Skocz do zawartości
IGNORED

YAQIN SD-33A... mały problem techniczny...

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów !

Stałem się posiadaczem lampowego Cd marki Yaqin, model SD-33A. Top loader, może nie będacy obrazem finezji i kunsztu konstruktorskiego, ale - po wymianie lamp na rosyjskie lampy 6N8S NOS z 1972 roku - grający naprawdę pięknym dżwiekiem.

Ale.... I tu małe ale. Gdy zacznę odtwarzać płyty i robię to nawet przez pół dnia, wkładając jedną płytę po drugiej, wszystko jest OK. Jeśli natomiast zostawię płytę po zakończeniu odtwarzania, w nie wyłączonym odtwarzaczu /bo np. muszę gdzieś na godzinę lub dwie wyjść / to po powrocie, po wciśnięciu PLAY słyszę głośne terkotanie, zanim płyta ruszy. Trzy razy to terkotanie było dosyć ciche, ale dwa razy - bardzo głośne. Po tzw. zaterkotaniu płyta rusza i CD gra bez zająknięcia.

Proszę o opinie, co może być przyczyną tego hałasu. Odtwarzacz ma 3 tygodnie, kupiony nowy. Wiem, że mogę oddać do serwisu 4HIFI, ale akurat z tym mi na razie nie spieszno / boję się tego wędrowania odtwarzacza przez ręce kurierów /.

Pozdrawiam

Miłosz

PS Bardzo proszę podarować sobie docinki o chińskim szajsie, bo przeżyłem już tzw. sprzęt uznanych firm, który rzeczywiście okazał się być szajsem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16614-0-80462100-1481655476_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co tu zrobić, coś się poluzowało i zaraz może pierdolnąć na amen.

Dopóki się to nie stanie graj!

Ale gdyby nadszedł ostatni miesiąc gwarancji i nadal będzie turkotać to lepiej wyślij z reklamacją.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Witam Forumowiczów !

Stałem się posiadaczem lampowego Cd marki Yaqin, model SD-33A. Top loader, może nie będacy obrazem finezji i kunsztu konstruktorskiego, ale - po wymianie lamp na rosyjskie lampy 6N8S NOS z 1972 roku - grający naprawdę pięknym dżwiekiem.

Ale.... I tu małe ale. Gdy zacznę odtwarzać płyty i robię to nawet przez pół dnia, wkładając jedną płytę po drugiej, wszystko jest OK. Jeśli natomiast zostawię płytę po zakończeniu odtwarzania, w nie wyłączonym odtwarzaczu /bo np. muszę gdzieś na godzinę lub dwie wyjść / to po powrocie, po wciśnięciu PLAY słyszę głośne terkotanie, zanim płyta ruszy. Trzy razy to terkotanie było dosyć ciche, ale dwa razy - bardzo głośne. Po tzw. zaterkotaniu płyta rusza i CD gra bez zająknięcia.

Proszę o opinie, co może być przyczyną tego hałasu. Odtwarzacz ma 3 tygodnie, kupiony nowy. Wiem, że mogę oddać do serwisu 4HIFI, ale akurat z tym mi na razie nie spieszno / boję się tego wędrowania odtwarzacza przez ręce kurierów /.

Pozdrawiam

Miłosz

PS Bardzo proszę podarować sobie docinki o chińskim szajsie, bo przeżyłem już tzw. sprzęt uznanych firm, który rzeczywiście okazał się być szajsem.

Ten klocek wygląda jak z innego świata!

De gustibus non est disputandum

Witam

mój egzemplarz przyszedł jeszcze z Hongkongu zamówiony przez ebay. Gra pięknie po dziś dzień na Psvane Tseries Mark III (CV-181).

Nie lubi się z nagrywanymi płytami. Ten objaw zaważyłem na płycie, którą z chęci szybkiego zaspokojenia zgrałem od kolegi. Pojawia się to przy ponownym wczytywaniu płyty, która była już w napędzie. Czyli STOP/PLAY. Raz jest raz nie. Przestałem temat ćwiczyć bo kupiłem oryginał. Pozdrawiam

P.S.

Stopka nieaktualna :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.