.00, sob: 10.00–14.00

Nie jest tak źle! Za taką kwotę można poszukać Eposów ES....

Tylko gdzie je kupić w jak najlepszym stanie?

np. na giełdzie HIFI -zalecam odbiory osobiste.

ps. podpowiadam tylko gdzie kupić, bo to jak grają, to nie mam pojęcia...:)

Pozdrawiam

Niedługo też będę miał Kandy K2 i myślę między innymi nad ATC SCM 7lub11, RLS Calisto III bądź IV, Kef LS50, Proac 1sc, Amphion Argon 3, Definitive Technology Studio Monitor 55 (oczywiście będę polował na używki bo nówki za drogo).

Chyba ATC są najbardziej detaliczne i przejrzyste...

Tylko gdzie je kupić w jak najlepszym stanie?

Szukałem miesiącami i przez głupotę sprzedałem.Aukcje,giełdy warto czekać i szukać...

Warto jeszcze wziąć pod uwagę Tannoy Precision 6.1 lub tańsze Revolution XT 6 ale te małe Kefy LS50 też potrafią zaskoczyć.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Warto jeszcze wziąć pod uwagę Tannoy Precision 6.1 lub tańsze Revolution XT 6 ale te małe Kefy LS50 też potrafią zaskoczyć.

Nie wiem czy już padło pytanie o metraż pomieszczenia....

Nie wiem czy już padło pytanie o metraż pomieszczenia....

Jest podany w pierwszym poście - 16m2

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.