Skocz do zawartości
IGNORED

Długie kable pomiędzy źródłem a wzmacniaczem.

Hemisys

Rekomendowane odpowiedzi

Większość z Was posiada źródło tuż przy wzmacniaczu i aspekt okablowania źródło wzmacniacz jest pomijany. Ale co zrobić gdy pomiędzy źródłem (dla przykładu komputerem w innym pokoju) a wzmacniaczem jest około 5m?

Czy w przypadku braku rozwiązania optycznego można jakoś uratować sygnał? Lub czy w ogóle jest on stratny w sposób zauważalny?

Dokopałem się do ciekawej informacji zawartej w tym temacie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No ale chcesz to łączyć po analogu kablem RCA czy USB bo wzmak ma np. przetwornik.Napisz jaki masz wzmacniacz

Ja swego czasu używałem długich kabli RCA ok3,5m i żadnych zakłóceń nie wprowadzały.Oczywiscie nie był to główny system więc nie przywiązywałem śmiercionośnej uwagi do jakości.

No ale chcesz to łączyć po analogu kablem RCA czy USB bo wzmak ma np. przetwornik.Napisz jaki masz wzmacniacz

Ja swego czasu używałem długich kabli RCA ok3,5m i żadnych zakłóceń nie wprowadzały.Oczywiscie nie był to główny system więc nie przywiązywałem śmiercionośnej uwagi do jakości.

Kabel RCA. To jest w ogóle kabel USB do wzmacniacza? Obecnie mam LBT-D309 i właśnie zebrałem malutką kwotę 300 na nowy (używany) wzmacniacz.

To jest w ogóle kabel USB do wzmacniacza?

No raczej, jeśli wzmacniacz ma wbudowany DAC USB. Za 300zł może kupisz jakiś wzmacniacz z wejściem optycznym i wtedy odległość nie będzie problemem. Możesz jeszcze wystrugać trochę grosza na konwerter USB-SPDIF, i sygnał poleci w trybie bit-perfect.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.