Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis projektorów

Ultro

Rekomendowane odpowiedzi

Cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moją optomę jak i wcześniejszego Sanyo ogarnąl CMS z elektrody.

Napisz, że jesteś z polecenia Excalibue.

Nie tak dawno było też płyta główna do HD82 ( domyślam się, że o niego chodzi ) na allegro. U tego gościa co sprzedaję tą płytę, regenerowałem lampę i super chodziła, więc i płyta powinna być ok.

Dzięki, projektor poszedł do serwisu, tam stwierdzili że to wina płyty ( projektor się zawiesza po projekcji ) znalazłem tego gościa z allegro i sprzedał mi płytę którą wysłałem do serwisu z prośbą o montaż, stwierdzili że płyta jest walnięta (ta kupiona ) Facet od płyty zarzeka się że to niemożliwe i zaoferował że on to ogarnie i naprawi ale w sumie to nie wiem czy jest w stanie.

Na razie jestem "pińset" w plecy (błędna diagnoza w serwisie optomy 250 plus ta płyta za 250) a proj jak niezrobiony tak niezrobiony.

Masz jakiś kontakt do tych CMS z elektrody ?

Jeśli piszę, że to ogarnie to co Ci szkodzi spróbować ?

Oczywiście jeśli zrobi to nieodpłatnie.

Na allegro była partia projektorów HD82, z uszkodzonymi obudowami, jedne działały, drugie nie, domyślam się, że kupił którąś partie i jakiś element nie działał, być może Chip DMD ( najdroższy ) więc porozbierał na części.

Jeśli chodzi o tego gościa co myślę, z Cieplewa to jak na razie nie miałem z nim problemów ( zapomniałem, że koledze robił kiedyś balast w TW700, projektor co prawda doszedł niedziałający, ale po odsyłce, naprawił ponownie na swój koszt i smiga do dziś ).

Polecałem także paru osobom regeneracje lamp u niego.

Jednak to było 3 lata temu, teraz serwisuje jak coś się zepsuje u CMS'a ( ostatnio sklejał mi tunel świetlny )

Z tym serwisem optomy to było wiadomo, że wskażą usterkę płyty głównej, tam się nie bawią w dokładne sprawdzanie elementów płyty, na darmo wywaliłeś te 250zł.

Moja ma już przelatane 9,000h, wcześniej chyba była używana w jakimś lokalu bo syf z fajek był w środku, została przeczyszczona i lata dalej.

Duża obudowa sprzyja żywotności, trochę dziwne, że masz problemy już po tak małym przebiegu.

Te wyłączanie na twardo też jej nie pomagało : )

Była też nie dawno troszkę poklejona HD82 na allegro, poszła za 1400zł, mogłeś ją kupić a tą porozbierać na części, ale już przepadło.

Z tym zacinaniem się menu to Ty kiedyś pisałeś na AVforums ( 2012r ) ?

Kontakt podam na pw.

Co do serwisu optomy to za pierwszym razem nawet nie zdiagnozowali usterki, wgrali soft przeczyścili i powiedzieli że ma działać...

Nie chce mi się skupować i wywalać kasy na części bo i tak mi tego u mnie nikt nie zrobi.

Serwis twierdzi że niby procesor się przegrzewa, mi się wydaje że to jakaś głupota, kondensator , zimny lut itp. tylko jak napisałeś, serwis nie będzie się bawił w takie niuanse. Zaproponowali płytę za 825 zeta... trochę drogo.

Nie, nie pisałem na AVforums

Jak się wkurwie to kupię sobie nowy inny, tylko mi tego szkoda bo byłem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Tutaj właśnie ktoś miał podobny problem.

Cena jak za płytę i tak dobra, choć z tego co pamiętam jak rozbierałem ten projektor, to pod spodem była jeszcze mniejsza płytka.

Trzeba by wziąć serwisówkę i prześledzić drogę sterowania projektorem, ciekawe czy dałoby radę sterować nim przez RS232, kiedy się zawiesza..

Elektronikiem nie jestem więc tylko głośno myślę, próbuj u tego z Cieplewa i daj znać co i jak.

Ukryta Zawartość

Tak, jest dwie płytki, cenę dali 1000 tylko odliczyli te 250 (używana z demontażu, nowa 1800 chyba ) gwarancja tylko 3 miesiące. Ten z Ciepielewa ma obydwie. No nic zobaczymy co z tego wyjdzie. Tylko się obawiam jak ten projektor zniesie te podróże kurierem :/

Nie zapomnij proszę o tym kontakcie do CMS.

Skombinuj duuuży karton owiń sporą warstą folii bąbelkowej i wypełnij resztę tyloma miękkimi ubraniami ile jesteś w stanie zmieścić.

Będzie to dużo lepszą opcją niż styropiany, najważniejsza jest amortyzacja przy wysyłkach kurierskich tak delikatnych rzeczy, inaczej prędzej czy później rozleci Ci się tunel świetlny i trzeba będzie go na nowo sklejać - dodatkowe koszta.

Zastosowali tam niestety klej, który po latach nie trzyma już tak dobrze.

Jestem przedrażliwiony na punkcie zabezpieczenia paczki i wole poprawić fabrykę, choćbym miał oryginalny karton z wypełniaczem :)

Tunel robiłem, bo mi się właśnie dodatkowo w transporcie rozleciał, choć on i ze starości po normalnym przenoszeniu lub z temperatury potrafi się rozsypać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.