Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe Philips HTD 3510/12

funkLord

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem coś podobnego, jest bas, są wysokie tony, więc jak w filmie będzie muzyka typu "um-cy um-cy", to potrafi taki zestaw zagrać efektownie. Jednak cokolwiek ambitniejszego to już zniekształcenia zabijają wszystko i wtedy dobrze, że jest wydzielony kanał centralny - przynajmniej dialogi nadal słychać. Zatem jeśli tylko i wyłącznie do filmów 5.1 z płyt DVD, to - za tę cenę - czemu nie! Jeśli część filmów jest w 2.0 albo jeśli zestaw miałby służyć niekiedy również do muzyki - zdecydowanie odradzam.

To juz lepiej kupić jakiś soundbar z jak największą ilością wejść hdmi coby nie było problemów z podłączeniem do niego sprzętu, swego czasu był taki fajny od Panasa , model 770 z 3 wejściami hdmi, 2 optycznymi , z USB i bluetooth oraz bezprzewodowym subem ale słyszałem, że ciężko go dostać. Do tego dokupujesz jakiś odtwarzcz blu-ray za 300-400 zł i z głowy.

No wiadomo, jak się podniesie budżet 4-krotnie, to rozwiązania znajdą się ciekawsze. Mój pierwszy zestaw kina to wszystko używane a do tego tylko blu-ray nowy, całość przekroczyła 2 tys zł, a gdy posłuchałem zestawu podobnego do tego Philipsa, to aż mi się żal zrobiło, że tyle wydałem a efekt niewiele lepszy. Ale tylko dopóki nie puścili jakiejś muzyki w filmie, albo gdy nie zrobiła się jakaś rozróba na ekranie - wtedy dźwiękowy chaos, ale w sumie na ekranie również, więc nie było to aż tak nienaturalne. ;)

Tego Philipsa nowego widzę obecnie poniżej 390zł i w tej cenie - mimo wszystko - typowo i tylko i wyłącznie do filmów DVD 5.1 uważam za przyzwoity zakup (a mam wymagające ucho, wychwytujące długą listę wad w dźwięku z amplitunerów po kilka-kilkanaście tys zł). Jako bardziej uniwersalny zestaw (również do stereo), widziałbym jakieś stare monitory plus wzmacniacz - i dźwięk albo analogowo z odtwarzacza, a jak się nie da, to analogowo z wyjścia słuchawkowego w telewizorze, chyba że kolejna inwestycja - tani DAC. Zatem wszystko zależy od założonego budżetu i od zastosowania.

Tak, to ma być typowo do filmów 5.1. Muzyki nie planuję na nim słuchać. Pytam bo znalazłem taką promocję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a mój stary sprzęt się "rozleciał". Nie mam też za dużego budżetu, tak do 5 stów chciałbym się zmieścić. Jeśli nie, to coś w podanym przedziale cenowym polecacie, do 600 zł góra, czy nie ma raczej nic dobrego w takim zakresie i lepiej więcej dołożyć ?

Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jeszcze kilkanaście zł taniej niż na szybko znalazłem. ;) Jeśli rzeczywiście wyłącznie do 5.1 z DVD i z ograniczonym budżetem, to wg mnie dobra oferta! Takie gotowe zestawy po ponad tys zł grają i tak za słabo by mówić o zadowalającym poziomie dźwięku gdy dzieje się więcej w filmie/muzyce, duży skok jakości słychać dopiero gdyby się wydało 2-3 tys zł, np na coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus subwoofer.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.