Skocz do zawartości
IGNORED

kable zasilające -> czy możliwe jest...

rangefinder

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem na etapie poszukiwań kabli zasilających.

Mój zestaw najlepiej brzmi na Harmonix X-DC2, lub Furutech Evolution Power. Obecnie testuję Wireworld Aurora 7 i Electra 7, niestety od Harmonixa i Furutecha dzieli je dosyć dużo.

Poprzez DIY chciałbym odtwaorzyć kable Harmonixa, lub Furutecha, czy jest to możliwe?

Tak, możesz kupić Furutecha z metra ;)

ależ oczywiście, tyle, że wg mnie Furutech nie sprzedaje takiego przewodu na metry.

Bardziej chodzi mi o odtworzenie charakterystyki tych kabli. Są to kable mające niebagatelny wpływ na rozdzielczość dzwięku.

Gość

(Konto usunięte)

ależ oczywiście, tyle, że wg mnie Furutech nie sprzedaje takiego przewodu na metry.

Bardziej chodzi mi o odtworzenie charakterystyki tych kabli. Są to kable mające niebagatelny wpływ na rozdzielczość dzwięku.

Obawiam się że eksperymenty pochłoną mniej więcej tyle co koszt pojedynczych sieciówek firmowych. Dobry kabel z miedzi monokrystalicznej 7N to wydatek ok 100-150 euro za metr do tego wtyki i tak trzeba przerzucić z 5-10szt, bo każdy trochę inaczej gra.

Obawiam się że eksperymenty pochłoną mniej więcej tyle co koszt pojedynczych sieciówek firmowych. Dobry kabel z miedzi monokrystalicznej 7N to wydatek ok 100-150 euro za metr do tego wtyki i tak trzeba przerzucić z 5-10szt, bo każdy trochę inaczej gra.

czy mam rozumieć, że w kablu sieciowym największy wpływ na dźwięk mają wtyki?

Śmiem twierdzić inaczej.

Oczywiście ,że można mieć na temat wtyków swoje zdanie :)

Dlamnie np takie 11 to normalnie padaka,suchotniki ,zepsują każdy kabel ,25 i 28 to dużo lepiej,wyższe jeszcze lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.