Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć stare kino domowe do Telewizora LCD

Krystian_64668

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w tytule mam pewien problem. Chciałbym podłączyć swoje stare kino domowe Thomson CS1200VD do Telewizora LG 42LD550. teraz pytanie jaki kabel kupić oglądając TV dźwięk leciał z głośników kina domowego? Nie wiem czy kino ma taką opcje żeby działało przez TV. Czy może trzeba kupić jakąś przejściówke? Proszę o waszą pomoc i konkretne odpowiedzi oraz linki z kablami.

Zdjęcia wejść kina i TV poniżej.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-64713-0-40017400-1479587039_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma zlacza optycznego w tym tv?

Jak nie ma to musisz polaczyc kablem rca.

Nawet jeśli złącze optyczne jest to co to da ? Z tego co widać KD ma tylko Optical Out ;)

AUX L R kina z audio out L R telewizora - jeśli takowe jest. Jeśli nie ma to lipa.

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

...i pająki ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Mały jack na 2RCA. Jedyne wyjście dźwięku które pokazałeś na zdjęciach to wyjście słuchawkowe. Ale może jest w TV tzw. eurozłącze SCART i z niego możesz wyprowadzić audio. Jeśli chodzi o wejście w kinie domowym to sprawdź czy AUX2VCR to wejście sygnału czy wyjście. Jeśli tylko wyjście to lipa. Zostaje SCART w kinie tylko czy przyjmuje on dźwięk na wejściu by puścić na głośniki. Powinien. Jeśli tak to kabel SCART-SCART.

Kina mają zwykle TYLKO wyjście przez scart ( czy euro ).

Jedyne rozwiązanie ( jeśli na fotkach są wszystkie złącza ) to kabel mini jack ( słuchawki )

rozszyty na dwa kable cinch do AUX kina.

Jak jest SCART ( a chyba jest ) to z wyjścia fonii L i R tego złącza na AUX jw.

Są takie przejściówki w handlu.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ten telewizor nie ma wyjścia dźwięku przez SCART.. zresztą nie tylko ten. Nie ma też wyjścia analogowego - poza słuchawkowym, do którego nie da się podłączyć w/w kina domowego (za niski poziom napięcia) będzie za cicho.

Jedyna opcja to kupić przetwornik DAC - TV na tylnej ściance ma wyjście optyczne (na zdjęciu w/w jest bok TV). Np Fiio D03.

PS. Co to za kino domowe - nie widzę wyjść na głośniki.

Głośniki satelitki podłączane są do suba a sub do gniazda sub.

Na fotkach tego TV widać przy gnieździe SCART oznaczenie dwukierunkowości in-out więc stąd moja ocena sytuacji. Nic nie wychodzi z TV na Scarcie? Aż muszę zobaczyć serwisówkę tego TV. Fajnie jakby kolega zakładający temat coś napisał, podłączył, sprawdził itd.

Witam, tak jak w tytule mam pewien problem. Chciałbym podłączyć swoje stare kino domowe Thomson CS1200VD do Telewizora LG 42LD550. teraz pytanie jaki kabel kupić oglądając TV dźwięk leciał z głośników kina domowego? Nie wiem czy kino ma taką opcje żeby działało przez TV. Czy może trzeba kupić jakąś przejściówke? Proszę o waszą pomoc i konkretne odpowiedzi oraz linki z kablami.

Zdjęcia wejść kina i TV poniżej.

Pozdrawiam.

przejsciowka-euro-3-x-rca-chinch-adapter-svhs-38-3491231264.jpg

Musisz się zaopatrzyć w taką kostke i kabek 2 razy chinch z obu stron.Kostke podłanczasz w telewizorze a delej chinchami do kina w wejście aux.Powinno takie rozwiązanie działać.Ja bynajmniej mam tak i działa w 100%.Nie będzie tobie działać tylko dzwięk z podłączonego do tv pendriva.

.

Z tv dźwięk wypuść optykiem do taniego dac z Aliexpress lub Allegro- ceny zaczynają się od 20 zl. Dalej z dac do kina 2x cinch do wejścia audio in. Prościej i lepiej się nie da.

Powinno takie rozwiązanie działać.Ja bynajmniej mam tak i działa w 100%

A masz en sam model TV - ja mam LG 42LD650 i dźwięku na SCART nie ma - podobno ma być gdy TV jest w trybie analogowym - cokolwiek to znaczy.

A masz en sam model TV - ja mam LG 42LD650 i dźwięku na SCART nie ma - podobno ma być gdy TV jest w trybie analogowym - cokolwiek to znaczy.

W trybie analogowym.Czyli tak jak pisałem z programów analogowych(telewizja kablowa i naziemna cyfrowa) cyfrowa z dekodera jak i film odtwarzany z pendriva nie będzie ci działać.Jeżeli ma działać pozostaje tylko jak kolega prolick pisze zakup dac-a.

Wystawka z Niemiec?

Że jak?

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.