Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw głośników???

S??awekD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z góry przepraszam zirytowanych, że powraca pewnie nie raz zadawane pytanie, z drugiej strony w wyszukiwarce nie znalazłem wiele.

Audiofilem nie jestem, chcę kupić zestaw apli Y RXV-650 i nagrywarka DRX-2 ( ok. 3000 na allegro) i mam dylemat jaki zestaw głośników do tego wybrać w cenie ok. 2000-2500 . Zależałoby mi na dużych frontach bo zestaw nie tylko będzie do oglądania filmów ale sądzę że w 70-80% do audio. Pokój ok 30 mkw.

Każda wypowiedź mile widziana - nawet zbesztanie na dzień dobry !!!

Z góry dzięki wielkie dla cierpliwych.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/13017-jaki-zestaw-g%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w/

Jeżeli na kolumny masz tylko 2-2,5 tys. złotych, i chcesz w 70% słuchać muzyki, przeznacz całą kwotę na dwa duże fronty. Do zestawów 5.1 za taką kwotę tej Yamahy 650 po prostu szkoda! Tył i centralny dokupisz później.

skontaktuj sie ze mną na gg: 4055602 lub napisz maila na [email protected] .... mysle ze cos bede mial,ale najchętniej też bym Cię skłaniał w kierunku stereo,tzn samych frontów...

Skoro musisz za te pieniądze mieć cały zestaw to proponuję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jeśli Ci się nie spieszy to może za tą kwotę wpierw dobre fronty?

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

Dzięki wielkie za dotychczasowe sugestie. Zadając to pytanie lyczyłem się z tym, że dostanę skarajne odpowiedzi. Dla niektórych 2500 na zestaw głośników to bardzo mało, a niektórzy za tyle całe KD kupują i są zadowoleni. Tu też nasuwa się kilka pytań: czy warto przy tym sprzęcie myśleć o Kodach? Czytałem niby trochę na ich temat i jak to z wszystkim zdania są różne. Jka już mówiłem NIE JESTEM AUDIOFILEM mój dotych czasowy zestaw ( a w sumie rodziców) to ampli i dvd Aiwy ( 2 lata temu ok 2400 za komplet) i komplet kolumn Jamo ( w mediamarkcie ok. 2000)

Na codzień muzyki słucham na miniwierzy Technicsa i jak czasem posłucham muzy na KD to rużnica jest naprawdę znaczna. Reasumując: nie chcę mieć "mercedesa" ale zestaw za pzystępną cenę przyawoicie grający!!!

Dlaczego Y 650 i DRX-2 - bo w taki sprzet sądzę że raz zainwestuję i będzie mi służył prawie "do starości" a kolumny zawsze można po kilku latach zmienić (bo gdy ma się biegające bobasy dziurawięce głośniki....).

Dzięki za wszystkie posty.

Pozdrawiam

>>>SławekD

Myślę, że zrobisz wielki błąd jak kupisz głośniki koda (nie urażając oczywiście nikogo). Moim zdaniem te głośniki są dobre ale do naprawdę budżetowego kina. Moja sugestia wynika z tego, że sam jeszcze niedawno miałem klapy na oczach, jeżeli chodzi o kody, ale posłuchaj tych kolumn a potem innych i będziesz wiedział, o co mi chodzi. Masz dobry amp, więc poczekaj trochę i kup coś dobrego. Tutaj zgodzę się z PauliPf przesłuchaj (najlepiaj na twoim ampie) Celestony F albo trochę większe tannoy fusion 4 lub mission m33 czy m34 jeśli one w twoim mniemaniu będą lepsze to nie zastanawiaj się kup któreś z nich + center . Kiedyś dokupisz resztę.

Odnośnie twojego wpisu, że głośniki to i tak zmienisz za jakiś czas, bo dzieci... ok, ale jak wychodzisz z takiego założenia to kup najtańsze monitory i przestawiaj je coraz to wyżej tak żeby dziecko ich nie dotykało a jak już będzie w miarę kapowało o co chodzi to wtedy zainwestuj i kup coś dobrego.

Odsłuchaj KODY KF225 na tym ampli -fajnie wykończony zestaw a mi taki dźwięk odpowiada (też w stereo). Jak dobrze ponegocjujesz to za cały komplet z subem zamkniesz się w 2500PLN.

Pozdr.

Moze lepiej sie wstrzymac z nagrywarka?

Chyba jeszcze nie obsluguja DVD-/+R-DL.

Dodatkowo standart HDDVD/Blue ray(choc moze tu to troszke jeszcze czasu)

Wiec chyba "przyszlosciowo" to tak srednio to bedzie...

Ja sam czekam na jakies nagrywarki z obsluga nosnikow "dual layer"

Choc tamte pozostale standarty tez sa juz blisko.

To tak off topic.

Painkor chyba ma racje z odpuszczeniem sobie nagrywarki (i wcale nie chodzi o brak mozliwosci nagrywania dwuwarstwoergo), nie wiem czy to dobry pomysl ale moze sensowniej i taniej jest zakupic nagrywarke do kompa (nawet ze wzgledu na wieksze mozliwosci edycyjne kopiowanych filmow) a poza tym za 300 pln mamy wiele formatow z DualLayer (tylko ze przy obecnej cenie tych nosnikow niekiedy nie oplaca sie kopiowac a zakupic oryginal)

Wielkie dzięki wszystkim za wypowiedzi!!!

A co do nagrywarki. Miom celem jest wyeliminowanie analogowego zapisu na VHS. Nagrywarka służyłaby do odtwarzania audio i jako cyfrowy magnetowid, dlatego jakoś nie widzę sensu kupować nagrywarki do kompa, bo to by mnie nic nie dało. Takie przynajmniej jest moje odczucie.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Zapraszam do dalszych wypowiedzi w temacie.

Pozdrawiam

A wiesz dlaczego Wiesław poleca te kolumny? Bo je ma i jest z nich niezadowolony. poprostu chce je upchnąć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) więc Wiesio przestań namawiać na coś z czego nie jesteś zadowolony.

Ukryta Zawartość

PauliPF a moze Ty nie badz taki antykodowiec i zwolennik Celestionów:).Wieskowi moze poprostu sie znudziły i chciał by troche sobie zycie rozweselic i je wymienic na cos innego,co nie znaczy ze te kolumny które proponuje maja kupujacego je od niego nie zadowolic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.