Skocz do zawartości
IGNORED

Memory player np. Msb platinum data jako transport

Aethelred

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktoś doświadczenie z Memory playerem np Msb platinum data lub PS audio jako transportem do cd.? Czy to dobra droga w dobie umierający napędów i braku części zapasowych np. Ten msb ma standardowy dvdrom jako napęd. Szukam transportu do Accustic arts dac. Jak wygląda awaryjność takich transportów oprócz mechanizm która można łatwo wymienić. Nie jestem jeszcze gotów na pliki i mam ok 1000 cd i tyle samo lub ciut więcej vinyli.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Tak jak napisałem dostępność napędów i sposób przesyłu da ych. Pytam czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie.

Czesc, mam MSB Signature cd data i jestem z niego bardzo zadowolony. Przy zakupie porownywalem z transportem od AA ale jakos gorrzej to gralo wraz z moim dac-kiem ( syczenie, duzo cyfrowego nalotu). Wracajac do msb. Troche glosny jak go wlaczysz ale nie grasz muzyki, troche wiecej czasu potrzebuje aby zaczac grac ale jak dla mnie super odtwarza cd, a jak naped padnie to wezme zamiennik ze sklepu komputerowego na czas czekania na dostawe czesci zamiennej

Z wlasnego doswiadczenia slysze ze plyta gra lepiej niz plik z tej samej plyty. Roznica nie jest kolosalna. Dlatego tez jak mam " lenia" to odpalam pliki, jak mam ochote na konkretne sluchanie to slucham plyt.

Wiesz większość z nas ma sporo zajęć a ripowabie 1000 cd trochę czasu zajmie. Właśnie skończyłem skanowanie analogowych negatywów do pliku i zeszło mi chyba 4 - 5 miesięcy i proces też był polautomatyczny na Minolta 5400. Może później znajdę chwilę czasu a poza tym jednak jak czytam to granie z plików nadal jeszcze nie jest optymalnie poznane a urządzenia pojawiają się coraz to lepsze. Gram z plików jak pracuje i jest to Auralic Vega do WA2 wzmacniacz i słuchawki at w5000. Próbuję się przekonać do dsd ale jakoś dźwięk bardzo poukładany ale mniej angazujacy. Takie tam moje spostrzeżenia.

Nie jest tak źle.

Mam dBpoweramp z wykupionym abonamentem w GD3 i stary pecet z 6 napędami DVD.

Trzy tysiące płyt zripowałem w dwa weekendy.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Okładki w 90 procentach są.

Co do tagów to nawet w klasyce za bardzo nie mam się do czego przyczepić.

No chyba, że idzie o jakieś totalne egzotyki.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Ja akurat sam nie zrobiłem tego, ale jak byłem aktywny na forum Naim w UK to tam praktycznie każdy, kto miał streamery naim'a miał poripowane całe swoje kolekcje. Konsensus był niby taki, że gra to lepiej.

????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.