Skocz do zawartości
IGNORED

Cena dotyczy 1 szt. kolumn.

Krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym poruszyć temat który mnie trochę zaczyna drażnić. Często przeglądając różne oferty kolumn głośnikowych na pierwszy plan jest wystawiana cena. Później jak już człowiek się zastanawia nad danym modelem to dostrzega malutkimi literkami napis "Cena dotyczy 1 szt. kolumn." Kolumny sprzedawane są parami. Nie znam wszystkich cen w przybliżeniu i czasami można się zdziwić przy zakupie. Nie za każdym razem ten napis że cena jest za 1 szt. jest zauważony. To tak samo jakbyśmy chcieli kupić rękawiczki albo buty, a przy kasie okazuje się że są dwa razy droższe bo cena jest za 1 szt. Czy Wam też to czasami przeszkadza ? Czy można zmusić branżę żeby wystawiała cenę za dwie kolumny skoro jednej kupić nie można ?

https://www.audiostereo.pl/topic/130095-cena-dotyczy-1-szt-kolumn/

Temat poruszany wiele razy. Nie wiele sklepów podaje cene za pare. Jest to denerwujące przy poszukiwaniu, bo nie wiadomo np na Allegro jakie widełki cenowe wpisać w wyszukiwarkę.

?👈

A jakbyś chciał nabyć do KD zestaw,to jak podawać powinni ceny?

Najlepiej w taki sposób:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jakbyś chciał nabyć do KD zestaw,to jak podawać powinni ceny?

Normalnie: Cena xxx za 5.0 plus subwoofer xxx zł.

Chyba, że sub jest sztywno w zestawie, wtedy cena xxx za 5.1

Można prościej?

Przecież tu chodzi wyłącznie o to, by w wyszukiwaniu po cenie kolumny były niżej pozycjonowane, czyli więcej klientów je zauważyło.

Jeszcze dodatkowo- im więcej razy "wyskoczą", tym wyżej przesuną się w googlach.

Dokładnie....

Podobnie jak jakiś żarłok chce kupić szyneczkę a tu cena za 100 gr. Acz raz widziałem cenę za 75 gram - to to już było mistrzostwo krętactwa ;P (przeliczcie sobie w pamięci cenę kilograma - lol)

A ciut poważniej jak sklep stosuje taki prostacki chwyt żeby lepiej się w wyszukiwarkach ulokować to mądremu klientowi powinni się włączyć wszystkie alarmy jakie ma. Bo skoro kombinują przed sprzedażą to jakie brudne numery będą robić w razie reklamacji ???

Najbardziej wkurzający jest dopisek, że sprzedaż odbywa się tylko parami.

Dobre, ale jak nie ma dopisku, można im chamski numer wyciąć i kupić.... 1 sztukę.....

Oj panika w całym sklepie ;P

Ostatnio kupowałem tak elektronarzędzie akumulatorowe...

Na pudełku z opisem i zdjęciami działającego produktu było 300 a wyszło ponad 600...

Akumulator i ładowarka...

Nie wiem czy sprawa nie byłaby do wygrania...

Na pudełku nie znalazłem notki mówiącej, że rysunek jest poglądowy a cena nie dotyczy aku i ładowarki...

Ostatnio kupowałem tak elektronarzędzie akumulatorowe...

Na pudełku z opisem i zdjęciami działającego produktu było 300 a wyszło ponad 600...

Akumulator i ładowarka...

To raczej zrobili Cię w jajo - pardon za określenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.