Skocz do zawartości
IGNORED

Chario Premium 1000 mk2

Piotr_57832

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych monitorów? Potrzebuję żywych, niezamulonych kolumienek do Roksan Kandy K2. Jedna osoba z forum poleca mi te Chario do Roksana a teraz akurat widzę ogłoszenie tych kolumienek na allegro.

Kłopot w tym, że nie mam możliwości odsłuchać. Nigdzie nie widzę recenzji ani testów. Kupowałbym w zasadzie w ciemno. To kolumny w obudowie zamkniętej? Jak z basem, wysokimi i średnicą?

Do tej pory szukałem do Roksana coś z Eposa (Epos Epic 2, Epos Elan 15), jeszcze wcześniej byłem napalony na ATC 11 lub Proac (ale nie wiem czy K2 wycisnął by z nich pełnię możliwości).

Obecnie mam Indiana Line Tesi 260 i wiem, że na innych kolumienkach będzie dużo lepiej. Polować dalej na Epos Epic 2?

https://www.audiostereo.pl/topic/129674-chario-premium-1000-mk2/

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych monitorów? Potrzebuję żywych, niezamulonych kolumienek do Roksan Kandy K2. Jedna osoba z forum poleca mi te Chario do Roksana a teraz akurat widzę ogłoszenie tych kolumienek na allegro.

Kłopot w tym, że nie mam możliwości odsłuchać. Nigdzie nie widzę recenzji ani testów. Kupowałbym w zasadzie w ciemno. To kolumny w obudowie zamkniętej? Jak z basem, wysokimi i średnicą?

Do tej pory szukałem do Roksana coś z Eposa (Epos Epic 2, Epos Elan 15), jeszcze wcześniej byłem napalony na ATC 11 lub Proac (ale nie wiem czy K2 wycisnął by z nich pełnię możliwości).

Obecnie mam Indiana Line Tesi 260 i wiem, że na innych kolumienkach będzie dużo lepiej.

Epos Es...to dobra droga.

De gustibus non est disputandum

Dobra, ale nie jedynie słuszna.... Chario są bardzie plastyczne niz Eposy i maja lepszą barwę. No, ale teraz w audio mamy modę na jasny dźwięk. Analogowe granie zaczyna umierac. Ludzie dają sie zwieść analitycznemu dźwiękowi, który jednakk na dłuższą metę męczy. Ale... to tylko moji opinia.

Przepraszam za literówki. Pisałem szybko w telefonie.

Dobra, ale nie jedynie słuszna.... Chario są bardzie plastyczne niz Eposy i maja lepszą barwę. No, ale teraz w audio mamy modę na jasny dźwięk. Analogowe granie zaczyna umierac. Ludzie dają sie zwieść analitycznemu dźwiękowi, który jednakk na dłuższą metę męczy. Ale... to tylko moji opinia.

Przepraszam za literówki. Pisałem szybko w telefonie.

Chwilowy efekt "WOW", trzeba być ostrożnym, bo może zgubić...

Pozdrawiam

Chwilowy efekt "WOW", trzeba być ostrożnym, bo może zgubić...

Pozdrawiam

Można również doradzać coś, czego się nie słyszało lub co za chwilę ktoś będzie chciał opchnąć.Niektórzy twierdzą, że Roksan Kandy K2 to totalny misiak, zamulacz i oprócz tępej siły i mocy brak mu prawdziwej wydajności prądowej. Inni lubią tę elektronikę I tak można w kółko, szczególnie w audio.

Był czas, że wielu użytkowników tego forum było w posiadaniu kolumn Chario, szczególnie modelu Delphinus. Były zachwyty, a później cisza... Czy to oznacza, że przebrzmiał efekt WOW ? Może....A może mają dość czczej pisaniny na forach i zajęli się w końcu słuchaniem muzyki? A "muzyki w muzyce" to w kolumnach Chario nie brakuje.

Można również doradzać coś, czego się nie słyszało lub co za chwilę ktoś będzie chciał opchnąć.Niektórzy twierdzą, że Roksan Kandy K2 to totalny misiak, zamulacz i oprócz tępej siły i mocy brak mu prawdziwej wydajności prądowej. Inni lubią tę elektronikę I tak można w kółko, szczególnie w audio.

Był czas, że wielu użytkowników tego forum było w posiadaniu kolumn Chario, szczególnie modelu Delphinus. Były zachwyty, a później cisza... Czy to oznacza, że przebrzmiał efekt WOW ? Może....A może mają dość czczej pisaniny na forach i zajęli się w końcu słuchaniem muzyki? A "muzyki w muzyce" to w kolumnach Chario nie brakuje.

Pisanie o niesłuchaniu lub handlu sprzętem nie był przytyczką do kolegi jbmar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.