Skocz do zawartości
IGNORED

Problem przy połączeniu W-Fi - Denon DNP-730AE

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem przy połączeniu po Wi-Fi odtwarzacza sieciowego DNP-730AE. Normalnie się łączy, ale przy słuchania radia czy odtwarzania muzyki z serwera ciągle zrywa połączenia. Pogra 30 sekund czy max minutę i zrywa połączenia. Wywala Brak połączenia sieciowego, albo Zerwano połączenie i tak w koło. Po połączeniu kablowym jest wszystko normalnie. Czy może to być wina starszego routera, bo już kilka latek ma. Dodam że mam jeszcze w domu starszy model, DNP-720AE i działa po Wi-Fi bez zarzutu.

?👈

A da się w ogóle? Nie wiem na ile to wina routera? DNP-730AE przyszedł dziś. Stary model 720AE działa normalnie, laptop, telefony też.

Taki mam router

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Ja bym nie zrzucał winy od razu na router - jeżeli 720 działa. U mnie DLInkDi525 ma już z 15 lat i..... działa :)

rafal735r podłącz się proszę do WiFi przez telefon - w telefonie ustaw Router WiFi i w 730 przekieruj się na telefon. Telefon będzie musiał mieć internet po 3G. Jeżeli przez telefon będzie wszystko ok to faktycznie router może wymagać odświeżenia firmware.

Możliwe że 730 działa w WiFi 802.11n i rezerwuje inne porty. W konfiguracji routera będzie widać jaki system jest w użyciu i będzie można zmienić port na inny, a najprawdopodobniej ma słabszą antenę i gubi zasieg.

Daleko ma 730 do routera? Ja miałem kiedyś 2 takie same tablety Pentagrama i jeden łapał WiFi po całym domu a inny już po 4metrach gubił sygnał - z tym że ładnie sie do routera logował, ale internetu już nie miał.

Hmm no ja winy (przynajmniej narazie) doszukiwałbym sie w nowym streamerze jeżeli wszystko inne hula bez problemu....Nie ma jakiegos nowego firmware do wgrania dla 730 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Serial Number potrzebny

OK , mam - najnowsza wersja 17.93 z 3.08.2016 , masz taką u siebie na pokładzie ?

Ukryta Zawartość

Nie wiem, sprawdzę i jak coś zaktualizuje po kablu.

Ja bym nie zrzucał winy od razu na router - jeżeli 720 działa. U mnie DLInkDi525 ma już z 15 lat i..... działa :)

rafal735r podłącz się proszę do WiFi przez telefon - w telefonie ustaw Router WiFi i w 730 przekieruj się na telefon. Telefon będzie musiał mieć internet po 3G. Jeżeli przez telefon będzie wszystko ok to faktycznie router może wymagać odświeżenia firmware.

Możliwe że 730 działa w WiFi 802.11n i rezerwuje inne porty. W konfiguracji routera będzie widać jaki system jest w użyciu i będzie można zmienić port na inny, a najprawdopodobniej ma słabszą antenę i gubi zasieg.

Daleko ma 730 do routera? Ja miałem kiedyś 2 takie same tablety Pentagrama i jeden łapał WiFi po całym domu a inny już po 4metrach gubił sygnał - z tym że ładnie sie do routera logował, ale internetu już nie miał.

Do routera nie daleko, może 3metry. Pokazuje 100%. Też myślałem o tym telefonie, ale nie wiem czy mam w domu 3G. Znalazłem na stronie producenta roitera jakieś dwie aktualizacje, ale nie wiem nawet jak się za to zabrać. Która nowsza, która starsza, nic nie jest napisane.

?👈

Ostatnio aktualizowalem u siebie starszy model rutera dlinka i nie wiem co to ma zmieniać. Jak nie działało tak nie działa dalej.

Wymieniłem na inny.

Co do dno730 to najpierw spróbował bym aktualizacji softu. A problem przypomina mi dolegliwości z denona ceol. Tak podobnie to szwankowalo. Druga wersja już miała to poprawiona.

Jak update nie pomoże to raczej serwis.

Player jest jeszcze na gwarancji. Poprzedni użytkownik uzywal go po WiFi i twierdzi że wszystko zawsze mu działało prawidłowo. Zrobie aktualizacje po LAN i zobaczę.

?👈

No to zostaje jeszcze możliwość zabrać go pod pachę i sprawdzić u kogoś. Nie musi być podłączony do sprzętu. Na wyświetlaczu widać czy gra czy zacznie tracić zasięg.

Pozdrawiam

No to sobie polepszylem. Zaktualizowałem router i w ogóle nie mam internetu nigdzie. Błędne haslo. A gdzie, jak ustawić jakieś kolejne nie mam pojęcia.

?👈

Sie najebalem z tym badziewiem, ale działa. Jak napisałem wyżej zrobiłem aktualizację i hasło mi się zmieniło. Zrobiłem restet routera, dalej to samo. Wgrałem następną aktualizacje i jeszcze gorzej. Przy resetowaniu routera cos się pochrzaniło, przestało działać Wi-Fi. Paliła tylko dioda power i od neta i nic. Zdechł na amen. Pojechałem szybko po nowy router do media expert. Zainstalowałem przed chwila i działa. Na razie nic nie przerywa.

?👈

Ogólnie to ja używam Yamahy CD N500. Denona kupilem w ramach nudy, powiem szczerze że zaskakująco dobrze gra po analogu jak na taką cenę.

?👈

Yamaha? Za ta kase i tak jest dobrze. Waga przyzwoita więc nie oszczedzali na obudowie chociaż. Ale jest kilka rzeczy fajniejszych w denonie. Np ekran, który pokazuje też tytuly itp. Za to coaxa nie ma.

?👈

tak, denek dnp-730ae gra bardzo dobrze, lepiej od 720ae i lepiej od ca sm6..:-) przynajmniej jesli chidzi o radio internetowe...

leży tylko funkcjonalnosc pod wejsciem usb, brak odczytu duzych dyskow ntfs...

z pena też lepiej zagral flaca niż oslawiony ca sm6...

i lepiej od.marantz na6005 zgrywa się ze wzmakami denona..

az szkoda że nie ma wejść cyfrowych, bylby dobrym dacem...

• 4 miesiące później...

Panowie Dziś na DNP730AE wyświetliła się nowa aktualizacja polepszająca stabilność systemu.

Ale w żaden sposób nie mogę sprawdzić jaki ma numer update. Czy wiecie jak to sprawdzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.